Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2017
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    5.438
    Мене психијатарот ми препорача од апчињата што се како заласта флунисан и хелекс.
    Искрено од заластата ми се приспиваше и бев како пијана.
    а од другиве почнав да ги пијам по пола и ми е подобро.
    Но не сакам од нив да ми е подобро, мислам не сакам цел мој живот да морам да ги пијам за да се чувствувам среќно. Од нив не чувствувам ни болка ни вина ни сум растроена ни сум нервозна, но сепак останува само на времето што ќе биде.

2. Innainna1

Innainna1 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Долго време немам пишувано на форумот.

Бев прилично добро, но раскинав долго годишна врска и сега ете ме на дното. Се чувствувам многу лошо, апсурдно, безволно, вознемирено, осамено.. уште поголем притисок ми прави тоа што постојано од нигде никаде ми се јавува адреналин, како да се возам на ролер костер, страшно нешто. Многу ми е тешко не можам да се помирам со тоа. На моите дваесет години се чувствувам ужасно, си викам што ќе правам со животот без него, се' ми изгледа ништожно. Излегувам се дружам, но на крајот на денот сум несреќна.. :(

3. BlairLevine

BlairLevine Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    11
    Здраво. барам некој психолог поефтин а добар?
    Имам 19 години и мислам дека имам анксиозност.

4. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Нели имавме една членка овде на форумов што е психолог и се понуди за помош на било кој...@Valerija50 ли беше!?

5. Innainna1

Innainna1 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    И јас сакам. Ве молам

6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Дечки работам од свои 18 год. ама се хонорарно.Заработувам доволно ама ме убива помислата дека имам 24 год. а немам стаж,а притоа ситуацијава во државава си го прави своето а и дијагнозава.Не можам да прифатам секаква работа,принудена сум да пребирам.
    Треба да сум загрижена според вас до волку до панични напади или?

7. Ekaterina28

Ekaterina28 Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Би ве замолила за совет. Имам епилепсија и поради влошување на состојбата веќе неколку години имам проблем со панични напади и повеќе стравови, како страв од напад, од гужва, од движење сама, од отворен простор, од стоење и.т.н. Оваа недела отидов на психијатар во Еквилибриум и докторката ми го објасни процесот како ќе тече психотерапијата. Воедно првите три недели препорачува да пијам три пати на ден по 1/4 Деметрин или евентуално една таблета на ден Неурофорте. Ми го предложи Неурофорте бидејќи јас не сум баш согласна за Деметринот. Се двоумам за Деметринот поради сите нус појави што може да ги предизвика. Ве молам за совет или некој да ми пренесе искуство ако пиел Деметрин. Ви благодарам.

На -Buba- му/ѝ се допаѓа ова.
  8. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    isto na tvoja vozrast pocnav da rabotam a sega imam 27 godini i imam samo 2 godini staz i ic ne se zamaram za stazo :) taka da nemoj da se zamaras so tie gluposti oti zivotot e pred tebe i dosta se preoptovaruvate so tie sitnici. sekoj ima panicni napadi ijas iako sum masko imam napadi ponekogas ama se naviknav. se e prolazno vervajme. samoto vreme ke te nauci da se spravuvas so se i sesto. spokojno ;) ne se zamaraj dali nekoj te gleda ili ke zborni nesto prajsi kako sto ti cini tebe ne mu se sekiraj dali nekoj blizok ke se razboli ili e bolen i slicno oti ako padnis ti, nikoj nema da te opuli!

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.683
    Хахахха баш ме насмеја и што ако си машко, ова не бира пол пријателче само што многу мажи несакат да признаат дека имаат проблем тоа го решаваат во дрога и алкохол.

Инаку сакам да се пофалам немам никаква анксиозност веке пола месец сеа вака се уклучив да ве видам што пишувате, не сум на никаква терапија сеа за сеа е супер па натаму ке видиме.

Последна измена од модератор: 19 април 2018
    На LUCI 99, martin01 и Didajo им се допаѓа ова.
  10. -Buba-

-Buba- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 февруари 2018
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    483
    На почеток и мене ми препишаа 1/4 деметрин, ги пиев 3 месеци, немав никакви нус појави, искрено оваа доза на деметрин само ти го лажи мозокот, не е опасно не се секирај. Сега само по потреба се напивам по пола деметрин ама тоа ретко ми се случува затоа што веќе ги надминав тие проблеми. Позз

На Bilka82 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bilka82

Bilka82 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    16
    Aman so ovie bolki vo stomakot i krkorenje na crevata me stancat noke od spienje nee nekoja strasna bolka ama dosadna e i mn cesti stolici

12. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.472
    Допаѓања:
    120.907
    Kje si zemas karbofin na ESI i kje ti gi smiri nervoznite creva. Se dodeka ne ja najdete pricinata za napnatosta i ne se soocite so toa kje si imate anksioznost. Ne lupam od pamet tuku od iskustvo.

