Аман више, аман од оваа грутка у грлово, од овој притисок врз градите, од овие мрачни мисли, од оваа несталоженост... Таман се оправив, сега пак се влечкам... И сега чекам нешто да заврши за некој ден и си ветив дека после тоа (ако биде се' во ред) - ќе се сменам потполно и ќе престанам да се нервирам за глупости. Дај Боже да биде се' океј, оти инаку...
Повторно јас на темава, таман кога мислев дека конечно успеав да ја ставама анксиозноста под контрола. Веќе подолго време ми се случува во периоди кога сум под стрес, па и кога не сум да ми се замагли видот на десното око....не целосно, ми се појавува како аура на крајот на окото, но со самата паника симптомот се зголемува и поминува тек откако ќе се напијам хелекс и ќе се смирам. Отпочетокот не го препишав овој симптом на анксиозноста, бев да ги проверам очите, правев еег на глава...се е во ред. Но еве симптомот уште продолжува и не знам дали е нешто друго во прашање или анксиозноста наоѓа нов пат за да ми се врати во животот. Се ослободив од паничните напади, но еве со ова се вратија. Дали на некој му се има случено ова? Чудно ми е и што се појавува само на едното око, проследено со притисок во ушите, забрзан пулс, препотување....се додека не се смирам. Страшно многу е непријатно и е едно од најлошите работи што ги имам доживеано. додека трае ми се вртат мисли во глава дали ќе помине, па што ако не помине....лошо, на никој не му го посакувам ова. Доколку некој има слично искуство би го замолила да го сподели
Ne se sekiraj...stom si proverila se od toa ti e.Imam prijatelka i ona taka ponekogas od stres proletta mn.pravi taka.uzivaj
Dali nekoj od vas ima nervozni creva cesti stolici krkorenje na creva bolki vo zeludnik I mene mi se zamagluva vidot na ednoto oko odvreme na vreme samo so kaj mene imam mn df simptomi sekoj den po nesto novo ako ne mi se zamagluva mi se tresat race mi trnat racete me cesa imam bolki vo zeludnik race noze
Охоо и тоа како имам болки во желудникот и цревата ми кркорат често Овие два дена,се препотувам,ептен ми е жешко,неподносливо жешко,и не ме држат нозете,само ми се врти ја проверив крвта,бидејќи анемична бев до скоро,но крвта е океј,почна да се средува...
Исто, болки во желудник, абдомен...периодично е, ако не е еден симптом се јавува друг. Јас откога направив абдоменално ехо веќе ги игнорирам симптомите и подобро ми е. Само ова со очиве е ново и е многу непријатно..како и да е го најдов ова на нет http://www.anxietycentre.com/anxiety-symptoms/eye-vision-problems.shtml
Zdravo jas sum nova na temava zal mi e sto sme vo tolkava brojnost, mojot prv panicen napad uste neznam kako da go definiram mi pocna so aura na desnoto oko isto kako sto go opisuvas ti prodolzi so custvo na nestabilnost pri odenjeto i prodolzi so zuenje vo uvo. Posle mesec dena mi se podobruva vidot ponekogas mi se pojavuvaat kako svtulki ili nekoi letecki objekti ama mnogu po retko e sea problemot so nesigurnosta pri odenjeto seuste postoi. Mislam deka zamagluvanjeto na vidot e eden od simptomite na anksioznosta.
Zdravo.Mozno e da ti e od toa.Mene mn.me butka na spienje...pritisokot i vremeto sega prolet energijata mi ja zima.Me boli i kicma dole kaj krstot i kukot mn.desen nekoj nerv e 100%.isto i cesto odenje vo toalet mi se slucuva stomak me zaboluva za po nadvir toa se od stres.Znae i spazmi da mi napravi vo grlo...no ke pomineme.Mora da imame poz.stav i ve4ba vo boga
Ne e od stres,ne e od anksioznost. To e okularna migrena so aura. Na desnoto oko se pojavuva na dolen del kako svetlnina posle se kreva nagore do sredinata na okoto i 15 min se gleda kako branovi i ne se gleda sjajno. Posle taja aura, se pojavuva blaga bolka na ednata strana od glavata. Pricina: Stesnuvanje na arteria na vratot ili okoto. Resenie e da ne se pie kofein,da se jadi navreme, i mnogu bitna stvar e da si pies magnezan neuro. Ke se custvuvas podobro. Ova odi od pokolenie do pokolenie, imas nekoj nositel na okular migren i ete si ja nasledila ti isto kako i jas. Stres nema vrska so tie simptomi.
Какво испитување е потребно за да се испита дали е сигурно тоа? Ме буни само фактот што правев еег и ми кажаа дека немам мигрена, па затоа ја исклучив како можност. Инаку на почетокот и јас прво на тоа помислив, според симптомите и мене на тоа ми изгледаше
Ја исто сум со оваа состојба. Поточно, забележав промени во расположението, а и тоа чувство на страв беше присутно. Некако се оддалечив од луѓе, и мислам дека нема никој да ме прими во негово/нејзино друштво. Сакам да се вклопам во некое друштво, а тоа конечно се менува со тоа што се запишав во еколошка организација. Уште промени треба да направам. Затоа што овде има со оваа состојба, што викате да почнеме да се дружиме ние?
snimanje na glava kaj nervolog. toj mozi da odredi za koj tip na migrena stanuva zbor. ovaj tip na migrena se karakterizira kako tivka migrena bezopasna. nekoj ja vikaat skriena migrena. napravi novo snimanje ali nema ni potreba posto nema nikakva opasnost po zdravje samo momentot ne e ubav koga traj toa gadnoto tie svetilkite. zemisi magnezan neuro, gi ima vo site apteki. mene mi deluvaat i na raspolozenie i pomagaat za namaluvanje na migrozni napadi.
Raskinav so deckoto sto odev dve godini. Ne mozam da se soberam. Gadni napadi imam.. ke pobudalam mi se cini. Ne znam sto da napravam za da se smiram. Grom od vedro nebo me udri.. celata se tresam. Voopsto ne ocekuvav vakvo nesto. mnogu mi e loso
Dobro utro na site. Dali na site vas vie najloso na sabajle ko ke stanite a najdobro navecer ko ke legnite v krevet