Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. kleopatra11

kleopatra11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    34
    Оф леле тоа земање крв и јас многу се плашам,не се плашам туку се онесвестувам од самата помисла,ама ми имаат земано и не се онесвестив и преживеав :)
    На крајот на краиштата и да се онесвестиш не е ништо страшно,пак ќе се освестиш,ништо друго неможе да ти се случи.Не мисли на тоа,испланирај си и нешто друго убаво за утре и не се секирај,храбра си ти :*

2. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    :sweat: :sweat: :worried: :puke: :( ;( ;( :puke: :sweat: ич несум храбра ама ич

3. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    LILEEE и KLEOPATRA ви пишав LP прочитај те ги :*

ADELA што е ова од тебе се плашиш од обична игла дај те молам .....немој воопшто да милиш на тоа кога ке ти земаат крв ти главата на друга страна и мисли си нешто убаво или збори со лаборантот и ке пројде тоа е само СТРАВ кој можеш да го надминеш ;)

Поздрав до СИТЕ :hug: :hug: :hug: и едно прашање за ANUSKA се избања и за мене еднаш :roll: :wasntme: :?:

4. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Аделче мила моја, јас ич неам страв од игли, и дури и сама си барам секогаш инекции, или инфузии наместо апчиња, дека мразам да ги пијам, и да ти кажам дека од тоа не можиш да се онесвестис бе, едноставно е, 1 секунда работа, ти се справуваш со милион погнасна работа која е грозотааааа, алооо, глава настрана, и мисли на нешто сосем трето или пејјј цо себе нешто ок? 1 секунда е!!! ајде мила, не си едниствена, ти не си храбра за ова на пример, јас не сум храбра да испијам цело едно апче, го делам на сто делчиња.... ајде полека, смирено ок :)

Ферхууууу секако дека се мавнав за тебе во морето :) Ама нешто наеднаш почнаа бранови да идат, аман си викам беее, ферху и тука ли влијаеш :P

Јас денеска изгорев да ви кажам, целата се тресев, ми студеше, значи температура, и одма мајка ми ме намачка со сапуница, и малку ми падна жештината и се напив парацетамол и бруфен, и треската ми помина, и сега подобро сум, си седам со уживам, како па страхотна боја ќе имам ааа 8)
    Ве сакам мили моиииии

5. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    ферхунде навистина многу се плашам многу без мајтап
    леле па и резултатите и како да немам тахикардија а и екг ке ми прават ;(
    а и ке треба да се слечам ако запнат и прслукот што ке правам
    блазесити колку си храбра

6. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    ANUSKA тоа затоа што кажа дека сум клета затоа ти се појавиле брановите :P :wasntme:
    ADELA па добро ако треба да се соблечеш барај некој млад доктор да те прегледа :lol: инаку и ја не се плашам ичод игли дури и 7 пати имам дарувано крв и не ми е јасно ти од што се плашиш од доктори,игли или од тоа што ке ти кажат :?: А мила кој ке иде да се пораѓа место тебе МАЖ ТИ :rofl: :P

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    Абеее милааа страм ми е од соблекувањето страв ми е од боцкањето и од резултатите се разбира
    пак ке речам јас сум си глупава што отидов на лекар
    пред 3 дена арно си направив кога си зедов лекови сама
    за порагањето да ти кажам право и матичната ме зафркава па и велам ке дојдам во амбуланта ти кеме породваш :D
    па и незнам зошто да правам резултати кога денеска бев на ехо

8. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Леле Аделкее јас сум иста како тебе. Мене при секое вадење на крв или инекција и сл мораат да ми стават на памукце алкохол под нос за да не паднам во несвест. Штом ме боцне мене веднаш ми се темни пред очи и ми зујат ушите, блага несвестица имам. Но таа фобија мислам дека ја имам од кога првпат ми имаат земено и ќе ја имам цел живот. Такви фобии нормално е да има секој од нас.
    За испитувањата не се грижи лекар ко лекар мора д ате прати на се посебно ако знае дека си преосетлива. Не е ништо сигуирно ти самата знаеш како си се осеќаш најдобро. Ако тргнеш на лекар тие само ќе те праќаат од една врата на друга тоа се знае.
    И јас сум уште со болки од десна страна но за нијанса се намалени се надевам дека ќе се стабилизира ситуацијата бидејќи сакам и јас ко Анушка да си одам на одмор ама со дечко ми. Он беше во Шпанија и се врати пред 3 дена што убав тен има милина ме тераше заедно да идеме ама јас со анксов го одбив. Сега сакам бар и јас малце да се брцнав во вода бар у Охридче наше или во Грчка. Ах само да не ме боли и идам, кој го врти анксот хехе.
    Лиле јас ти спомнав и претходно и сега пак ќе ти кажам, на вас ви треба стручна помош, сама тешко дека ќе успееш да се избориш со ситуацијата на твојот сопруг, а децата тоа што го гледаат може негативно да им се одрази. Сопругот ти е навистина длабоко навлечен на пијанство бидејќи не се случува ретко кај него оваа појава. Разговарај со него кога е сосема трезен за да побарате стручна помош и за мн кратко време ќе можеш да си го спасиш домот но сепак сметам дека мора да се консултирате со некои анти-алкохоличарски клубови. Секое добро и биди храбра заради себе и дечињата

