Pijam deprozel nautro i zalasta navescer 6 mes. Bev odlicno. Resiv zalastata da ja trgnam. Postepeno prvo osetiv promena vo raspolozenieto , problem so spienje. Denes veke mozokot mi e corba. Nemozam na noze da stojam, nemozam da zboram. Stravot deka povtorno se vraka anksioznista me voznemiruva uste tolku. Luge ne e zivot ova , ova e macenje. Uplativ odmor , si zamisluvav kolku ke uzivam konecno so muz mi i kerka mi i naednas nemozam da spijam da jadam i sto e najtragicno ne mi se odi na tolku posakyvaniot odmor. Kako be moze preku nok da mi se menuva zivotov !!!
Луѓе не знам ова колку баш е поврзано со анксиозноста но имам голем проблем со нервозата и не можам да ја контролирам. Избувнувам и ми се случува срцето многу силно да ми чука и да ми се тресат рацете. Кажувам работи за кои што после се каам. Сфаќам дека имам проблем но нема кој да ми помогне. Моите не веруваат во вакви работи иако е штетно и за нив едноставно не сакаат да си признаат . Станува се полошо а и ми се случува да не можам да дишам. Секоја ситница ме иритира. Не знам што да правам срам ми е да кажам дека ми треба помош бидеќи никој не би ми верувал.
Koga ke mi se vlosi sostojbata domasnite mi vikaat pak tebe te fakja istoto, se tebe nesto ti e i slicno. Se soocuvate so istoto?
Зошто ти препишале антипсихотици за таа дијагноза? Заластата е антипсихотик, за психотични растројства. Твоето не е со психози според дијагнозава? Кога почнуваш или се симнуваш од вакви лекарства, адаптацијата може да биде многу тешка.
Сепак, јас би ги избегнувале таквите лекови. Порано ги имав сите симптоми кои ги наброја, исто и мене еден период ми препишаа антипсихотици, ама многу лошо ги поднесував и ги прекинав само по еден месец. Консултирај се за некој акутен седатив, како дијазепамот или хелексот и земај го по потреба, кога си во паника. Знам колку ти е мачно, ама запамти дека, од тоа не се умира и се' ти е во главата. Ти посакувам се' најдобро
Очигледно ти се случува релапс.Не знам,сепак не сум доктор.Меѓутоа најверојатно не си требала да ги преќинеш.
Ve molam spodelete dali.ve macat bolki vo gradite plukata dali oteznato.disete kaj mene cas gi ima cas gi nema bolkite na lekar mi.vikaat deka mie na psihicka baza ama.ne veruvam 5 meseci skoro sum so.istava bolka
И тоа може да е симптом на анксиозност и напад на паника. Мене ми се има случувано. Штом си била на преглед и рендген си правела, нема за што да се грижиш. Запамти: од паника не се умира, се' ти е во паметот.
Zdravo Se raboti za mojot soprug. Pred nekoe vreme pocna da ima panicni napadi deka mu e loso, misli deka go gusi nesto, go bocka nesto po teloto mu trnat nozete racete. Bese kaj psihijatar mu prepisa nekoi lwkovi gi pie no pak mu se slucuva istoto.Sekoj den mi zboruva deka mu e loso.Mnogu sum zagrizena.Bese I na doktor ispita krvna slika, srce, se drugo e vo red a veli deka mu se losi, se plasi deka ke mu se sluci nesto. Kako da mu pomognam
Да бидеш покрај него, да зборуваш кога сака да му зборуваш, да молчиш кога сака да молчиш. Најбитно од се', да не се грижиш. Не му е ништо! Само паника е во прашање. Колку време ги пие лековите и кои се? Ако не е тајна.