Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Imam I bienje.na.srce ama.I.mnogu.misli me tepaat vo.posledno vreme

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Препорака до мајките кои имаат бебенца или оние на кои им се зајакнале или појавиле симптомите после пораѓајот. Ќе си одите на психијатар, ама обавезно. Жените после пораѓај се најранливи. Не за џабе постои дијагноза 'постпородилна депресија'.

Не е страшно, не се умира од тоа, не е крај на светот, ни самата болест, ни пиењето лекови. На антидепресиви сум пола од животот. И обавезно имајте некој близок, најдобро партнерот, на кој можете да се потпрете и пред кого можете слободно да паничите и да ги кажувате сите свои стравови. Да е тука ако ви треба да ве слуша, ако ви треба да зборува, ако ви треба да молчи, ако ви треба да ве масира, ако ви треба да се изразвикате.

Некогаш не си ја знаеме силата.

Ви посакувам се' најдобро, од срце :l:

На GirlLove, biljana.c, gogimica и 2 други им се допаѓа ова.
  3. principessa123

principessa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    Jas eve si Pratam od okp a imam Samo 25 god i majka sum...

4. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Мене ме плаши допрва прашањето за мајка... како ќе биде бременоста и се тоа.
    Иначе на твоето прашање дали може да се влоши состојбата, знај дека окп не може да премине во психоза, ако тоа те смири.
    Иначе не мисли оти толку рано те снашло тоа, некои ги фаќа и во адолесценција, мене на 20 години, што да речам....

5. principessa123

principessa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2014
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    80
    Ne moze teste bolesta vo Mentana bolesta?pisi mi inbox

6. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Jas gi imam tri meseci istite simptomi proprateni so zuenje vo uvo. Imam minimalno narusuvanje so centarot za ramnoteza sega preporaka e da se naoravi MRI. A prvata dijagnoza mi bese anksioznost.

7. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Дечки симптом преку кој се дијагностицира анксиозност е неоправдан страв.Толку.
    Кај повеќето е страв од болест или страв од иднина.Не постои симптом како гушење,зиење на уво,вртоглавици итн.Тоа е само како може да ви се манифестира,а тоа може на сркаков начин нрма правило.
    Кај некој е претерано јадење,кај некој е губење апетит.Кај некој е претерано спење,некој страда од несоница од мисли што го мачат.
    Значи во суштина,ти се врти,а се е океј,тогаш е на психичка база.Многу едноставно.

Јас имав болка под ребрата од десна страна и се мислев дека имам проблем со црниот дроб.Кога отидов на лекар и ми кажаа дека е се океј магично престана да ме боли.Ни на крај памет дека е на психичка база.

На celineparis, kikkki, La diabla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Jas imav dosta.smrtni.slucaevi.na.mladi okolu.mene..pocnav d.se.plasam.d.ne mi se.sluci istoto..se toa go mislev I pak pocnaa.pvie simptomi..od druga strana.imam bebw 3 meseci.I.ne.izleguvam.mnogu I.mazot mi.viia deka.treba poveke da.se.dvizam.. I sega nexnam.sto e

Plus celo vreme custvuvam.glad..se kako.nenajadena.sum.I se.mIslam deka.ako.ne se.napijam.voda pred.da.izlezam od.doma.ke.se.onesvestam :(

Последна измена од модератор: 18 мај 2018
  9. Didajo

Didajo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2018
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    514
    Dali smetate deka od anksioznost se dobieni istite simptomi?

10. Sireni

Sireni Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    48
    Што кога после долго време на лекарства престанувам да ги земам лекарствата во консултација со лекар јас бев ок ,нормално после прекинувањето додека се навикне организмот без нив имав некој потешкотии пр, мускулите на нозете ми трне а и тн тн,
    после 4 месеци еве пак анкс ме фати.Плис искуства некој што имал ваков случај како мене инаку пиев АД 8 г.

а сеуште ги пиеш

Последна измена од модератор: 18 мај 2018
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Сеуште.

12. kate_anx

kate_anx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Сакав да прашам.со месеци се плашам од болести си прпонаоѓам сама со милион симптоми секогаш.сега направив крв супер.имам нешто ко омалаксаност мислев рак имсм.сега кога е супер се осврнав на мултиплекс и почна да осеќам како страшен немир замагленост ако кренам глава осеќам зашеметеност.бев на добар невролог ..веќе сто пати имам кај неа идено за мултиплекс.пред две недели пак бев и она ми прави многу тестови и ми рече супер си.мислите дека со тие тестови може да исклучи мултиплекс склероза.и исто може од овие стравови и фобии да дојдам до психоза.неможам да се опуштаж дека сум ок

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Магнезиум пиеш?

14. kate_anx

kate_anx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    А може од невролошки тестови да заклучат дека си во ред.јас идам кај еден многу добар невролог.не ни прави еег само други тестови

15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Mg da so B i C vit.plus pravev test na krv za dali imam nedostatok mi.pokaza daka nemam.Se e od anksot...a koi dr.testovi gi.pravi i.kak koj nevrolog ides

16. kate_anx

kate_anx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Nevroloski nekoi so odenje so otvoreni zatvoreni oci stoenje na edna noga i mn testovi za refleksi i so edna viluska sto vibrira.pregled na oci i neznam legnuvam i me ispituva.lodi se vika privatno raboti.

Ama jas idam i ako sum malaksana do tolku sum isfrikuvana od bolesta.bukvalno sekoja godina me faka panika i idam.a ona i mi zbori kako psihijstar plus :)

Последна измена од модератор: 20 мај 2018
  17. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.092
    Допаѓања:
    6.679
    Me faka panika za patuvanjeto lele uff se mislam na loso nemam zelba ni da odam veke od ovie paniki, novi mesta nov prostor lele de iskustva vo vakva sostojba

18. tigree..

tigree.. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    33
    kade ke patuvas vo koja drzava?

19. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Znam i mene isto me proveri taaka so refleksi so cekance pa noga pred noga so zatv.oci.pa nosot da go dopres so prs so zatv.oci i mn.dr.Multipa se proveruva i o eeg na ekstremiteti i toa pravev da vidat dali nervite se vo funcija i so magnet na glava.Ne se seriaj...stom ti rekla ok si.I kaj mene mn.cesto pritisokot mi paga 85 so 50 i me butka vcera bev katasrtofa...ima denovi oram ima denovi malaksanost.

20. kate_anx

kate_anx Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    20
    Da da znam toa so magnet definitivno.megutoa se plasam dali i ovie testovi kazuvaat deka nemas.ona ima eeg kaj nea megutoa ne me stavi dodusa togas otidov za toa sto pocudnonja osekav petata.od togas si preminav na dr bolesti i anksioznosta vo vis.napraviv krv super se i pak se vrativ na ms zosto ocogledno mora nesto da imam i sega pocnav da osekam vo vratot i pozadi vo glavata pritisok kako koga ke go svrtam naglo nagore ili na trana nesto co tilot da mi se slucuva i pretezno na svetlo.navecer ne taka.i neznam nemir 200 zamaglen pogled nekogas ..ako se napijam helex se podsreduvam.racete vo grc celo vreme proveruvam da ne mi se omalaksani.kaj mene e sto mislam deka i pkokraj toa sto bev ok pred2 nedeli si mislam deka togas ne pokazalo simptomi sega pocnale.abe ludnica

Последна измена од модератор: 20 мај 2018