9. psiha

psiha Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    Eve sum jass ufff , se vrativ od pdmor ali kako izdrzav poslednite denovii mamoo sreasno i za na kraj koga se kaciv na brodo pocna da mi se losi pa pocna vo stomak da rzboti pa da se potam pa pocnaav da se tresam uff panikaa i nekako pomina ,no od vcera me stegat grAdite me pritiska odozgora a jas si praam film srcee dz ne me stega a pred dvs mes bev na filip vtori kontrola srce i stres test i se e ok i ete jas pak sum so stravovii so da przvamm ,nogu mi e teskoo

10. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    добредојде психа па нели ти забранив од името на сите девојки да заборавиш на паниките додека си на одмор барем :^)
    ? м? шо ке кажеш на ова?

јас луге толку сум стресена што неможам ни да ви докажам дури си велам и да неодам утре
    дајте кажете ми некоја метода за да не поминувам низ ова гнасно чувство , ве молам

11. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    adela duso ne se plasi ii jas isto imam bolki od desnata strana.i mi rekoa deka mi e zamasten crniot drob.treba da vnimavas na ishranata da ne jades mrsna hrana .pisi sto ke napravis.

12. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    оф леле и јас имам маснотии во јетра како што би рекол докторот
    опасно нешто е тоа?
    леле пукнав веке аман од страв

блакце тука си?

баш ми недостига дуња да ми каже нешто

13. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Адела испитај се барем ќе знаеш на што си и нема да се паничиш веќе.
    А за вадењето на крв тоа нема лек јас цел живот се трудам да го надминам тоа и не може.
    Џабе мене од прст ме боцка тоа ни боли ништо но колку ми е одвратно тоа чудо и мора да осетам блага несвестица. Тоа е не се плаши нека ти дадат поамукче со шпиритус и немаш гајле.
    Психа се тоа како што знаеш и сам ти е од анксиозноста, апсолутно секој симптом. Тоа кога си бил на брод мн номално е дека ќе чувствуваш мачнина во стомак мн луѓе и повраќаат и се не ти е ништо опуштено и гледај сега да се релаксираш повеќе за да не те фатат поголеми паники

14. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Аделице мила :* ...ај не прави се дете ....вдиши длабоко кога ке те боцнат и гледај на страна....дури издишеш готово е....направи преглед зашто да не...ке си знаеш на што си..а инфекциите гадни се ..вака некое апче ке пишат и ке помине....Ајде Адела еве мисли на Бред Пит, хаха јас многу го сакам ...убав човек...Еве мисли на мене, хехе...4 игли на раце имав по порудувањето..што крв што инфузиии ама ме оживеејаа луѓево и еве сум со вас .иглите се спаносни обидете се да мислите убаво за нив ..мене ми дадоа живот.
    Ај утре пиши те чекам...сети се на моиве зборови додека те боцкаат....кажи си ,,а бе оваа Дуња блесава е ги сака иглите....,,насмеј ми се само не давај отпор олабави се пушти го стравот да видиш до кај ке оди...замисли си како му мавнуваш тупаница...
    А знаете јас што не сакам, знаете ви пишував...темница, затворен простор..дали се вознемирувате од темен, тесен и затворен простор...е тогаш јас паничам, смирено паничам, хехехе најчесто кога ке снема струја,,велам (ако е тука син ми),,Не плаши се сине ништо не ми е,, атој вели,,ај не ме мавтај Дуњче тезнам тебе :rofl: и скока сиромавиот да осветли со нешто ...едно зракче светлина и веднаш се враќам во живот... :envy: оваа тешко ми оди и мене...ама ке се борам...не ееее во Panic Away пишува да го пуштам напливот од страв да помине да не се борам...така ке направам следниот пат кога ке се најдаму лифт...ама паниката мие сега минимална, малку ке скокне срцето и веднаш се смирува..како бешеееее не сакам да се сеќавам.
    Сиело ако болката не се зголемува на топло(зашто слепо црево на топло ке даде големи болки) ај термофорчето држи го подолго па да видиш..незнам јас од искуство ти кажувам а и за Адела ако и е воспалена бешиката..само топлина и болката за 2-3 вечери ке ја снема...јас со термофорчето повеќе спијам летоска отколку со мажот, хехе...топло серазладуваме и настинуваме..
    Психа ти ја пративме ли PanicAway....???

