Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Bilka82

Bilka82 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    16
    Zdravo jas sum nova na forumot sakam da prasam dali nekoj ima custvuvano bolja vo stomakot od desna strana

Kaj mene pocna prvo so cesanje po celoto telo pa so trnenje na race tresenje na race bolki vo zelydnik i sega i bolki vo stomakot od desna strana i imam zestini posebno vo glavata dali nekoj gi imal ovie simptomi

Последна измена од модератор: 9 април 2018
  2. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    На психијатрија др Камка Пакетчиева. Жената нема само да те наклука со апчиња, туку ќе се потруди најпсихолошки и како родител да те сфати. Зрачи жената со позитивна енергија.

Иначе еве веќе една недела како го пијам Неолексанот од 300мг во точна доза :D и не знам како да го опишам чувството. Не е ваљда како антидепресивите да ти ги тргне мислите воопшто да не мислиш, но прави некое чувство на намалување на стравот, но сепак си ги знаеш кои ти се мислите и треба со психотерапија и работа на себе да си ги решиш.

Стравот од тоа да не ми се вратат опсесивно компулзивните мисли се повеќе се зголемува, се плашам ова да не е почеток на некоја посериозна психичка болест, се плашам да не си наштетам себе си, но добро е што научив да детектирам и сфатам дека ТОА СЕ САМО МИСЛИ. Но кога мислам да не ми се вратат окм мислам како да ги повикувам повеќе.

Сеедно борбата продолжува :D Сакав да ве поздравам и да споделам нешто со вас што научив и што ќе ви помогне. Запишете си на лист позитивни мисли од типот: Јас сум здрава, среќна, подобра ми е психичката состојба, се сакам, имам самодоверба и секој ден тоа читајте си го.
    Друго кога читате на нет искуства читајте ги оние кои се излечиле, нека ви бидат како совет, не оние кои се жалат како ова нема крај.

3. Bilka82

Bilka82 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    16
    Ve molam nekoj neka odgovori na moeto prasanje bidejki pocnav da se plasam da nee stvarno nekoja bolest a veke pijam elicea 1 m i pol

4. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.430
    Здраво. Еве неколку симптоми па да ми кажите дали е анксиозност или депресија. Многу спијам, не сакам да излегувам и да се дружам, поубаво ми е кога сум сама од колку во гужва, постојано чувствувам страв за било што, постојано слушам музика на слушалки, дури и си нив спијам. Ако може некој да ми каже што е и да ми дадите некој совет. Пробувам да читам книги кои ќе ми помогнат, еве сега планирам и да се запишам на спорт. Се трудам некако да си помогнам. И да, тоа го кријам од сите, не сакам никој да знае за мојата состојба, бидејќи што и да направам и да им кажам на другите за мојата состојба тие ќе ми се смеат, нема да ми веруваат, ќе ме обвинуваат...еднаш ја направив таа грешка и нема уште еднаш. Имам и многу ниска самодоверба. Сакам да посетам и психолог. Ве молам помогнете ми.

5. The shy boy

The shy boy Нов член

Се зачлени на:
    8 април 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo.
    Vekje so meseci osekjam napnatost i ne mozam da se skoncentriram.
    Od mart me fatija nekoj napadi mi se koci ustata i mi se vcrvuva liceto i ne mozam da disam.
    Dali toa e panicen napad ili nedaj boze srceto.
    Posto bev na lekar mi rekoa deka srceto e vo red.
    Sakav da prasam dali moze vaka so ovie napadi da si nanesam poseriozni bolesti ili ne?
    Vekje neznam na koj da mu veruvam.
    Ne znam sto da pravam.
    Pijam ariprizol ama ne pomaga.

6. Mamapanda

Mamapanda Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    18
    Zdravo na site ... molam za pomos ... kako gi pominavte praznicive vo taga ... mozebi ke se setite na mene ... majka mi nenadejno pocina a jas po pogrebot napraviv test I sum bremena ... lele denes edvaj prezivuvam ... tatko mi e izguben ... jas nemam sila da izlezam.od doma ... taga I gnev prepolna ... ima li nekoj koj preziveal bez majka dodeka stanuva majka ... odev na.psiholog no od sreda odam na psihijatar zakazav, nemam napredok a doprva mozebi ke me nadvladee depresijata ... a nesmeam terapii ... ve molam ima li nadez I kade e

7. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.687
    Нека почива во мир.. Една моја пријателка и почина мајкаи и за да и е полесно и кажале да мисли дека на некој друг му се случило тоа.

8. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Ако си била на лекар и ти кажале дека се е океј,тогаш е анксиозноста.Чим веќе ти е дијагностицирана,да не претерам ама 99% ти е на психичка база.
    Може да биде и тоа и тоа.Не се плаши,не за џабе постојат тие доктори.Закажи си и оди,ќе биде се океј.
    Чим ти кажале дека се е океј со срцето тогаш се е океј.Ќе веруваш на докторите секако.
    Колку време пиеш терапија? Може и да не ти е погодена,тоа е индивидуално.Ќе одиш кај психијатарот и ќе му објасниш.
    Ти се случиле многу големи промени во животот и тоа е нормално.Секој би се чуствувал така.Не мораш да пиеш терапија за да ти биде полесно.Оди поразговарај со стручно лице,тоа ќе ти даде насока.Времето ќе ти ги ублажи раните како и бебчето кога ќе дојде.
    Нека почива во мир.

На LoveRain и Mamapanda им се допаѓа ова.
  9. Mamapanda

Mamapanda Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    18
    Да можеби тоа е најдобро но како .. кога тагата е огромна ...татко ми во гласот е тажен и неподносливо пржи на душава

10. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Некоја да имала опсесивно компулзивно пореметување и да се излечила?
    Во детството имав, сега при оваа состојба на анксиозност стравувам да не се врати пак, а не знам дали се враќа или тоа е од што го мислам.

11. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
  12. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
  13. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.100
    Дали е можно да се има нус појави од таблети Ад? Еве вејке 3.4дена на мојата драга особа и се тресат рацете. Цело време собрани,не ја интересира ништо,се смешка со себе,збори и гледа во едно место и така ќе климне со главата

14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Секако дека има нус појави.Прочитајте во упатството дали ги има тие симптоми што и се случуваат или зборете со докторот што ѓи препишал.

На Lejlaah му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Mene muskulite t.e.nervite na potkolenicite od nozete ili potocno pod kozata mn.mi igraat vidlivi se so golo oko.Ajde sega hulahopki nosam ili farmerki i pantaloni no leto ide...i mi e neprijatno kako ke se soblecam ko crvcinja da mi lazat pod koza a nemam bolka niti pak peckanje samo se oseka deka kozata se mrda...bog znae sto e ova...mu se molam na boga sekoj den molitva sekoj den.No ete zavcera panicen napad...mn.lodo mi bese dali e posledica od toa neznam.Proveriv hormoni za tiroidna ok e.proveriv Mg i Ca ok e.Sea utre ke odam na internist...i skrien seker ke priveram.Na krv.slika ee e ok no mene mi e cudno ova i neprijatno...fo kofa vska neznam

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    122.160
    Prolet e najteska za nas. Ne se davajte. Umor, nesonici, nemir, depresija, pojacuvanje na panicni napadi se ocekuvani ova vreme. Znam deka e loso ama kje pomine. Samo pozitivno. I ne analizirajte lele ova mi igra lele ona mi se slucuva. Kontrolirajte ja anksioznosta.

На gogimica, Devil99 и Bunny2 им се допаѓа ова.
  17. *Bridget Jones*

*Bridget Jones* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2018
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    226
    Јас ќе ти одговорам како да советувам најдобра пријателка
    Би те советувала да бидеш повеќе време со луѓе, да одбегнуваш да бидеш сама
    Да почнеш да мислиш околу бебето, и да размислуваш колку убавина ќе донесе во твојот живот
    Купи некоја играчка за бебе
    Прочитај некоја убава книга, 90%Ќе ти ги тргне мислите
    Работи на својата психа, и потсети се колку можеш да издржиш, и најважно е што ќе станеш МАЈКА
    Едноставно никој не може да смени ништо
    Прави работи кои те прават среќна
    Животот е преживување и борба
    Само позитивни мисли, и луѓе што ги сакаш околу тебе :)

18. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    И кај мене играа по паничните напади 3 во еден ден, па по 2дена пак..сами од себе си се тресат, а мене уште толку ме фаќа страв од глетката како неможам да ги контролирам, што ми се случува си велам.. Од нападите ти е и страв до коски заедно најлоша комбинација, затоа и играат нервите. По 10мин.со инекција витаминска ме смирија и малку се опуштив.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mamapanda

Mamapanda Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    18
    Ти благодарам најмногу за зборовите ... најголемиот проблем е што
    Ти благодарам најмногу на зборовите ... најголем проблем ми е што и покрај силата која ја собирам за да размислувам на иднината која ме чека како мајка и на работи кои ми се потребни неможам да излезам ... како да се отпочеток доживувам и спомените ме надвладуваат ... се и сите ме потсетуваат на неа и се плашам да излезам бидејки се враќам на почеток ...

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.703
    Допаѓања:
    122.160
    Добро утро :) Како сме денес?