Терапија не ти дадоа? Ланзул јас пиев за гастритисот кога беше со полна пареа. Иначе анксиозноста предизвикува гастритис.
Ke vidam mene me plasi plukata mnogu i toa nemam mir Ne lanzul edni drugi piev trojna terapija ama ova bese pred 3 meseci mene sega mie gore na pluka bolkata a denes imam bolka i vo zeludnikoy cel den
Ама како што разбрав е жареча болка? Тоа е од желудочна киселина, плуќата не болат така. Мене и ми се гадеше, постојано. Не повраќав, ама само ми се гадеше. Башка тоа со жаречката болка. Таа терапија ти била за хеликобактери, нели? Прашај си ти кај матичен ако треба. Не е ова ништо страшно, само што е мачно. И пази што јадиш. Многу зачини не, џвакање на храната убаво, не обилни оброци и никако пред спиење да јадиш. Цигари и алкохол, исто не. (јас не ги почитувам правилава баш, ама да ти кажам тебе како треба ) )
Da da za zelhdnikot mi bese taa terapija da zarecka bolka koga sedam poveke ja osekam znaci so prekini me.boli abe cudna rab e ova ne znam.so da mislam.ama.mn se plasam epten dosega 3 rengen snimki imam.praveno ama ovaj pat so si vrat so si race sve me bolit mene mi rekoa muskulna bolka predhodno maticnata demek od zeludnikot ne znam.sepak fala na ubavite zborovi dolgo vreme prasuvav nekoj so slicni bolki ama nikoj ne mi odgovarase pozdrav
@mcokolada како помина со авионот? и јас треба да летам до Америка, се мислам дека притисок многу ќе ми падне и ќе се онесвестам...
Ke si mislis na ubaj raboti...plus kako so e trcanici po aerodromive nema da imas vreme zA paniki.. Vo avion ke si zemis kafence ke list as od katalozine ke si gledas prfemcinja, zemi si spisanije I ke pominit. Pred poletvenje goltni eden heleks ili demetrin
смеам ли апчиња да носам во рачен багаж или во ташна? и кажи ми како го помина полетувањето и слетувањето?
во периодов од последниве 3 месеци ми се случија престресни работи и случки и сум хаос. Симптомите и мислите зголемени, во пмс особено депресија осеќам... треба да почнам ад а траума имам од несаканите ефекти на елицеата ве молам за совет
Како се справувате со негативните мисли мене овај период ме напаѓаат многу и неможам никако да се решам од нив. Има денови кога мислам ке полудам нешто мн лошо ќе ми се случи,и секакви црни мисли ми доаѓаат чувствувам тежина на душата најмногу се плашам да не полудам,грозно чувство...
Еве јас сум бремена и со анксиозност. Терапија никогаш не сум примала. Првоит момент кога дознав дека сум бремена се преплашив поради анксиозноста и паничните како што ќе биде. Сега пример ако добијам вртоглавица си викам ај од бременоста е не е ништо ќе полежам малку, с случува и панични напади да имам ама гледам да се контролирам што побрзо ради бебето да не праам стресови. Сеа за сеа супер ми оди а за пораѓај ќе видиме како ќе биде
За пораѓај е помалку страшно. Ќе си кажеш што мака имаш и ако треба, ќе ти шибнат апаурин (пример). Ти го посакувам секое добро
Мене втора бременост ми е ова, имам еден природен пораѓај поминав екстра лесно ама немав анкс. и не мислев на глупости. Сега за вторава си замислувам хорор сценарија
Знам како ти е. Ама кога си веќе на болница, нема што да се грижиш, докторот, бабицата, преземаат контрола и ќе се грижат за тебе. Јас раѓав со анксиозност. Ми швркнаја апаурин, и мака немав. Ни страв ни ништо, а отидов со притисок 160/110 (од паниката).
Ијас со првата си бев нормална се помина лесно ама сега останаа уште 3 недели и како поминуваат деновите се некои филмови си правам како ке биде што ке биде