Поздрав ...ве сакам и мисламна вас Адела,Сиело, Психа,Лилеее,Нестленце,.....сите паничари мои не откажувајте се...ке ја победиме анксиозноста
    ЈАС ЈА ПОБЕДИВ КЕ ЈА ПОБЕДИТЕ И ВИЕ :clap:

15. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    е браво бе а FERHUNDE кој ја шиша ни спомнување ни поздрав ни ништо :( :(

16. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Еве јас ти праќам на тебе една гооооолема гушка Ферхи :))))
    Дуњичка фала на совето нз веќе спобудалев неделава, денес од сабајле не меболеше многу сосем малце а сега пред малце почна да ме боли ептен сега ќе си ставам топло и си пуштам филмче за да заспијам хехе
    Лека ноќ мили мои

На ferhunde9 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    барем некој да се сети на мене ;) фала срцка те гушкам и ја :hug: :hug: Зашто не не дружиш ти на FB не избегаваш,A :?: :P

18. SanjaBucka

SanjaBucka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    460
    Адела, нема да не одиш, и тоа ти е еден дел од она што ќе ти е од помош. Прво, верувам дека ти е мачно од игли, ама соочи се со стравот од тоа и мислам дека полека полека ќе го пребродиш, друго, знам дека резултатите ќе бидат добри, не зашо да не бидат и трето,докторот ти вика да направиш испитување зашо гледа дека имаш проблем со анксот и сака да ти докаже дека се' е во ред со тебе. Нормално е сето ова низ кое поминуваш, но немој да се откажуваш од науменото, ќе одиш утре на доктор и нема да се плашиш и ќе направиш потребни испитувања. А за стравот, диши длабоко, легни на грб и вдишувај од нос, издишувај од уста, неколку пати така, па после извесен период повторно, многу помага да се опуштиш, при анксот и да заспиеш. Само храбро, ти си храбра девојка, ова што си малку како загубенка е само прозивод на твојата имагинација, ништо не е вистинито. Ќе успееш, знам, сепак, иако има катастрофа од доктори, некои од нив се навистина добри. Убава вечер Адела! :)

19. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    Фино лепо се спремив облеков и излегов пред едно половина час(требаше да идам у биро да се пријавам) ....да излегов али до врата и се вратив као у стилу ЛЕСИ СЕ ВРАТИО КУЌИ----1000 дел. :headbang: И ај сега некој нека ми каже дека сум можела,дека тоа сум го измислила,дека требало да излезам ништо нема да ми се случи али ја ке ви кажам дека НЕМОЖААААААААММММ и КРАЈ појако е од мене и неможам да го победам тој страв никако и ми иде да си удрам два-три бокса :punch: :punch: сама у фаца и да се унакажам барем ке имам разлог засто нема да излегувам

20. anetka28

anetka28 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    19
    Ферхи ти си за кутек да ти казам искрено кога треба да одиш некаде не мисли на тоа лелел сега треба да одам а што ако ме фати паниката што ако ми се случи нешто.... не се мисли едноставно мисли на нешто убаво спреми се и ајде надвор ако ти е толку голема паниката напиј се нешто пред да излезеш некое апче да мозеш да почнеш да ја контролираш вака таа ти го контролира твојот живот и ти и дозволиваш тоа да го прави покажии кој е газда во овој случај , покажи дека ти владееш со твојот ум а не тој со тебе... а што ке биде да мораш да патуваш на некоја подалечна дестинација ке се откажеш само поради некоја си таму паника и некоја анксиозност врати и ти со иста мера покажии дека не се плашиш од неа биди малку посилна кога станува збор за паниката за да можеш да почнеш да ја контролираш ти и не заборавај стравот со страв се храни.........мораш да почнеш да живееш ДЕТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Поздрав до ситеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее :*

На SanjaBucka му/ѝ се допаѓа ова.