Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.297
    Цинедил е за циркулација, Лорсилан е за третирање анксиозност, Елицеата е антидепресив.
    Имај во предвид дека на антидепресивите им треба барем 3 недели да се акумулираат и да почнат да се ослободуваат во организмот, па да делуваат терапевтски. Не делуваат веднаш. Уште 2-3 недели нека поминат, па ќе видите како ќе биде. Ако нема подобрување, назад кај психијатарот, да смените или редозирате терапија.

Мачно му е нему, а и тебе, ве разбирам, ама не се плаши. Ти гарантирам дека се' ќе биде во ред. :)

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    2.253
    Blagodaram za napisanoto.
    Daj boze se da bide vo red.Se zali I na grcevi a I ocite mu stanaa krvavi.Kako da nema zelba za nisto.
    Ne e istiot.
    Celo vreme sum mu poddrska I edvaj cekam da se vrati stariot toj kako sto go znam.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.297
    Летаргијата е симптом на депресијата.
    Немој да очекуваш дека преку ноќ ќе се смени ситуацијата. Треба време, психотерапија, медикаменти и секако, поддршка од блиските.
    Научи периодов, додека не се опорави, да не очекуваш никакви промени, туку да живееш со тоа како со било кој друг секојдневен проблем.
    Само релаксирано и без тревожења, бидејќи, нема ништо да му се случи, само што се мачи во себе си.

На LanaDelR му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mamatatolazar

Mamatatolazar Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Zdr feminki moi
    Ve sledama dolgo, eve ja mojata prikazna. Uste koga go polagav posledniot ispit na fax dobiv panic ni napadi no mislejki deka e normalno za sreka mi pomina,togas ne ni znae sto e anksioznost. Posle toa imav nekoj period tezok mi se po javi pak potoa se omaziv I rodiv since koe go sakam najmnogu na cel svet.dopolnitelen mi bese tesko sto bev vrabotena vo bolnica I sekoj dnevnica gledav raboti koi nemozem da gi podnesam bolest,smrtI I dadov otkaza, pocnav da imam problemi so vrtoglavica zuenje vo usi strav da se dam sama so deteto strav da ne si go povredim deteto otidov na psihijatar koj mi dade terapija paroxetin depresol20mg I helex.bev znacitwlno podobra no gi piev veke 3 god so namaluvanje na dozata.Sega sum povtorno bremena I me se vraka at strav ovie ne gi pijam ad veke noI e strav kako ke bide se.Dali znaete dali ima ad sto mozat da se pijat vo bremenost
    Izvinete na dolgiot posy
    Poz

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.297
    Ќе мораш да се консултираш со психијатар.
    Доктор мора да ги пресмета ризиците од примање/непримање на терапија.

Јас ја прекинав, баш истата терапија како твојата, неколку месеци пред да забременам, а продолжив кога престанав да дојам. Од искуство, првите три месеци од бременоста и тие 4 после пораѓајот ми беа тешки (додека не почнав пак со терапија), другите 2 тромесечја, прилично добро поминав.

6. Mamatatolazar

Mamatatolazar Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Vi blagodarqm na odgovorot, da ve prasam dali vie ako ne e problem da mi kazete dali zemavte ad vo bremenost I dali posetuvavte psihijatar za vreme na bremenost
    Imajte ubava vecer

7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.297
    Не пиев антидепресиви, ни хелекс додека бев бремена, а на разговори со психијатар, одев.

8. Eoo

Eoo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    198
    Браќа по мозок како сте? Јас пијам Хелекс по потреба (обавезно за секој испит или откако ќе се затворам дома па треба да искачам) и елицеа од 5 по едно на ден. Иако се уште ги имам паничните напади сакам да полагам за кола. Ама страв ми е можно ли е тоа да е преголем залак за мене. И дали воопшто ќе ми дадат лекарско? Сигурно ќе пијам тогаш Хелекс секој ден да не се навикнам на него или пак што ако тој не ми помогне....

