Zdravo lugje dali vi se sluvuva navecer da cuvstvuvate vo kolenata osobeno kako lazenje mravki ...bash onaka na kolena kako te lazi nesto..mnogu mi e strav imav slusano ednas dona Ares davase inervju deka otkrila rak taka kako ribi mi minuvaat niz noze...I se mi e toa vo glava...pres 6 mes pravev krvna slika bese ok...Ke poludam se mislam sum bolna od rak skraja da e mu se sluvuva li ha Nekoj???
Normalno e da osejkas ponekogss lazenje na mravi po nozete ili racete. Mnogu faktori se. Mozi da e od dolgo vreme sedenje na tvrdo ili stoenje prostum i koga ke odmorat nozete se zgolemuva cirkulaciata. Mozi da se osejka i peckanje taka da ne e strasno
E mene mi se slucuva vele 1 cela god.od podkolenica nadole kako mi setaat mravi pod koza i duri mi se gleda i so golo oko...mi se pomeruvaat delovi od nervite pod kozava na nozete ili igranje na nervite od nozete...i ne im obakam veke vnimanie porano se plasev sea veke pustam srce sto saka neka bide
Здраво на сите, уште едно прашање имам.. Големите и секојдневни стравови од анксиозноста што ги имав порано, како на пр паника за да излезам некаде или да одам на пат или на работа,м или страв дека ке ми се случи нешто постојано, тоа се си замина уште пред 2 год.. Но затоа останаа проблеми кога се соочувам со стресови. И тоа е страв секако..несигурност во себе ниска самодоверба и тн. На пример ако се соочувам со стресен период, нешто неизвесно, очекување на нешто да се случи, емоционални проблеми и тн, Јас сум под постојан стрес и мисли што ке биде ако биде, и имам стегнатост во желудникот. Неам болка, ама стегнат ми е стомакот, и едвај ми се јаде некад... како сам со себе да се јаде.. не знам какоо да престанам да се плашам олку..и сон си нарушувам од штѕо само мисли ме стегаат и ме буидат.
Бев на психијатар во медика плус,и за мојата анксиозна состојба докторката ми препиша елицеа,и ми рече 6месеци дека треба да ги пијам,а на следната контрола ми ги продолжи ,9 месеци пиев елицеа и бев многу подобра и поправена 5 кила.Решив на своја рака да ги прекинам пошто на контролите освен нова рецепта ништо друго ,постепено 2 недели пиев по пола таблета,па неколу дена по 1/4,и веќе 4дена без апчиња.Од време на време како некоја вртоглавица и чудно чувство на замор без здив ми се јавува,незнам дали од помислата да не ми се вратат симптомите на анксиозност или несакани дејства од прекинот.Дали некој има вакво искуство?
Денес се чуствувам тешко веке неколку часа како никој да неам, замор, како да сум анемична, се гишам од мисли нркаконмимсе плаче... Одамна немав пишано на ваа тема.
Zdravo,ve molam iskustva so seroxat od 20mg.Gi pijam 3 meseci podobruvanje imam,no eden period mi e mnogu dobro,a posle toa pak sleduvaat macnini od aneksioznosta,osobeno pred ciklus i posle ciklus.Strav crni misli.Dali e toa normalno?
Истото ми се случува,пред и после циклус.Јас пијам друго,некои 5 месеци,ама мислам дека е нормално.Ќе биде се подобро и подобро,3 месеци е релативно кратко време.
Teloto reagira pozitivno na procistuvanjeto od lekovite, moze veke nema da ti SE slucuva , no moze da ti SE sluci uste nekolku pati, vazno ke prekine da ti SE slucuva I ne e strasno
Не сум побарала помош од некој стручен затоа сакам да ве прашам вас , секогаш се нешто ми е си ставам во глава дека боледувам секој пат од различна болест и секој пат сум на лекар за да прашам што болест, се плашам кога нешто ќе ме заболи или коа ќе ми се случи нешто невообичаено мислам дрка сум пред умирање, често кога дишам знае да ме забоцка негде околу градите па неможам да земам воздух убаво, од време на време ме заболува левата рака па и за тоа мислев дека имам срцев проблем, често сум нервозна без причина и само се истурам за ич ништо на кој стигнам, и најново ми е што неможам да седам во гужва на кафе мегу луѓе повеќе од 1 саат затоа што веднаш почнува да ме боли глава и често да чувствувам некоја непријатност во стомакот, немам побарано стручно мислење затоа што несакам да почнам со таблети, а не сум многу запознаена со ова за да потврдам дека ми е нешто, затоа сакам да ве прашам вас дали сум ?
