Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Немој да слушаш вести што те вознемируваат. Тој што умрел на 26 год.од срце можеби имал некоја срцева маана. Не се умира туку така од срце. Јас милион пати се имам јавувано по доктори и трчано на ургентен демек срце ќе ме удри со тахикардии па кога ќе слушнат колку години имам јасно им е. Не се секирај и пробај да се смириш некако (знам дека ова е најтешко)

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  2. *ketul4e*

*ketul4e* Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    6

Istata sum i jas, posebno toa preripnuvanje od pamet me vadi

3. katerin

katerin Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    a dali e nekoj spremen da razgovara so mene? imam potrrba od pomos. rabotev na edno mesto 10 godini i super mi bese se dodeka gazdata ne pocna so zamerki de za ova de za ona... a po priroda sum emotivna mnogu. i pred edna nedela mi pukna filmot i resiv da ostavam rabota. koga go rekov toa na glas pocnaa tahikardii pritisok vo glavata trnenje po celo telo.... so noki ne spijam. otidov na lekar i mi dade upat za na psihijatrija. bev tojku issplasena i mislev deka cuvstvoto ke pomine so helex i lunerba. toa mi prepisa. gazdata ne go prifati otkazot kako covek tuku pocna da se odnesuva kako necovek. mi ima nabieno strav vo koski. kako da si go resam ova... pomognete

4. Paula1.-P

Paula1.-P Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14
    Mozes da go prijavis za psihicko maltretiranje, ne si ni trebala da dades otkaz... i mene taka shefot me maltretirase na rabota pa otidov razgovarav so direktorot i mu rekov deka ke go prijavam ako uste ednas me zakaca i od togas vekje mnogu dobro se ponasa....
    Znaci smiri se ima resenie

5. katerin

katerin Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    40
    paula jas nemam sef ili direktor. samo gazda. na kogo bi se zalela koga toj gi drzi site konci vo race.

i denes treva da odam pak. da se pojavam na eden cas. ima edena klientka koja nitu pod edna okolnost nemozam da ja odbijam. od strav ja zamoliv majka mi da dojde so mene.,da ne pocne 'gazdata' povtorno so predavanja deka zum bila predavnik i sum gi izvisila so smesni lagi i objasnuvanja za da ne prodolzam so ponatamosno rabotenje tamu koga im bilo najpotrebno.

Последна измена од модератор: 22 април 2018
  6. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Dali nekoj od vas ima pritisok vo glavata, kako konstantna glavobolka... nema neurolog so ne sum bil, i eeg napraviv... mi kazuvaat psihicki. Dali vi se slucuva i nekoj od vas istoto?

7. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Толку се борам, се трудам без апчиња, за вчера вечерта да доживеам делумно паничен напад. Просто се чувствувам подобро, но како себе да се гледам како да сум психички болна личност. Ми се уврте филмот да не добијам психоза, шизофренија, па дека може ќе атанам психијатриски случај и никогаш нема да излезам од тој круг, за на крај да го почувствувам она чувство на безизлез и паника и за малку целосно ќе го доживеав паничниот напад. И тоа беше кога легнав да спијам, па осетив срце биење, топлини и слабост во нозете.

И еве денес мислам како да немам мир, мислам како од ова да нема излез, осеќам пасивност, како да паѓам во депресија мислам.

Оваа недела ќе одам на контрола на психијатар и мислам дека ќе почнам со антидепресиви, но и од нив ме фаќа страв да не ми наштетат, според она што пишува во упатството да направат здебелување, проблеми со срцевиот ритам, халуцинации, суицидни мисли..

Од друга страна ме плаши мислата, што ако пијам антидепресиви и не ми помогнат, што ако нема крај ова, што ќе правам со животот, зошто јас не можам да му се посветам на животот и сегашниот момент како што тоа го прави останатата младина.

Знам дека ова ќе помине еден ден, но изгледа ќе се испомачиме до тогаш.

На Rama и tigree.. им се допаѓа ова.
  8. tigree..

tigree.. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    33
    anti depresivite sigurno ke pomognat, nema dilemi tuka.. samo i na niv im treba vreme..

На zaki96 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Devil99

Devil99 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    45
    Мене. Не се трпи некогаш помалку, некогаш повеќе дури ми се плаче од сто ме стиска глава.
    Секој ден си викам ајде ќе помине, но ништо од тоа.

10. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Da ni kaze nekoj sto imal takvo iskustvo, kako da se oslobodime od toa....

11. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    Имам некоја тапа болка одвреме навреме на десната страна од стомакот доле, изгуглав а се спречував долго време тоа да го правам и прво што излезе е воспалување на слепо црево коешто мора хирушки да се отстрани .... толку се преплашив сама сум дома од друг град сум не знам нешто да не ми стане

12. Xristijan

Xristijan Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    Ne ti e nishto toa e od stres, ako si pod stres sigurno od koga ke pomini taa bolka ke se pojavi nekoja druga. Mashka pomosh :)

На Bilka82 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.211
    Со денови не сум добро :( постојано имам панични напади,ги контролирав некако успевав,само еднаш потклекнав,немав сила да го спречам нападот...ми се навратија стари слики и чувства,пак бев на дното,опкружена со луѓе кои ме сожалуваа,а ич не го сакам тоа,ама ич.
    Едвај стојам на нозе,не ме држат нозете,мислев и крвта ми е слаба пак,бидејќи до скоро бев анемична,ама крвта барем се средила.
    Тахикардии немам засега,ама немам сон никако,заспивам наутро кај 4-5 и тоа со мачење,не знам што ќе се прави вака,навистина не знам,се чувствувам толку многу неспособно и слаба...

14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Не си сама,јас сум тука секогаш ако ви треба некој за разговор.
    Мој совет,пробај убеди се дека е период и дека ќе помине,како што сите имаме периоди.Мене на пр ПМС или овулацуја ми е смрт секој месец и мислам ете пак ср вратив,ништо не помага итн.
    Земи валеријана,пиј си пред спиење.Гледај со луѓе да си,пешачи,нешто што ќе те изморува.Ако веќе и тоа не помага пиј си б6 или дијазепам по потреба.Дозволи си одмор,прави тоа што ти се прави.
    Еднаш пишав пак ќе повторам,си скршена нога нрма да трчаме.Така и со ова.Периоди кога не ви е добро посветете си се.
    П.С. http://www.fakulteti.mk/mobile/news..._napadite_na_anksioznost_umirashe_del_od_mene

На La diabla и Rama им се допаѓа ова.
  15. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.681
    Ејј за 3 недели патувам, кажите некои искуства за ваше патување во ваква состојба.?

16. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    da ne imas problem so kicma? iskrivenost,silci i slicno. proveri cirkulacia,krvna slika i sledigo krvniot pritisok. ako imas zuenje na usi il izatnuvanje,mozno e da imas slaba cirkulacia vo vratot. na neurolog ne pokazuva. se pravi druga proverka na cirkulacia.

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.432
    Допаѓања:
    120.667
    Без АД ??

18. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Ne znam. A kaj se pravi toa?
    I dali e nesto strashno?
    Vaka prasuvaat lugjeto vo anks! :/

Последна измена од модератор: 26 април 2018
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.432
    Допаѓања:
    120.667
    Ne e strasno se meri so dopler. Ako imas namalena cirkulacija kje ti dadar Strugeron i kje ti pomine. Ne e nisto zivoto zagrozuvacki.

Gledam mnogu ste opsednati so bolesti i crni misli. Mene mi pomaga najmnogu koga si imam isplaniran den pred mene. Od rabota znam tocno sto kje pravam doma. Bilo sto. Samo da ne razmisluvam i da sedam besposleno.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.185
    Допаѓања:
    16.426
    Женски, дајте баталете гугл и болести, РАБОТЕТЕ НА СЕБЕ, водете дневник, се она што мислите запишете, сите потиснати чувства запишете ги, бидете активни, планирајте си го денот, излезете надвор, другарувајте.
    Мораме првин да се гледаме себеси,, оставете ги другите што ќе речат, јас пример нз зошто ама постојано одложувам работи... И се некако се туткам... Ама ден по ден работам на тоа и гледам дека само глупости ме кочат глупави мисли.
    И за крај слушајте мотивациони говорници,бидете благодарни, мислете НАЈпозитовно за животот, еден ни е :) да го извлечеме НАЈпозитовното од него.
    Поздрав ☺️ и убава вечер..
    Во прилог ви оставам линк од една доста позитивна девојка која сосем случајно ја најдов на нет. Кажува работи за Законот на привлечност и вежби кои ќе ви помогнат за самозапознавање на себеси надградба и успех.
    http://livinglovelee.com
    Секако, да не го заборавам и Братислав.
    Screenshot_20180424-211828.png
    И последно .. Книгата која ме направи да размислам за многу работи. Напомена, доста е филозофска и ме замараше, ја читав неколку страни и ја оставав настрана, сепак доста ме 'отрезни'- 'Моќта на позитивното мислење' - Норман Винсент Пил.
    Имајте убава и мирна вечер, уживајте во мирните и миризливи пролетни ноќи со оној/онаа што ја сакате или со вашата фамилија и пријатели.
    Покажете им колку позитивна и силна личност имаат покрај себе.
    :*:БлЕсКаЈтЕ!!! :l:

На nena2010, zaki96 и Venus 12 им се допаѓа ова.