i jas najgolema maka imam so vrtoglavicite...ekstrasistolite se smirija i steganjeto vo gradite ama vrtoglavicata...najcesto e manifestirana kako nekoj pritisok vo usite ili pozadi ocite i nekoja nejasnost vo glata. pod terapija sum 3 meseci ama vrtoglavicete ne se sredvet i ne mojs da gi kontroliras...inace se ispitav nema druga pricina za niv osvem anksioznosta....
Kakva bolka imas vo gradite i kolku vreme te bolit i jas imam.ist problem zarecka bolka vo plukata koja nikkao.ne pominuva skoro 3 mesec me bolit
Naednas me stegase kako so noz da me secit..nekogas levo nekogas desno...pritisok kako nekoj da mi sednal vrz rebrA during tesko mi bese vozduh da zemam. Kaj tebe kako e? Inace Edna drugarka mi ja preporaca mokta na podsvesta da ja procitam..nea mn I pomognala. Ja nabaviv pa da vidam kako me e of ko ke ja procitam
Срцето цел ден ќе ми излета од градите, а некако сум поспана. Денеска прв пат почувствував како нозете да ми се тресат, ќе поодам 100 метри и ги чувствувам коа да не се мои. Вознемирена многу, цело време мислам на тахикардијата и уште толку срцето ми чука посилно. Грозно, одвратно. Пиев Б витамини, ама некако не ми делуваат. Како се справувате со тахикардијата?
Kaj.mene e.zarecka bolka so prekini nekogas znae da me drzi cel den a poveke ja osekam.koga lezam sega posledno napraviv rengden na 14 mart ama bolkata nikkako.ne pominuva a jas se plasam ti imas napraveno rengden
Многу добро го опиша.. притисок во ушите и очите.. јас пример имам потешкотии со зумирањето.. видот како да ми е дезиорентиран. Кога ќе го осетам тоа ме фаќа мала паника бидејќи осеќам као да ми се врти и како да тонам во некоја дупка.
Mozno li e od AD pijam (Deprezol pola sabajle i demetrin pola navecer)da mi docni menzisot.Terapijata ka picnav pred 10 dena a menzisot mi idese na 29 dema pa ma 24 sea eve 6 dena mi docni
Треба да патувам со авион ама како? Какоооо?Стравот не ме напушта и покрај сите позитвни мисли и убедувања дека нема ништо страшно.
imas i ti anksijoznost depresija ili ne dali moze od panicni napadi i depresija da se kacuva pritisokot.....ima li nekoj so takov problem............pijam elicea10 ednasdnevno ilorsilan 2 do 3 pati po1mg dnevno,,vece niza godini...... Imali nekoj koj moze i saka da razmenime nekoj muabet za anksijoznosta depresijata i lekovite za ovie takanareceni bolesti...imali nekoj i od kumanovo..uste podobro
Овие два дена преку денот сум супер дојде ли 1 часот ноќеска ја око неможам да склопам до 3 4 мислам на некои проблеми од минатото или сеа што ѓи имам, а преку денот на памет не ми доаѓаат.
Mislam deka panicnite napadi mozat da go pokacat pritisokot ama samo momentalno.....najdobro e da nosis holter za pritisok I da vidis kako se dvizi za 24 sati. Ako IMA kontinoirano pokacuvanje me Mora da pijas terapija za pritisok Imam I jas rengen napraeno...bolkata vo gradite mozi da e I od vodpalen zeludnik. Ispitaj I hrlikobacter pilori pteku krv we ispituva. Napravi eho na srce. Ako e se vo red ili e muskulna bolka, koja so so pienje na Analgetici ke pomine ili anksioznodta si go prajt svoeto Jas patuvav so avion pred eden mesec. I jas krevav paniki. Na kraj ko ke ojs nekade na setanje misli si samo na to I nisto me ke to e....samo pozitivni iskustva ke imad
Imam helikobakter ama.toa.bese pred 3 meseci negde primav terapija i nekoe vreme.se pod smiri posle bolkata se prosiri gore na gradite plukata imam.praveno i eho.na srce sto ne ama bolkava tuka si sedi skoro 2 meseci bez prekin i.pojke