Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    455
    Proveri ja bakterijata pak I pozemaj nolpazA da vidis dali ke ti e po ok

2. AlmedinaDina88

AlmedinaDina88 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Gastritis prolaps i otvoreno kapace na zeludnikot taka mi rece dok

3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Терапија не ти дадоа? Ланзул јас пиев за гастритисот кога беше со полна пареа. Иначе анксиозноста предизвикува гастритис.

4. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Ke vidam mene me plasi plukata :( mnogu i toa nemam mir

Ne lanzul edni drugi piev trojna terapija ama ova bese pred 3 meseci mene sega mie gore na pluka bolkata a denes imam bolka i vo zeludnikoy cel den

Последна измена од модератор: 8 мај 2018
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Ама како што разбрав е жареча болка? Тоа е од желудочна киселина, плуќата не болат така.
    Мене и ми се гадеше, постојано. Не повраќав, ама само ми се гадеше. Башка тоа со жаречката болка.
    Таа терапија ти била за хеликобактери, нели? Прашај си ти кај матичен ако треба. Не е ова ништо страшно, само што е мачно. И пази што јадиш. Многу зачини не, џвакање на храната убаво, не обилни оброци и никако пред спиење да јадиш.
    Цигари и алкохол, исто не. (јас не ги почитувам правилава баш, ама да ти кажам тебе како треба :)) )

6. AlmedinaDina88

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Da da za zelhdnikot mi bese taa terapija da zarecka bolka koga sedam poveke ja osekam znaci so prekini me.boli abe cudna rab e ova ne znam.so da mislam.ama.mn se plasam epten dosega 3 rengen snimki imam.praveno ama ovaj pat so si vrat so si race sve me bolit mene mi rekoa muskulna bolka predhodno maticnata demek od zeludnikot ne znam.sepak fala na ubavite zborovi dolgo vreme prasuvav nekoj so slicni bolki ama nikoj ne mi odgovarase pozdrav

7. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    @mcokolada како помина со авионот? и јас треба да летам до Америка, се мислам дека притисок многу ќе ми падне и ќе се онесвестам...

8. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    455
    Ke si mislis na ubaj raboti...plus kako so e trcanici po aerodromive nema da imas vreme zA paniki..
    Vo avion ke si zemis kafence ke list as od katalozine ke si gledas prfemcinja, zemi si spisanije I ke pominit. Pred poletvenje goltni eden heleks ili demetrin

9. Vegegirl

Vegegirl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    136
    смеам ли апчиња да носам во рачен багаж или во ташна? и кажи ми како го помина полетувањето и слетувањето?

10. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    455
    Jas nosev heleks vo mene. Ubo pominav nemat pricina za panika...ke si recis kako site taka I jas

На zaki96 и Vegegirl им се допаѓа ова.
  11. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    455
    I jas planiram bremenost otkako ke zavrsam so terapijava....istite raboti me macat I men's....

12. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    во периодов од последниве 3 месеци ми се случија престресни работи и случки и сум хаос. Симптомите и мислите зголемени, во пмс особено депресија осеќам... треба да почнам ад а траума имам од несаканите ефекти на елицеата ве молам за совет :(

13. Dragan Pavlov

Dragan Pavlov Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    izbegavaj da meris.....i jas sum so ist problem

zdr....kako si sega so aksioznota

Последна измена од модератор: 10 мај 2018
  14. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136
    Како се справувате со негативните мисли :( мене овај период ме напаѓаат многу и неможам никако да се решам од нив. Има денови кога мислам ке полудам нешто мн лошо ќе ми се случи,и секакви црни мисли ми доаѓаат;( чувствувам тежина на душата:| најмногу се плашам да не полудам,грозно чувство...

15. Dragan Pavlov

Dragan Pavlov Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2018
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    pies erapija nekoja,,kolku vreme si vaka

16. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Еве јас сум бремена и со анксиозност. Терапија никогаш не сум примала. Првоит момент кога дознав дека сум бремена се преплашив поради анксиозноста и паничните како што ќе биде.
    Сега пример ако добијам вртоглавица си викам ај од бременоста е не е ништо ќе полежам малку, с случува и панични напади да имам ама гледам да се контролирам што побрзо ради бебето да не праам стресови. Сеа за сеа супер ми оди а за пораѓај ќе видиме како ќе биде

На Sireni му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    За пораѓај е помалку страшно. Ќе си кажеш што мака имаш и ако треба, ќе ти шибнат апаурин (пример).
    Ти го посакувам секое добро :)

18. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Мене втора бременост ми е ова, имам еден природен пораѓај поминав екстра лесно ама немав анкс. и не мислев на глупости. Сега за вторава си замислувам хорор сценарија

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Знам како ти е. Ама кога си веќе на болница, нема што да се грижиш, докторот, бабицата, преземаат контрола и ќе се грижат за тебе. Јас раѓав со анксиозност. Ми швркнаја апаурин, и мака немав. Ни страв ни ништо, а отидов со притисок 160/110 (од паниката).

На sandrice25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. La diabla

La diabla Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    261
    Ијас со првата си бев нормална се помина лесно ама сега останаа уште 3 недели и како поминуваат деновите се некои филмови си правам како ке биде што ке биде

На Саншајн му/ѝ се допаѓа ова.