Blagodaram mnogu na mislenjeto,potrebno mi e i mnogu mi olesna,nov clen sum i ja imam ovaa teska sostojba veke 8 meseci.pozdrav
Очигледно е дека страдаш од анксиозност,сите симптоми укажуваат на тоа. Ако не сакаш да побараш помош од психолог,труди се сама да се средиш психички,ама мора малку барем да бидеш на терапија,и јас бев два месеци,а требаше најмалку 6,прекинав на своја рака,ама работам на себе,на разни начини се трудам да ја надминам оваа состојба. Не се срами,не си единствена,за жал се поголем замав зема,посебно меѓу нас младите. Не се опседнувај постојано да си бараш здравствени проблеми,сигурно си и хипохондрична личност.... Дружи се почесто со луѓе,спортувај,пешачи,слушај музика,нема да имаш толку време сама да си даваш разни непотребни дијагнози. Можеш да отидеш да направиш едно ЕКГ на срце,чисто информативно само како општ преглед. Опушти се и ќе видиш како многу болести и симптоми полека ќе ти исчезнат од главата
Несакам да пробувам со терапија затоа што лесно можам да станам зависна од истите се знам каква сум и ќе го гледам спасот само во тоа, до пред еден месец воопшто и не сакав да седнам со друштво на кафе седев само со дечко ми дома цело време се затварав и ако седнев на кафе не разговарав со никој секогаш ме болеше глава лошо ми беше, секоја недела на лекар сега сум малце посмирена саат време саат ќе поседам со друштво колку можам да издржам, дечко ми има разбирање за работите па и не ми замерува многу кога излагам од контрола и со него почнувам сеа повеќе на воздух, шетаме и се средувам малце ама сепак повремено ми е толку лошо што несакам со никој да седам а неможам ни самата себе да се поднесам и плачам без никакви причини, ти благодарам многу за одговорот долго време се мислев да пишам и се решив, добро е да се слушнат и други мислења и случаеви, ќе можам барем тука да ве смарам за замислените болести повремено
Дали може од тоа што ми зголемија Елицеа на 10мц може волку поспаност да имам? Буквално како да немам интерес за работите, како да не знам што сакам, само знам дека се осеќам поомалаксано, зевам и ми се спие. Поспаност невидена.
Imam 17 godini i celo vreme sum pod stres i od toj stres izgubiv 10 kila za samo 1 godina i krfta mi stana mnogu slaba imav ostetvajne na crniot drob i 4 meseci piev apcijna za toa, sega e dobro so toa no mnogu sum nervozna celo vreme sum pod stresovi, i pred 1 mesec raskinav so deckoto i uste poveke sum nervozna, nemam probeno nisto za smiruvajne dajte mi predlog apcijna ili nesto drugo
nisto strasno, sekoja 3 licnost na denesnicata se srekava so taaaj nas problem.. jas ti predlagam prvo da si najdes dobar psiholog koj so dijalog i nekolko seansi moze mnogu da ti pomogne.. aa i ako veke misles oti si za apcinja onda nemoj na svoja rakaa.. ke si ides na psihijataar ke mu ja kazes situacijata i on ke donese odluka za koja terapija sii, posto gi imaaa mn mn..prepisuvat gi spored situacijata i simptomite!
Mozno e pospanosta od toa da ti e. Jas zepira se napiv dva pati i tolku bese. Me otupea skroz,depresija mi napravija. Po cel den samo kjutev i nisto ne zborev, nemav volja za nisto, nemozev da se prepoznaam samata sebesi. I toa sto zemav od 5 mg.,a sto ke bese da zemev od 10 kako sto trebase posle nedela dena.Po se izgleda nikako ne mi odgovaraat vakvi apcinja. Jas ne mozam da funkcioniram so niv.I heleks se napiv ednas od 0,25 i beter. Tahikardii mi napravi i mornici po celo telo. Ke probam nekako po priroden pat so vnes na vitamini poveke, magnezium, pcenicna treva zemav, maka, vameks i neoleksan. Ke probam vaka so ova pa ke vidam sto ke bide.Ti da vidis kaj tebe moze ovaa doza i ne ti odgovara, prejaka ti e.Moze nemas potreba od tolku jaka doza cim te pravi omalaksana. Konsultacija so doktorot vo sekoj slucaj.
Дали ви се случило да чувствувате скоро константна слабост во нозете, дури и како повремено треперење? Во последно време ја имам постојано, посебно при подолга физичка активност. Исто така најчесто е проследена со тешко дишење и чувство дека ќе се онесвестам и морам да се напијам хелекс за да се опуштам и да можам да заспијам, посебно навечер. И нормално ми се уврте во глава да не е нешто друго посериозно во прашање и сега ми е потешко да се контролирам. Порано паниките ми почнуваа со кочење на раце, но очигледно акнсиозноста постојано наоѓа нови начини да ни влезе во животот..секое мислење е добрдојдено
Скроз истото ми се случуваше со месеци,нозете не ме држеа,секој момент мислев ќе паднам,плус претешко дишев,од нигде никаде ми се земаше цел воздух Крвта ја имаш проверено скоро? Мене ова кога ми се случуваше ми беше и крвта слаба,т.е железото ми беше паднато на двојка и лежев 10 дена на болница и таму примав серумско железо преку инфузии. Симптомиве се од анксиозноста,точно е,ама и ако си анемична може да има врска. Сакам да ти дадам еден совет,наместо Хелекс да пробаш со капки Валеријана,мене тие ме смируваа кога имав панични напади и кога дишев тешко...капките се на поприродна база,додека Хелексот е појак и ствара зависност.