Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.681
    Незнам некако ја надминав не мислам со денови на неа и со недели ми беше многу тешко на почетокот ама некако сама по себе исчезнува кога ја игнорираш.

2. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    Со посетување на психолог,психијатар,антидепресиви,спорт,весели работи само гледање и слушање.

На nena2010 и Bilka82 им се допаѓа ова.
  3. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Najubavo nesto so sum go procitala do aega...vistinska podrska i mn.mn.pozitiva mi dade.Imajte ubav den.Golem pozz

На Bilka82 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bilka82

Bilka82 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    16
    Denes
    e ubav den koj kako go pominavte jas mn ubavo so drustvo I nisto ne mi bese se pom8na vo najdobar red hihi.mene mi godi setanjeto.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    455
    Kolku vreme si na terapija?

Mnogu motiviracki I olesnuvacki na dusava mi deluva tvojov post

Последна измена од модератор: 3 мај 2018
    На gogimica, Diva0710 и Bilka82 им се допаѓа ова.
  6. Bilka82

Bilka82 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    16
    2 meseci I Edna nedela

7. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    208
    Patalci sme site vo grupava...znam kako vlijae se sto ke se procita koga si vo vakva sostojba...da mi kazese nekoj deka posle 2 godini vaka ke se rasteretam od se ova nemase da poveruvam posto bukvalno na rab na ludilo bev...samo ubavi misli i se ke bide vo red...site sme potpolno zdravi samo malce razigrani se nervite

На zaki96, mcokolada, La diabla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Не може да очекуваш промена и да велиш дека среќата не е на твоја страна. Мора да мислиш позитивно и да работиш на тоа.

АД колку време пиеше? Ако пиеш хелекс, зошто се префрлаш на диазепам?

Можеби психијатарот не е добар, ама можеби и оценил дека немаш анкс, туку тежок период.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    А зошто пиете седативи како дијазепам за ова?
    Дијазепам би препорачала само по потреба,ако ептен ннекој јак паничен напад те лупне па да не си го мачиш организмот.Меѓутоа за ова не се дијазепам,не знам како би ви помогнал стварно и зошто воопшто очекувате да ви помогне.

На Miss.A. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.753
    Пиев 6 месеци заедно со хелекс (потоа ми го замена со димитрин) , но веке една година не пијам ништо ... Реков да баталам таблети , да си го решам самата проблемот , но тешко...
    Па не е баш среката на моја страна ... Премногу сум емотивна внатре , иако тоа не го покажувам јавно , тешко ми паднале забивањата ножеви во грб , па раскинувањето , па смртни случаеви , па финансиски проблеми ... Тешко ги поднесувам , па уште коа ке има промена на време целосно сум уништена ..

11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    После толку стресови, не е ни чудно што си депресивна или анксиозна.

Штом можеш без таблети - супер.

Работи на себе, најди нова работа, смени фризура, почни да спортуваш. Не е лесно ама мора да се потрудиш. :hug:

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Периодов ми е тапа . Две минути лебдам , две сум добра , две не гледам ништо пред очи .... црни мисли уште од сабајле , болки во желудникот , чувство дека ми се здрвува лицето .. цело тело ми трепери незнам веќе што да правам

13. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.753
  14. tigree..

tigree.. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    33
    daa kaj menee potpolno istoo , od site simptomi vaj mi e najteaok, mislam jas da go kontroliram disenetoo.. nz kako da se sprave so ovaaa.

15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Taka treba...i jas bev ista 2god.odenje po site mozni doktori i sho ne si prepisuvav do parkinsova bolest do ms do so ne...i eve pocnav sa ignoriram.no iskreno pijam.Deprezol pola na sanajle i.pola demetrin navecer i mn.mi e podrugo i plus se druzam.mn.

16. Maslany

Maslany Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    127
    Дали некој од вас има проблем со вртоглавица предизвикана од анксиозност? Значи мислам дека ова не е реална вртоглавица, не ми се врти туку чувствувам како да тонам, како во сон да сум, како да не се сеќавам зошто сум овде и немам концентрација. Некогаш трае и по цел ден чувството.
    Сите обврски се трудам да ги завршувам и се мотивирам сама себеси, но знае најчесто да ми се случи додека седам во иста положба и имам преголема желба веднаш да станам.. или пак додека стојам во место. Практично секогаш кога умот не е зафатен со нешто друго. Ме маваат и депресии периодично бидејќи се плашам да не паднам некаде поради грозното чувство на вертиго. Али сепак искачам и правам се што сакам, иако тешко ми оди некогаш, ама многу се трудам.
    Патам од анксиозност иначе подолго време, но на периоди ме фаќа. Не пијам никакви апчиња и научив да се справувам со паниките. Мислам дека скоро и да се изборив со то. Но дали имал некој слични искуства на вертиго и дали и ова е само еден дел од грозната состојба на умот? Лани правев ЕЕГ на глава, се беше супер...

17. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.681
    Леле каква вртоглавица имав пред пола саат едвај се освестив си правив јадење бев гладна и дали оджешкото од компирите на шпоре што стоев цел саат наеднаш абе црно пред мене и паника ме фати отидов веднаш се измив лице и сеа сум подобро фала богу.

18. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    14.447
    Денес анксиозноста ми е на високо ниво.Мислите се вгнезудуваат и тешко ми е да ги избркам.Како ќе одам утре? Мора да одам на семинар,па на предавање,а далеку од дома...Порано бев најголем ентузијаст,сега одам со страв.Да отидам до факс,на кафе,на Мај.Никаде сигурност.Не можам да издржам.Изморена сум цело време,концентрација имам нула.Тешко ми е,ми влијае и на другите аспекти во животот.Кога ќе помине ова? Кога ќе можам мирно да излезам? Дали некогаш ќе бидам старата јас?
    Поддршка за сите кои поминуваат низ истото.Не е лесно,ама херои сме што секој ден успеваме да се справиме со ова :D

19. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    -Дај ми нешто што е популарно кај младите.
    -Повели
    *Депресија/Анксиозност

Нешто што сретнав денес на твитер.Не знам дали е за смеење или за плачење.

20. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Da da da....odkako gi dobiv tie panicni napadi i odtogas gi imam vrtoglavicite. Isto se spraviv sam so panicnite napadi ama vrtoglavicata mi ostana. Koga odev po ulica isto se osejkav kako da pajgam vo dupka. Koga sedev i mi teknese nesto i odma me fajkase vrtoglavica. Snimav glava 2 pati i site naodi bea vo normala,nemase promeni koj vodat do narusuvanje na nerven sistem. Kaj nekoj lica se javuva vrtoglavica a kaj nekoj trnenje na racete. I den denes ako imam nekoj epten tezok period bilo na rabota ili doma, i me fajka vrtoglavica. Za srejka mnogu kratko mi traj za razlika od porano.

На Bilka82 му/ѝ се допаѓа ова.