Pred da ostanis trudna primase terapija? Mi vlevas nadez so muabetov. Veke pocna da mi se vrtit horor scenario deka nikogas ne ke mozam da imam vtoro dete
Јас ја прекинав терапијата кога дознав дека сум бремена. Го износив без никакви медикаменти. Паничев, се притресував, ама го износив.
Здраво, сакам да прашам дали на некој анксиозноста му се јавува само пред спиење? Тешко дишење, некогаш вртоглавици, несоница..? Ако да, како се справувате со тоа?
Kolku vreme prethodno pijase terapija? I so pijase vo koi dozi? Od ko se porodi dali prodolzi so terapija? I kolku godini imas ako ne e tajna......dali imas zgolemen apetit? Jas na sabaje imam losenje a preku den mn zgolemen apetit. 3 kila za 3 meseci kaciv
Сероксат прво, уште не постоеше во друга форма, се купуваше на приватно 2600 денари месецот. Ова беше 2003/4 та некаде. Кога престанав да дојам (само 3 месеци ја доев, немав млеко), продолжив со терапијата. Уште ги пијам. 20мг. Од 13 години страдам од анксиозност и депресија. Пред да ми го препишат сероксатот, триста чуда ми препишуваа. Не ни имав дијагноза до кај 2001. Не се ни знаеше за ова толку. Практично, маж ми ми ја постави дијагнозата. Најде извори на интернет, ми ги испринта (уште бевме дечко и девојка) и јас ги однесов кај психијатарот, да го просветлам.
Прво се справував со дијазепами и хелекси извесен период. После тоа си реков од анксот не се умира и ги оставив аповите.
Тоа сакав да прашам, дали има начин без лекови да се реши то? Оти некогаш имам симптоми слични на срцев удар, сега брзо разбрав дека станува збор за панични напади. Пак да повторам ова ми се случува само пред спиење. Инаку преку ден немам проблеми.
И мене ми се дешаваше исто само пред спиење. Откуцаите на срцето ми беа по 120-130 во минута, што е далеку од нормалните 60-80. Секоја ноќ заспивав стуткана како ѓеврече и рацете на срцето. Хелексот и другите апови со слична намена само прават побрзо да заспиеш, барем кај мене делуваа така. Стравот не бега, пак е присутен. Се е во психата, во главата. Тоа е целата фрка со анксиозноста. Јас кога ги прекинав апчињата си реков: Нека ме стегаат гради, нека ми лупа срцето, нека ми се препотуваат раце и нозе, се ќе биде во ред. Ќе легнам на грб и ќе пробам да се опуштам, да мислам на нешто друго. По 10 минути симптомите си одат. Јас пиев разни лекарства во временски период од 3 месеци. Моја другарка ги пие веќе 2 години, а има луѓе кои што се зависни од нив и ги пијат многу подолго. Ти сама одлучуваш дали ќе почнеш да ги пиеш и колку време. И еден најдобронамерен совет. Кога ти се дешаваат паничните напади не гуглај одма за нив, не барај секундарно решение. Поднамали со читање за вакви ствари. Само дополнително се забрзува пулсот. Опушти се и диши длабоко.
Zdravo sakam da vi kazam deka i da piete terapija odnosno ad ne e nisto strasno nekoj moze a nekoj ne da se spravi sam bez terapija zosto da go macite ordanizmot eve jas 5 godini pijam asentra od 50 mg sto da pravam vazno funkcioniram i ne sum anksiozna kako sto bev ako treba cel zivot ke gi pijam samo da ne mi se povtori anksioznosta
Mn loso se custvuvam neubaj misli odavna ne mi.bil9.vaka.loso imav mn los period ama nekako prebrodiv sega izgleda pak mi se vraka prokletata ankcioznost mi doagja nekoja zestina od nozite stom pomislam deka sum bolna od nesto odma nekoj strav me obzema sto da pravam veke ne znam
И јас сум денес со блага вознемиреност,а треба да одам на контрола периодов и стварно не знам што да му кажам на докторот.Ако може нркој да ме насочи што пие АД. Имам подобрување од терапијата значително,ама не дека готово се е супер излечена сум.Ги пијам 5 месеци.Дали ако е ваква ситуацијата ќе ми покачи доза? Јас би сакала барем уште неколку месеци да си продолжам со истата доза,само не знам дали би го земал моето мислење во предвид.
Jas eve 3 nedeli pijam Deprezol pola rabl.sabajle i pola Demetrin navecer.I fsla bogu super se osekam.Ne me faka panika ne mi cuka srcevo brzo...no seuste imsm fiz.simptomi od tipot na titranje ili igranje na muskulite ili perifernite nervi na nozete i ponekogas tremor ns racete.Vcera pravev eeg na glava-mozok se e ok.Vo idlicna finkcija mi e.Proveriv i stitna zlezda hormoni ok e...se nadevam.ke se sredi i toa sto mi vibriraat ksko zmiiicki da mi setaat pod koza na podkolenicive.I ne ni.obrakam veke paznja.No ete ciklusot mn.mi zadocni veke 12 dena.Pravev testovi ne sum bremena se nadevsm od terapijava e Lani.piev Zepira i ic ne mi bede ubavo od nea...a sega ovie epten gi podnesuvam.bev vo vojniot stacionar kaj bojna bolnica na nevropsihijatar i on mi gi dade tie i treba za 10 dena na kontrola da odam.jas se plasev da ne imam bolesti mene mi e dijagnozava i hipohondrija i anks. F 410 mi e dijagnoza
Цитрам 5мг,пола таблета наутро. Добра сум се е океј,само ете пак знае да ми се појават некогаш некои без везе мисли во глава дека сама ќе останам итн.