1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Aloooo smiri se eheeee sto nervozi i stredovi ima i nosi zivotot ne stavaj se na srce.I nisto ne e strasno navika samo ti bil dobra.Se ke se sredi...ima rab.koi treba doprva da gi dozivuvas.Sekoe loso za dobro.Ke vidis ke bides uste po happy ... glava gore i nspred

Последна измена од модератор: 17 април 2018
    На greenday му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kate_anx

kate_anx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Здраво.дали на некој му се случуваат болки во раце нозе краткотрајни али се повторуваат како вртење грчење на мускул незнам како да опишам како секундарни болки.за некое чудо лева рака и лев лист.бидејќи имам анксиозност од памет ме вадат кога ќе се појават

3. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Jas imav 3 god vrska i koga mu raskinav ne mi beshe mnogu lesno 2 nedeli nemozev da se soberam i pomsiliv deka nema da se opraam ama so tek na vreme se sreduva se. Eve godina dena projde od togas ne se zamaram sega. Iako jas bev taa so mu raskina megjutoa ete mi falese negovoto prisustvo ama se proagja.

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    121.793
    Земај магнезиум со Б. Имаш во аптека.

5. kate_anx

kate_anx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Pocnav so magnezium 2 dena uste nema podobruvanje.ke vidime.neznam dali i psihata ima vrska.odma mi ve vrtat raboti sto gi imam slusnato so bolesti na koski.da ne komentiram

6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    121.793
    Kje pomine. Ne e nisto strasno. Bez mnogu razmisluvanje.

7. kate_anx

kate_anx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Ako moze i mene vo poraka dami pises kaj koj psihijatar ides bidejki prestanav kaj mojot osekav deka saka da me otkaci na brzinka pravejki vo meguvreme tel razgovori so drugi pacienti

8. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Здраво на сите. Како се справувате со тахикардија? Ми се појавува тахикардија и воедно ми прерипува и срцето. Чувството е ужасно, конкретно сега брзам да стигнам на едно место и се мислам дали ќе стигнам да се спремам, да купам подарок и одма тахикардија. Малку да се изнервирам ми се појавува тахикардија и прерипување на срцето. Во последно време не сум била на ехо и екг ама имам правено порано и сега незз дали да почнам пак по докториве. Инаку тахикардијата ми се смирува кога ќе легнам после 10-15сек. Ве молам за мислење, совет дека веќе почнав да размислувам дали воопшто да излезам од дома.

9. LoveRain

LoveRain Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    1.429
    Здраво.
    Пишав претходно на оваа тема. Анксиозна сум и депресивна и како шлаг на тортата интровертна. Не сакам народ, затворена сум во себе, сакам да бидам сама итн. Не излегувам воопшто и другарките и од дома цело време ме прашуват зошто не излегувам. Се чувствувам многу глупаво. Што да правам? Ми сметат луѓето бидејќи повеќето се негативни, оговарат и ми влијаат лошо. Ми ја исцрпуваат енергијата и ми ја намалуват самодовербата. Help. ;( ;(

На Didajo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. greenday

greenday Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    421
    Се средувам полека полека! Фала ви! Прекрасни сте.. ❤❤

На Katty52 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bilka82

Bilka82 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    16
    Ne
    Taka treba samo napred

12. AlmedinaDina88

AlmedinaDina88 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Dajtemi nekoj sovet ve molam mn sum uplasena bolkite vo gradite plucata ne pominuvaat do sega imam praveno 3 rng i pokazuva deka imam obicen bronhit no jas se uste se plasqm doktorot vika deka e muskulna bolka no ovaa bolka mie skoro 4 mesec so prekini no posledno vreme mie non stop mn se plasam da ne imam rak na pluca :( :( :(

13. kuklickata1

kuklickata1 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2018
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    36
    pisi mi poraka ako sakas

14. AlmedinaDina88

AlmedinaDina88 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Ti pisav

15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Jas so maliot zaglaviv u kozle...pneumonija fati i odime dnevna boknica...i od sekiracii a znam deka se ke sredi pokrien e so terapija jas nekoja voznemirenost ko da cekam pred ispit na faks.Krv mu zimaa ne mozam da gledam ko baltazar setav niz soba.Uzasni se osekam ne mi se jade adrenalinot plafon.Vcera ko se vrativme od bolnica ke sreduvav plakari.ko guma se osekav stojam na skala kacena alista prereduvav i ko da mi kleckaat nozeve ko da nemozam da dostojam kako mislis sekerot ti paga...a ne mi bese taka.no koga legnav ko site nervi da mi igraa na teloto.Se plasam mn.

16. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Нормално е,стресно е.Само не заборавајте во вакви моменти да се негувате.Имам и друг пат пишано,ама со скршена нога нема да трчате сигурно.Така и со ова,ако денот не ви е како што треба правете нешто што знаете дека ви помага,без разлика дали е тоа дружба со луѓе,да прошетате или филм по дома.Никој нема да ви замери ако еден ден пробате да си одморите мозок.
    Јас се будам со страв од секогаш,обично се стабилизира додека се расонам,а навечер сум си супер.Ми било и обратно и тоа е 100 пати полошо.Да ти се спие,а 300 мисли и стравови во глава.А ова што се будам со страв мислам дека потсвеста работи дур спиеме.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lina11

lina11 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    12
    Zdravo vo posledno vreme nemam koncentracija I slabo pomnam i nekako postojano sum nervozna help

18. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Пред некој саат бев излезена, пробував алишта после имав да попешачам малку до центар, толку ми дојде спарно, жешко да кога влегов во една книжарница женава ми зборува јас само си замислувам како ќе се онесвестам, се препотувам... испаднав надвор се стабилизирав, влегов во бус внатре 100000 степени истото ми се повтори, пот ме облеа и чекав да се онесвестам ама реков не излегувам па ако треба и да умрам во бусов и помина по 2 мин :) уште го немам усовршено тоа да кога ќе ми дојде паниката да се исконтролирам да не доаѓа филмот дека ќе се онесвестам и да изгубам концентрација од се...

19. Bilka82

Bilka82 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    16
    Jas imav mn gilem problem so zestinite me fakaa zestini isto kako zenite so gi fakaat vo menopauza ete sega vtor mesec mie so eliceata mn retko me fakaat zestini

Последна измена од модератор: 17 април 2018
  20. Xristijan

Xristijan Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    Zdravo. Znam deka ova e zenski sajt ama citav na google pa stignav do tuka. Nema da mi se smejte se nadevam Jas nemam 100% simptomi kako vashite ili barem ne sega vo posledniot period. Najmnogu me nervira desnata strrna na liceto ja osekjam celo vreme i ponekogash gornata usna mi otskoknuva. Retko e ama se slucva i me nervira. Bev da ispitam srce prethodno imav problemi so srceto pa so grloto pa so gradite,stomakot,sinusite. I posle site ispituvanja se beshe vo red. Sega ova so liceto e nov simptom od prilika 2 meseci. Kazhete dali ima nekoj so slicni iskustva.