Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Добро утро мили мои, како сте ми денес? :)
    Јас да ви кажам, синоќа кога ме стегна грло, јазикот ми се собра, тешко дишам, а баш се шетавме, лелее, си викам ајде ќе помине, ама како да не, не помина, се полошо ми стануваше, и таман си дојдивме во собите, земав се напив демитрин, а пред да испадниме 1 парацетамол се напив, дека малку изгорев, и да не качам температура. Го испив демитринот, и после едно 15тина минути почна да ми се повраќа, ама јас никогаш не повраќам значи, упла иам од повраќање, и толку, паника ме фати, се од што ми е нај страв ме стигна, и земав легнав во кревет, леле јазик грло ништо не попушта, ми се повраќа, и златен демитрин малку почна да ми се спие од него, и така цел ден на нога, на плажа, мајка ми, ми вика, грло те стега од крајници, црвени ти се, утре ќе ти дадам антибиотик, и некако ете сум заспала. Сега еве станав рано, си седам надвор ве читам, и пијам чај од брусница, после ќе се напијам баланс јогурт, да го смирам стомакот, вода, уште 1 парацетамол и мислам дека би требало да биде подобро. Како и да е, не се давам, овој одмор е за мене, и ќе гледам да уживам колку што можам повеќе...
    Ве сакам мили мои, па пишете нешто, зашто незнам зошто уште јазикот ми се собира и ми трпне :(

:* :* :* :*

2. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Анушка злато па ти сега знам дека не си видела плажа цела година ама немораш па баш цело време да си на сонце :) , се шалам мила не се плаши се ке помине тебе уште кога ти се случило тоа ти си викаш ке помине ке помине а потсвесно сигурно си викала леле лошо ми е нема да помине и потсвеста проработела...нека трне што сака нека прави кази му знам дека си тука и ајде гитла да не те гледам јас сум на одмор :) А за повракањето да тешко е ако имаш уплав а верувај ништо не е само ке си се олесниш за мерак поздрав мила уживај за сите нас :*

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Нестленце ....ај да пробаш со некоја септолетка за грлото или напарави некоја гаргара со жалфија, камилица.... и игноррр, не давај анксот да управува со тебе, ај прави некоја фотка на плажа па да ти ставаме лајкови, хе хе..
    Мене ми препишаа антибиотици и рекоа воспаление на јајникот...ете ништо страшно...ке помине.
    Поздрав до сите..и слушајте ја администратоката ПИШУВАЈТЕ КИРИЛИЦА!!
    :) Ферхи ти пишав во ЛП..нема одговор?????
    Адела оди си на лекар не земај антибиотици на своја рака мила...ај !!!!!
    Сиело???Кај си???Зоцееее ајде на лекар...ке ти препише нешто малку да те потсмири иако се е до тебе ама психијатарот си е психијатар....ајде послушај ме!!!
    Лили...те чекаме да ни пишешкако си!!
    Ве сакам...девојчиња...бидете УМНИ, хехе не давајте анксот да управува со вас...управувајте вие со него...PaniсAway е вистински прирачник, читате ли??Кој го нема нека прати меил во ЛП..

На anetka28 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Здраво мили мои.
    Еве ме мене драга Дуња, денес цел ден го отспав бидејќи синоќа не можев да спијам од стомаков што ме болеше. Најверојатно е настинка бидејќи да беше од слепо црево еве веќе 2ра недела ќе се случеше нешто. Не знам помини на лекар може некоја таблетка нешто ќе ви помогне и тебе и на Аделка. Мене на лекар ми викаат да не пијам никакви апчиња за болки бидејќи така се маскира болката, само течности. Денес ми светна нешто во глава не знам дали е можно да ми настинал стомакот посебно десната страна од тоа што во замрзнувач ставам цело шишенце фанта, кока кола, спрајт и после си го гршам и си го јадам како мраз. Тоа го правам секое лето значи го обожавам така да го јадам. Можно ли е да сум настинала од тоа појма немам.
    Бидете ми добри без грижи, Анушка ајде и времето ти влијае малце изгорена и тоа е не се грижи ќе помине.
    Ве гушкамм

5. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Да Cielo мила ваљда од тоа ми е, игорена сум, на сонце во вода скокам пливам, сигурно до тоа е, ама навечер посебно тешко ми е, демитринче пијам и заспивам..Сега пијам и антибиотик дека грлото ми е црвено, парацетамоли за температура и подобро ми е, преку ден супер сум, на плажа ваму наму нонстоп, али навечер без демитрин и парацетамоли не бива. Јбг преживувам битнооо :P
    Инаку за твојата болка јас да ти кажам дека тоа ич не е убаво што го правиш, дури и можам со сигурност да ти кажам дека имаш некоја бактерија, сега кога го кажа ова со мразот, слушај мила, татко ми значи е Циело 2 деч, исто како тебе правеше, се давеше во мраз секое лето, се нешто замрснуваше па пиеше и такви глупости, остај шо нонстоп е затнат сега, него стомакот му е цименто, има и он вакви пробелми како тебе, и ништо значи не му е, докторот, другар му е на татко ми, и еднаш на гости ни беа, и тато случајно замрзнат сок од ѕенѕеси зема си го сокрши и го лиже, и овој докторот што е, му вика абе ти болен човек, како тоа така го пииш, и вој му вика зошто шо е, како шо е, тоа има толку бактерии сега од самиот мраз што е замрзнато,значи секое нешто што е замрзнато си фаќа бактерии кои после работат во стомакот.
    Дај не си прај така, и пиј јогурт баланс и кисела вода многу, татко ми сега да се помрднам од место, нема проблеми повеќе, и стомакот му е мн подобро. Пробај 2 недели еве пиј си кисела вода, и јогурт по 1 чања на сабајле, ќе видиш како ти е.

Дуњичка секако ќе има некоја фотка, ќе видите, абе нема некој салам да збркниш тука, се црнци бреејјјјј, и тетоважа си ставив заборавив да ви кажам, 1 месец траела, на јапонски слобода знакче.

Гушки одам да шеткам јас, се надевам дека нема пак како синоќа тешко да ми е :inlove: :inlove:

6. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Еее Анушка фала ти за ова што ми кажа. Значи можно е и од мразот да ми е. Дома моите само се дерат по мене но таа навика ја имам веќе 3-4 лета наназад. Не знаа зошто толку ми е вкусно да си ставам шишенце со сок газирн да се замрзне си го сечам шишенцето и со лажица копам внатре дробам јадам лед. Аа мора да се одвикнам баш вчера вечерта изедов една фанта мраз, ама веќе не. Фала ти ептен на советот.
    Ти ако пиј си деметринче и нормално е да ти е лошо навечер бидејќи температурата на телото навечер опаѓа а ти изгорена и одма има реакција. Те молам само вода од чешма никако само флаширана, бидејќи сепак е промена и не е ок. Ако имаш случајно Јекодерм крема за изгореници значи кремата е незаменлива мачкај одма. Јас кога и да одам на одмор по 2 тубички и милина. Татко ми ко помала пред едно 6-7 године де со мене де со сестра ми у вода и не да изгоре прегоре и вечерта за малку ќе се онесвестеше. Среќа во хотелот имаше лекарски услуги во Хрватска тоа и му дадоа едно тубиче Јекодерм да се намачка абе за пола сат беше како нов.
    Ајде бидете ми поздравени па се читаме

7. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    Cielo5, леле душо, аман што правиш?! Како можеш така да лижеш фанта...хахахаха...туку остај смеата, и јас ќе ти кажам дека докторите уште не ти објасниле веројатно дека со таа твоја навика СИ ГО ЗАМРЗНАЛА ЖЕЛУДНИКОТ :) имав другарка која истото тоа го правеше, си шеткаше босичка и си лижеше смрзната кока кола, и една вечер стомак ја фаќа како никогаш, и со ништо не се смирува...после неколку испитувања, докторот на гастро ја прашал „да не јадеш многу сладолед?“ она му кажала „не, ама си лижам смрзнат сок секој ден“ хахаха и докторов и рекол „епа лижи си сега уште, зашто желудникот ти се смрзнал, па нека ти се смрзнат и цревата, а да не зборам за бактерии“.... и така, топол чај, полека, за да се одмрзне делот што замрзнал. Па после се прави испитувања за бактерија во желудник , Хелико-бактер пилори. Ако ја имаш, ќе ти препишат антибиотик и се ќе се смири....
    Но, те молам , прекини со јадење мраз. И сега пиј топли напитоци. Цмок :*

8. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Адела оди си на лекар не земај антибиотици на своја рака мила...ај !!!!!
    како мила да не земам кога докторката ми е до први на одмор :( па денеска неможам ни да ти објаснам колку ме болеа и бубрезите ;(
    што ти препиша докторката? што ти рече? :*

9. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Поздрав Адела..абактал ми препиша и флажил..кетонал ,,свеќицки,, за болки...ми рече воспален јајник(аднекститис)и по 5 дена контрола се сомневаше ад не е дебело црево...ама јас пак со се сум си во ред околу тоа(немам куц, куц проливи...гадење...)Едно време кога порано добивав вакви болки, ачесто добивав се сомневаа во слепо црево ама јас еднаш му опнав врел термофор..за да видам дали е слепото :rofl: ...ми здодеа и болката се смири ако беше слепо црево болката ке се зголемеше...така експериментот ми успеа и докажав дека не е..
    Сиело заборави на ледот те моламмммм, оваа не сум го знаела за бактерии во ледот... :o
    Нестленце...ај најди си нешто тамуууу ;) ке заборавиш на анксот....фотка обавезно :inlove:
    Поздравче ...Дуња :* :inlove: :*

10. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    нестлленце :rofl: само да знаеш колку ми се оди и мене на одмор ама ете моменталните услови не дозволуваат . ете ти си таму па немој да си будалче да си ги прокоцкаш прекрасните денови со глупост затоа што и сама знаеш дека ова е глупост . верувај ке се каеш кога кесе вратиш али ке мораш 1 година да чекаш за одење пак :fubar: :fubar: :fubar: :fubar: . колку само луѓе во светот би сакале да бидат на твое место таму размисли па свести се што си правиш
    ајде умна си ти . од утре натаму на плажа и не го отворај форумов уживај малку
    те сакаме

На PetraPanka3 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Ветувам веќе нема да јадам мраз. :)
    Тоа ми е навика преземена од една другарка која и во лето и зима јаде , јас само во лето но нема веќе. Исто му доаѓа како овошен(воден) сладолед и јас обожавам но веќе нема.
    Иначе Азура ми проверија дали имам Хеликобактер пилори тестот беше негативен за среќа.
    Не знам зошто ме боли само од десна страна долу. Сеуште ми е страв да не е слепо црево.
    Поздрав девојки, Ануш слушај ја Дуња и бркни нешто за занимација хехе.

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  12. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    СИЕЛО мила ај пробај малку со топли облоги ....ако е слепо црево болките ке се зголемат...ништо страшно барем ке знаеш што е ,а ако е некоја настинка болките ке се смират. Биди храбара слепо црево е банална работа..сега знам дека е лесно на друг да му ,,солиш памет а него му гори...,,ама кога веќе те снашло?????мораш да бараш чаре....пробај малку 10 мин.подржи топло па ке видиш....може ке помине...ех баш ми ежал ама тоа е....се читаме!!!! :inlove:

13. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Дуња ставив денес топло, и болката беше апсолутно иста, константна си е не е нешто голема но држи.
    Ако дошло до слепо црево тоа е нема бегање од операција тоа е непотребно црево кое во некои држави го вадат веднаш по раѓањато на детето. Сега што е тука е.
    Благодарам на совет :inlove:

14. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    исто пак е се исто нема никаква промена.се се врти во круг.од лошо само полошо .ниту тој може да се промени ниту пак јас можам веќе да поднесувам.незнам до каде и до кога веќе вака.нема каде да одам .дури сега сум очајна сите околу мене прават нешто сите се во некое движење само јас седам и го чекам следниот потег на мојот сопруг следното пиење.синоќа повторно си дојде пијан, и повторно ме навредуваше и повторно ме омаловажуваше и само поради тоа што му реков зошто повторно си пиел.дали ќе успеам да поминам низ овој кошмар?и зошто сеуште имам волја да живеам?и покрај мојата депресија и анксиозност јас сеуште се надевам на нешто.но да бидам искрена навистина ми е потребна помош.само како да ја најдам незнам..... ;(

15. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Пак јас :envy: Лиле мила...ти го предложив методот на сенки...сврти му грб...не расправај се кога е пијан...тогаш оди легни си со децата...трезен кога е тогаш седни го и барај да ,,се поправи,,Незнам зошто велиш?и зошто сеуште имам волја да живеам?А зошто да не ...алооо имаш 35 ......животот е пред тебе и две деца.....а кој ке се грижи за нив????
    Да ке успееш само ако ставиш ИГНОРРР на анксот, на депресијата и на мажот.Не мора да го напушташ заради децата да не ги натажиш ама секој миг и секој час покажи како си мокна, како си силна..како можеш и сама ......барај некоја работа....вака седејки и чекајки тешко дека нешто ке се промени.
    Исправи се Лиле ,,на ноге јуначке,,.Помош..има ли тој родители??Ако имабарај од нив ....ако не купи му го ,,Прирачникот ......,,од Игор Џамбазов....се ...само не покажувај дека си се предала....
    Незнам колку сум во право...ајде девојки....пишете...Велат да не си ја навееш..ама и вака не оди..нели?
    Поздарв..Ве сакам Лиле ...не давај се .. :inlove:

16. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    jas mislam deka si vo pravo i i pisav na lile mislam deka treba da go resis problemot sto e mozno pobrzo,lile eve jas izrasnav vo takva sredna majkami neznam ses to nema pretrpeno i jas pokraj nea so tepanje maltretiranje ti kazav neznam kolku noki imame ostanato vo podrum,jas znam kaj majka vo toa vreme sto ke kaze narodot,i sto vika ona od toa na mene mi se upropasti zdravjeto,LILE MILA RESI SI GO PROBLEMOT NAJDI SI RABOTA I GOTOVO;NEMOJ NEMOJ TI SE MOLAM NE SAKAM NIKOJ KAKO MOJATA MAJKA I JAS STO SE MACEVME DA SE MACI I NEKOJ DRUG;I DA TI KAZAM ON MOJOT TATKO SEUSTE JA VREGA MAJKA MI
    Llile samo edno znam takvite luge ne se menat,treba TI I MAJKAMI DA SE PROMENITE;POZDRAV DO SITE OSTANATI

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Лиле под хитно да си побараш работа ама навистина под хитно уште вечерва почни да бараш
    кога кесе осетиш работноспособна ке видиш колку ке ти биде полесно а и тој идиотот да ми простиш вака ке види дека неси му само сенка негова туку дека тој може да стане твоја сенка е тогаж работите кесе сменат

Дуња мила бев на лекар да неме мислиш . ете сега се вратив
    задебелена ми е бешиката од настинка и ме боли ама баш цела половина особено десната страна
    имам малце маснотии во џигерот и тахикардија ( умрев од страв денеска можно да е од тоа)
    утре сабајле ке правам целосна анализа на крв , тироидна ке проверам ,екг , мокрача и ккг дали беше заборавив како пишуваше
    ете толку ама само да знаете колку ми е страв
    уште сега се онесвестувам од земањето крв многу се плашам
    а и се прашувам зошто докторот толку ми рече да се испитувам??????

18. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    NE SAKAM DA SE PRAVAM PAMETNA DA KAZAM RADI TAA PRICINA SUM JAS SO ANEKS SEKOGAS MALTRETIRANA VREGANJE;SEKOGAS SE OSEKAK BEZVREDNA NESREKNA KOGA SE OTVARASE VRATATA NADVOR JAS RIPAV I SEUSTE SKOKAM OD STRAV ;A MENE NEGOVA KERKA OD KURVA KOPILE ......i neznam uste sto ME NEMA NARECENO MNOGUUUUUUUUUUU BESEEEEEEEEEEEE MACNO SAMO STO EDNO SAKAM SE DA ZABORAVAM I SE NADEVAM DEKA KE JA POBEDAM ANAKSIOZNOSTA I DA GO USREKAM MOJOT MAZ KOJ ME SPASI OD TAMU KADE STO BEV DA NEBESE MAZ MI JAS SEGA NEZNAM KADE KE BEV;BEV NA RABOT ZA DA SE UBIJAM POLUDAM SE SAMO DA NE TRPAM VEKE,se iznapisav izvinete mili moi ama me pogoduvat vakvi situaciiii

19. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    aj некоја од вас ве молам да ми каже нешто навистина сум преплашена :sweat:

20. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на: