Strav od bolest. .I ko za inaet se nesto mi se desava. Maticnata mi veli nisto ne ti e ,ja ok za 2 nedeli I posle eden mesec pak I odam so drug tip na simptomi, I taka edna godina veke se matkam po bolnici samo, sve ispitav, nemam nisto, a sve me boli nesto, pijam demetrin veke dva meseci, plus mag +b6 plus valerijana caj nisto be ne me smirue. Se osekam kako da propagam vo dupka eve sega imam cuvstvo kako da mi se tresat nozete, I gotovo ke pobudalam.
Сите анксиозни минуваат низ тоа. Седни малце смири се . Кажи си дека тоа ти се само МИСЛИ. Дека умот се игра со тебе. И не го дозволувај веќе тоа. Треба умот да е под твоја контрола а ме ти под негова. Запамти ти владееш со себе. Мора добро да го размотриш тоа. Ако не џабе ти се сите лекови на овој свет ако не сфатиш сама. И ја бев вака цело време по болници а ништо не ми беше.
Многу мачнина посебно наутро. Тресење на цело тело,нерамнотежа,рано станување...Минатата недела бев на психијатар,да не почнуваме со терапија ми даде апчиња само за мирен сон ама утрата ми се пак исти. Што мислите може да се преброди без ад или ке мора да се земе нешто? Моментално пијам само дијазепам по потреба кога многу ми трне телото,скоро секое утро.
Пробај со Б6 и магнезиум... Го поминав тоа и јас, фала Богу заврши.... Колку повеќе се плашиш, толку полошо станува... Затоа само позитивно.... Како што пишав и претходно во еден пост, ништо не е посилно од тебе, ти контролираш се.
Пиев скоро еден месец и тоа ама не поминува,не знам како ќе се продолжи. Најмногу имам мачнина наутро,после околу пладне како ништо да не е,вечер исто по малку. Вие како се изборивте? Не пиевте антидепресиви?
@Ringishpil_, јaс чувствувaм честo бoлкa вo грaди и пoд нив, чувствувaм и нa други местa oд телoтo, нo не кoнстaнтнo. Бев и јaс пo лекaри и испaднa декa ништo не ми е. Еве сегa кo штo кaжaв нaнaзaд прoмени вo видoт зaбележaв, бев нa oчнo ми рекoa ништo не ми е, и членки нaнaзaд имaле сличен прoблем, ми кaжaa oд aнксиoзнoстa е, нo јaс сaм не мoжaм дa се убедaм вo тoa. Зaтoa плaнирaм вo пoнеделник нa психoлoг дa си зaкaжaм, бидејќи гледaм декa сaм никaде не терaм. Инaче, нa некoј нaчин гледaм дa јa ублaжaм aнксиoзнoстa сo здрaвaтa исхрaнa, пaзaм штo стaвaм вo устa и тoa ме прaви нa некoј нaчин дa се чувствувaм пoсигурнo.
Мене ова ми се случува 100% секогаш при рано станување. Цел живот. Кога се будам порано од тоа што сум навикната, "не смеам" да се исправам добри 10 минути зошто нагонот за повраќање е пресилен и морам да го смирам телото. Воедно и ми се тресе телото, имам и некоја блага (понекогаш и посилна) главоболка. Речиси како да имам многу лош мамурлук. Според мене тоа е некаков вид на шок на огранизмот, не би го препишала на анкциозност. Не те познавам, но верувам дека е многу важен lifestyle-от што го имаме. Каква ти е исхраната? Колку време поминуваш со технологија? Колку часови спиеш? Колку време поминуваш во природа? Мислам дека денешниот начин на живеење ни создава многу грди чудни работи во организмот. П.С. Препорачајте психолог во Капиштец и околина. П.С. 2 Како се движат цените за терапии? Воопшто немам претстава.
zdr decki,kako ste denes?jas ne bas najdobro,stanav utrovo koma edvaj se osvestiv i sednav da pijam kafe zapaliv cigara i mi se slosi,go vrativ mazot mi ke odese na prodavnica izmerivme pritisok vo red bese,sega taka neubavo se cuvstvuvam kako da me tresi,kako ste vie?
Со исто име можеби не ама со истиот состав сигурно. Земи си од Мк.да имаш додека да се снајдеш таму и можеш да прашаш во општи прашања..поголеми се шансите да некој од таму ти каже подетално..
Дефинитивно до времето е. Јас цела недела се осеќам поспано. И на моменти ме стега кај слепоочниците така да не се секирај
Пиев одреден период антидепресиви, но краткорочен резултат имаше... Сама треба да бидеш силна, знам тешко е, но верувај ќе се исплати... Внимавај на исхрана, избегнувај кофеин и алкохол, јади здрава храна... И нормално физичка активност
Ne bash. Koga me faka panika I strav deka se slucuva nesto so mene , edinstveno sto me spasuva e izleguvanje od doma, na cist vozduh , nekogas peshacam so chasovi, taka mi e polesno, i togas se osekam ziva posto disam, no koga sedam doma togas razmisluvam negativno , za zal.
@-Buba- како ги помина мачнините, што применуваше? Јас последната недела мн гадење имам чат го има чат не ... не давам на значење ама пак ми влијае и имам потреба многу да се исплачам..дали оти ми дојде па хормони дивеат не знам
Зависи колку е интензивирана анксиозноста кај тебе. Ако сметаш дека можеш нормално да функционираш и не ти пречи во секојдневниот живот, продолжи си со истото темпо. Според мене, антидепресивите треба да се пијат веќе кога не се гледа друго решение, кај понапредни фобии и физички манифестации. Сепак се работи за хемија која влијае на невротрансмитерите во мозокот. Од друга страна пак, дека ќе ти биде подобро, ќе ти биде. Но, многу луѓе, ја продолжуваат терапијата со години, се ослонуваат на ,,магијата'' на апчињата, и едноставно на некој начин, функционираат само под нивно дејство, несакајќи едноставно да се изборат против самата анксиозност. Наместо, можеш да си земеш капки пасифлора, витамини Б комплекс и магнезиум.
Долго време се мачев со тие симптоми, до ручек време не можев да се соземам... Како што пишав претходно, антидепресивите ми делуваа, но краткорочно... Посетував психијатар, па верувај тој ми даде мотив и сила да надминам се. Се придржувам до здрава исхрана, физичка активност... Алкохол и кафе не пијам, затоа што осетив дека лошо ми влијаат... Долго траеше, но затоа сега сум предобро, да не се урочам...
Hello.Vi se slucuva li spazmi vo grbot da imate...vcera bev na masaza medicinska.pred dva dena pregledav srce eho ekg i se ok.krvna slika top.me slusna i na pluka nema nisto.neznam veke.Da ne e od promenite na vremeto ... neznam.I jas imav treperenja po celo telo...piev Neoleksan.Mi kazaa deka kapki d3 bile bash za nasava sostojba.Najubavo mi e doma.Drzete se i borete se... ova ke ima li kraj