Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    789
    Едно време, треперењето ми беше како добро утро, пред некое време исто ти пишував за тоа. Периодот пред нова година беше ужасен, и пак нова тура на невролог :) Не знам како, некако прекина, имав многу работа тогаш, и фокусот ми замина на друго место, без да сетам помина, се до пред некој ден, по малце почна.. Една точка да ме заболи, мислам којзнае што ми е. И почнуваат чудни манифестации, е сега е кај грло, ако почне прстот да ми трепери, голушката в грло ќе ја снема ваљда :)

На kikkki и gogimica им се допаѓа ова.
  2. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    http://zdrav-zivot.online/savjeti/1...panicnih-napada-znam-sta-je-to-nece-me-ubiti/

Мене ми се случуваа проблеми со видот....слични на твоите.Ми блескаше пред очите како некој вжештен круг и не ги гледав луѓето..траеше така половина час и видот се нормализираше....денес кога сосема се откачив од анксиозноста сеуште имам такво ,,доживување,, ама заклучив дека оваа се јавува кога сум под стре , кога претходните неколку денови сум била напната или загрижена...Сега не им придавам значење и побрзо ми се нормализира видот...непријатно е ..но поминува..поздрав

Последна измена од модератор: 2 април 2018
    На LUCI 99, ginger и gogimica им се допаѓа ова.
  3. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148

4. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Kako ti e so Neoleksanot...iskustvo.jas pijam lunerba momentalno.

5. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    970
    Допаѓања:
    3.022
    Да исто и јас пред тој ден бев под стрес и тој ден имаше многу работа која требаше за брзо да ја завршам .

6. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.688
    Многу повеке работи ме потресуваат и мислам дека ке се угушам срцето ке ми застане мрак ми е пред очи како да имам внатре нешто што ме спречува да уживам.. Денес пак ми се јави тахикардија без причина после неколку месеци..

На La.loca и ginger им се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.716
    Допаѓања:
    122.264
    Земи Верапамил од 40 лога имаш тахикардија.

8. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    Јас па никако да се спасам од стравот, и под стрес сум .

9. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Јас минатиот месец пиев Лунерба. Имаа некое смирувачко дејство во смисол не ко седатив туку опуштање како при медитација и јога.
    Неолексан од вчера почнав со 200мг на ден и пополека идам кон препорачаната доза од 300мг за да се избегнат симптомите како гадење, мачнини, повраќање и такви ствари. Иначе уште ништо не можам да кажам со сигурност зошто го земам една недела и тоа во нецелосна доза. По пиењето има некое подобрување на расположението во смисол растргнување на мислите и стравовите но тоа трае да речеме неколку часа. Мислам стравот и мислите си знаеш кои ти се, но не те убиваат до толку. Само не знам дали е до тоа што работам на себе или до Неолексанот. Од прилика за еден месец ќе знам точно да кажам дали помогнал или не.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Мене ми помогна многу Бедоксин 20 МГ . По една таблета дневно и порелаксиран и смирен сум. barnat.png

На gogimica и Devil99 им се допаѓа ова.
  11. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Чудна работа, мене бедоксинот ми делува контра..а имам и негде прочитано дека не треба да се употребува кај лица со анксиозност.

12. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Не знам мене ме смирува, може да е само плацебо ефект во мојот случај.

На Devil99 и baba Rada им се допаѓа ова.
  13. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Мене психијатарот прво Б6 ми даде да пијам во рок од 3 месеци по две на ден и по три на ден. Помагаше, имаше некое смирувачко дејство, но далеку од она главно дејство што ќе ја излечи анксиозноста. Ако не почнеш психотерапија и да исфрлаш преку искажување што ти ја мачи душата, да работиш на себе за промена на мислите и да земеш Лунерба или некое апче што ќе го покачи серотонинот, тешко дека само бедоксинот ќе те смири.

На gogimica и Devil99 им се допаѓа ова.
  14. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    Исто и мене ми помогна, во комбинација со Ц витамин, на почеток ми беше кажано 2пати на ден, а сега по една бендоксин на ден.
    Можам да кажам многу ми е подобро со него, и кога пешачам, еве веке месец од коа го пијам сум немала напади. Само еднаш затемнување:whew: ама седнав и потпомина.

На RAF Camora му/ѝ се допаѓа ова.
  15. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Пишува на самото упатство дека може да се појават несакани ефекти од типот: вртоглавица или да те тера на спиење. Инаку тоа е Б витамин и не верувам дека може да наштети во никој случај.

16. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    Мене ми е подобро со него незнам.
    А кажи ми од тогаш, па навака си почувствувала повторно некое темнење, пред онесвестување.. или слично како да неможеш повеќе да издржиш движејќи се некаде и да имаш потреба под хитни да седнеш..?

Баш напротив јас имав вртоглавици со напади, и немоќност, слабост, по 5пати во денот, а за тргнување негде надвор да незборам, тоа немаше шанси, одма ќе се онесвестев. , ова се пред да го користам бендоксин, па и со него сон немам ич, секиј ден дремам додека се раздени, незнам зошто:(

Последна измена од модератор: 2 април 2018
    На Miss.A. и RAF Camora им се допаѓа ова.
  17. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Се е до потсвеста и јас знам да не спијам по цела ноќ, некогаш ми се случува да не можам да се разбудам односно да се занесам во сонот и да се разбудам уморен. Многу пати кога ќе си легнам ме боцка од левата страна кај срцето . Инаку очигледно дека кај сите различно се манифестира.

На Devil99 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    Па и тоа да, само не е секојдневно. Едно јадење неможев да направам на почеток. Таман станав палачинки да правам, и по 10мин.правејќи, ме бута нешто одма ко да губам свест... Секој ден живеев со тоа како неможам нигде да мрднам, но сега ми е подобро, бар се надевам, па ќе видиме

На RAF Camora му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Ќе мораме да научиме да живееме со тоа, немаме некој друг избор.

20. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Помага не велам не, но не до таа мера да кажеш дека се чувствуваш добро. Немам вртоглавици, чувство дека ќе се онесвестам, но некогаш ми иде да си легнам и да затворам очи кога ќе ме надвладеат мислите и стравовите. Тогаш се опуштам и дишам длабоко.

Имаме друг избор. Да се бориме до крај и да живееме среќен живот. Не треба да се навикнуваш со проблемите да живееш туку да ги решаваш. Не изгубил оној кој изгубил, туку оној кој се откажал.

На kikkki, ginger и Devil99 им се допаѓа ова.