13. Polis

Polis Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    86
    Здраво друштво .
    Да пишам за мислење.
    Јас не знам дали е ова моево Анксиозност .
    Пред 3 години , пред да останам трудна од преголема оптеретеност и грижа дека нема да останам бремена имав некој проблем . Не знам како да го дефинирам затоа ке се потрудам да го објаснам.
    Се осекав како да не сум јас, се до 6 попладне беше ок . Дојде ли 6 почнуваа некои грижи, страв, тажна бев... Некои страво ме совладуваа. Функционирав ама како во бунило, како од далеку да се гледав сама себе .Тоа траеше мнг кратко но два пати до сега .Еднаш додека бев на одмор. Хорор ми беше . Но сега ради тој период мнг чуствувам страв да не се повтори .Секое патување јас сум во паника и со страв одам. Еве и сега договарам одмор ама знаете како ми е во позадина си мислам -а да си останам јас дома најубаво ке е-...
    Не можам да живеам со овој страв и со мислите што ако се случи пак .
    Немам посетено некој стручен , но се повеке се мислам дека е време за тоа .

14. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Здраво :)
    Исто како јас да сум го напишала ова. Или јас од пред неколку месеци.
    Дали побара стручна помош?
    Јас конечно пред некој месец собрав храброст која верувај многу ми беше потребна за да отидам а најпрво да си признаам самата себе дека ми е потребна помош. Психологот ми се допадна, и сега за сега се чувствувам подобро. Уште сакам да сум сама, затворена, не споделувам толку чувства и мисли со блиските, но чувствувам дека имам напредок. Сама приметувам за некои обични примери како анксиозноста ја нема а порано ме спречувала за таа работа.
    Совет од мене побарај помош и работи на себе. Нема откажување. Не очекувај дека веднаш ќе има промени и подобрувања, јас пред 3 недели бев катастрофа, сега сум добра,а за утре ќе видиме.

Инаку мене времево некако добро ми влијае, сонцето така некако ме расположува, имам позитивна енергија. Почнав и со вежбање па сигурна сум дека и тоа има некое влијание во мојата моментална ментална состојба.
    Се уште се потам од нервоза и тоа ми пречи многу. Кај некој друг така?

На LoveRain и Didajo им се допаѓа ова.
  15. Bilka82

Bilka82 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    16
    Jas piam probiotik i piev 3 dena enterofiril ama nema nekoe pidobruvanje dr maticna mi veli mi setala nervata zato a jas ne osekam nekoj psihicki simptomi kaj mene se mb izrazeni fuzickite

Izvini a soe to karbofin?

Последна измена од модератор: 19 април 2018
  16. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Zdravo lugje! Barajki po internet nesto za anksioza, ve najdov...
    Vekje nekolku meseci se setav po lekari deka ne se cuvstuvav dobro.. stegnati glavobolki, grcevi vo stomakot, vrtoglavici.. i izleze deka sum Anksiozna. Bev na psihijatar i sega zemam Elicea 10 mg ednas dnevno....vekje nekolku meseci go zemam, ama pak nekogas imam tegobi vo stomakot! I mislam na bolesti, da ne imam vaka, da ne imam taka... dali se cuvstvuvate i vie vaka? Ve molam kazete! Pozz

Isto mi e tuka :(

Последна измена од модератор: 22 април 2018
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.472
    Допаѓања:
    120.907
    Karbofin e kombinacija od aktiven jaglen so nane i matocina koi gi smiruvaat crevata i nervite. Mene mnogu mi pomaga.

https://www.pharmaholic.com/images/stories/virtuemart/product/esi-karbofine-forte.jpg

18. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Јасно ми е.. ама чим ќе почнам на тоа да размислувам отидов од рака освен дехидрирање мислам дека од секоја храна ќе имам мачнини само размислувам еј сега ме боли ли стомак итн[/QUOTE]
    Isto taka, iman diarea i nonstop mislam da ne imam nekoja bolest vo zeludnikot, stanuvam so toa misla pa posle celiot den mi odi taka....

19. Innainna1

Innainna1 Активен член

Се зачлени на:
    6 март 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Луѓенца,
    чувствувам адреналин ненормален цело време сум како возбудена. Ми е страв да не умрам, имам 20 години, преге слушнав дека некој 26 год. умрел од срцето. ми е страв и јас да не умрам.. помошшшш ве молам ве моламмммммммммм

20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.472
    Допаѓања:
    120.907
    Zemi nesto za smiruvanje i smiri se. Ne se umira tolku lesno. Da ne si se napila povekje kafe ili nekoj energetski pijalok..

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.