Da,svesna sum deka toa moze 100%da bide od vozenjeto ama stravot dopolnitelno si go pravi svoeto I simptomite si traat I nikako da mi izleze toa cuvstvo od um.Znaes deka e od toa a umot te potsetuva I ti veli ne e eve pominaa 2 nedeli a tebe uste ti treperi teloto?Toa ti e mokjta na potsvesta, no vo negativen konteks. Probav da ignoriram ama sega sekoe izleguvanje od kola me potsetuva na toa
Истиот проблем го имам со вртоглавицата веќе 4 години но сега фаламу на бога подпбро е така што ретко ми се дешава. Кога сум под стрес и ме фаќа вртоглавица и дури тешко ми е да вртам низ рафтови во продавница ради та грда вртоглавица. Предходно неможев да излегвам оти кога одев ми се чинеше дека пропаѓам во дупка. Тоа гушење во градите се пренесва во вртоглавица и ако ја снема можи да се јави пак гушење во градите. То се случува од претрпени стравови во децтвото во пубертетот.
Zdravo. Pred 5-6 meseci imav panicen napad pocna da me gushi na levata strana na gradniot kosh dodeka gledav televizija, se uspaniciv I vednas denta bev na lekar. Napraviv EKG I EHO I sve izleze dobro, posle toa mesec custvuev bolk vo gradite, teshko dishenje, trnenje na buzata/obrazite, igranje na miskulite niz celoto telo osekjav kako da imam grutka vo gushata,vrtoglavica,glavobolka,custvuvav pritisok vo glavata.I mislev na najloso.Pa napraviv 300 snimki ispituvanja sve izleze dobro. Vo zan mitrev na doktorot mu gi objasniv simptomite I toj mi prepisa apcinja za da se namali stresot, bidekji mene adrenalinot mi se trosel i toa dovelo do omalaksanost, vrtoglavica i dr. Gi piev apchinjata kako sto rece 2 nedeli po pola tableta i posle prekinav. E sea znam deka mi e sve ova od anksioznosta, ama najvekje me plasi dali mozam da mu nastetam na srceto so nakacuenje na adrenalinot, bidejki imam pobrzo od sto treba cukanje na srceto, duri go osekjam pritisokot vo vratot. Koga praam nekakvi fizicki aktivnosti, ili koga sum na nepoznati mesta, ili mesta polni so lugje ( ne cesto ).
Леле истите симптоми ги имам, што испитувања правеше и кои апчиња ти ги дадоа? И јас имам пулс редовно над 90, пијам бета блокатор ама не помага баш. Утре одам на стрес тест
@Missy980 Nebilet piev(beta bloker) , isto imam napraeno i stress test, ispituanja na teroidnata zhlezda, antitela, EHO EKG, Krvna Slika ispadna deka e okej.
Истите симптоми ги имав и јас, додека се борев со паничните напади... Не ми даваа никакви лекарства, освен деметрин неколку месеци, ми викаа демек од стрес и од нервоза... Еве сега успеав да го надминам тоа, сепак долг и тежок процес беше, но се изборив, немам повеќе ни тахикардија ни препотување..
3 недели ми е непријатно чуствувам како да сум во сон не земам никаква терапија..дали ми препорачувате да почнам да пијам некако страв ме фаќа да почнам да земам терапија.Не сум ни отишол ни на лекар никаде.
Здраво на сите. Јас периодот имам паники т.е мислам да не ми се случи нешто најлошо. Постојано вкочанет врат и болки чести мигренозни главоболки. Се плашам од снимање на компјутерска томографија т.е се плашам од резултатите. Пијам на сабајле неурофорте а навечер цитрам од 10мг веќе 4 год. Дали некој друг се соочува со такви симптоми?
Dali imas aura na ocite? Dali ti se pojavuva da se namali vidot na ednata strana od okoto i trnenje na raka? Da si zemes neuro magnezan od dr. Viton go ima vo site apteki ili magnezium cist onie so se vo prasak. Omega 3 ali od tie so imat EPA i DHEA. tie se naj kvalitetni i dosta se efikasni pri migrena ili panicni napadi. Kafe,kompjuter izbegavaj 1-2 nedeli. Dokrotorot ke ti odredi dali stanuva zbor za migrena ili problem so zblizan pritisok oti i pritisoko mozi da praj nemir zabrzano srce bucenje vo usi vrtoglavica nesonica bolki vo vrat. Drugo nemozi da bidi posebno kaj mlado cupe taka da bez stravovi.
Дереализација се вика тоа како во сон.Мене ми се случувало да се штипнам дали сонувам или е реалност. Ние не можеме да ти препорачаме апчиња,отиди на доктор па како ќе ти кажат.Зошто за вакви ситуации терапија само со доктор.
Nemam takvi simptomi nitu pak problem so ocite. Imam prilicno nizok pritisok a osekam kako tezenje na glavata i vo nosot pritisok. Mislam ke se pobrkam od tie tezini.
Deneska pak mi e taka hm ne mi bese odkoga vi pisav posleden patt mislam deka poluduvam mi teknuvaat custva i raboti odamna..
Zdravo na site.Prasanje do vas.Na terapija sum seroxat i heleks vejke nekolku godini.Posebni panicni napadi nemam no sepak znae da zdrma.Za brzo planirame da zaminuvame vo Avstralija pa me interesira dali so napisaniot upat i cela dokumentacija odod psihijatar sto mi e tuka bi mi ja prodolzile terapijata tamu i dali voopsto gi ima ovie lekarstva tamu.Ke ve molam ako nekoj znae neka mi pise lp.
Vo momentov imam silno cukajne na srceto bolka vo gradite i golem strav mislam.deka ke mi se sluci nesto naednus crni misli mn mie loso
Kostadinka so sreka zaminuvanjeto i promenata sigurno dobro ke ti dojde...za pochetok neka ti prepishat od ovde poveke kutivhinja da si zemnesh seroxat da gi imash so tebe a sigurno i tamu ima so ist sostav AD moze ne se isti no sostavot e toj..ke se konsultirash tamu so lekar...no dodeka se snajdesh dobro e da si imash so tebe ako ne poveke bar psihichki da si mirna..za poveke iskustvo se nadevam nekoj od tamu ke spodeli iskustvo..
Mi treperi celoto telo veke podolgo vreme , 2-3nedeli potocno,veke mi e sram da odam na lekar non stop nesto ispituvam I si baram nekoja bolest sto fala mu na boga ne postoi. Se plasam I me faka panika.
I mene mie stram da odam na sala.me zemat veke doktorkata nisto nemad nisto nemas jas se vleckav 4 meseci celi nekoj period bev malce ubo i sega pak istite maki so da prma veke ne znam