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.297
    Сакаш да полагаш? Сакаш да возиш кола?
    Тоа прво, друго, ако можеш да полагаш испити на факултет, можеш и за возачка.

На Eoo му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Eoo

Eoo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    198
    Се надевам ама таму ќе бидам сама плус се одело на часови за прва помош имало некои вежби. Страв ми да не се изрезилам пред сите

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.297
    Што ќе се изрезилиш? И да не знаеш нешто, не е срамота. Затоа и се оди, за да се научи :)

12. Eoo

Eoo Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2015
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    198
    Aма ако ми се слоши како ќе им објаснам што ми е

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.297
    'Не ми е добро' или 'Извинете, морам да одам' и замини си. Не ќе те запри некој.
    Не мора да им објаснуваш детали, ако ти е незгодно.

14. AlmedinaDina88

AlmedinaDina88 Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2017
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    19
    Smirena sum sega samo sto ponekogas mislam deka imam rak na pluca i bolkata poveke se zgolemuva nr mie jasno ni mene zosto tolku da me boli i cudno retko mi se smiruva i so analgetik

15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Zeni zdr.sto e bolje Drmetrin ili Heleks...proprarno so Deprezol?

16. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    I dr.sakam da ve prasam...od 20 april sum na Deprezol i Demetrin...ok sum nemam tahikardii nemam voznemirenost...no imam mn.treperenje na nozete posebno dole vo potkolenica i stapala...nervite mi igraat.Toa najveke mi se slucuva vo popladnevnite casov posebno posle rabota...isto i na racete custvucam ko tremor.Eve sega koga lezam ko podobro no kaj ne bev i ok e site doktori gi ptosetav...da ne e multiplex si uvrtev.A ko konj sum si go odrzuvam domot...deca rucek cistenje no ete od simptomite fizicki mi se temni.

На Tanjicka123 и acezmija им се допаѓа ова.
  17. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Jas ja primam istata terapija od septemvri...od n.god...pa dosega pijam 10mg.deprozel i 1/2 demetrin po potreba.... Heleksot ne go podnesvam a ad prv pat pijam i organizmot dobro mi gi prifati uste na start.... pijam bidejki gubam malku ramnoteza kon desno... I strav fobija od custvo na nesvestica... KOJA IRONIJA??ne mozev da se spravam so edna pozitivna situacija minatoto leto.... I taka.. Inace za simptomite .. Istoto bese i poretko se slucuva i kaj mene... Vo miruvanje najmnogu ekstremitetite kako da se streknuvaat... Ama ne obrnuvam vnimanie... I da i jas sega sakam da se prijavam za vozacka... A domasnite obvrski si se ok.... Taka da... Mene me maci samo dali ke moram dolgoooo da pijam lekarstva mislam deka ad lesno bi go otkacila... Ama demetrinot tesko.... Obicno znam pred izlegvanje da si manam polovince... I da ne se porkam na desno... I redovno odam 1 na 2 meseci privatno na neurolog... Hehe... Pozz

18. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    I jas top gi podnesuvam...ne mozev so Zepirata ic da funkcioniram...so ovie mi e mn.po ok.ke bide samo zdravje.Jas Denetrin ne pijam mn.retko...

19. Nellie

Nellie Популарен член

Се зачлени на:
    7 август 2015
    Пораки:
    388
    Допаѓања:
    1.327
    Ако имате Нетфликс може да го гледате филмот the Secret претходно го имаат пишувано по темава, интересен е барем мене ме наведе да мислам на работите. Ако имате време дајте му шанса во најмала рака саат и пол ќе мислите на нешто друго

На Bunny2 и gogimica им се допаѓа ова.
  20. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Jas ja kupiv knigata 28 dena pisuva i ima sto i kako da pravis ubavo e

На Tanjicka123 и Nellie им се допаѓа ова.