Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    Намалена ми е Зепирата од 10мг на 5. Кога одев на работа ставив слушалки и бавните песни ми беа нормални за слушање а кога ќе пуштев нешто рок, хаус,, музиката ја слушав поинаку.... Како од бунар гласот идеше и музиката ми беше бавна онака ко чудна. Дали и вас ви се има вака случено ?

На Vikiliks и erdem им се допаѓа ова.
  2. erdem

erdem Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Ne ali so i da ti se slucuva od anksioznosta e ne se plasi.Imam edno prasanje kolku vreme gi pijas zepirata i dali si zadovolna od niv??

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Да. Тие ми беа најјаките симптоми при напади на паника. И колку повеќе мислев, толку појаки стануваа. Имаше моменти, кога се чувствував како да ќе ми пукне срцето и/или како да не можам да земам воздух. Не се случи ни едното, ни другото. Најголем дел од паничините напади, ги поминав без медикаменти. Се' ќе биде во ред :inlove:

На gogimica и EvAngelos им се допаѓа ова.
  4. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    здраво на сите... како ви влијае времево? Јас деновиве после циклус се осеќам катастрофа,како мозокот да не ми функционира,имав после долго време појак напад на паника,омалаксана сум само ми се спие, блага вртоглавица имам и лошо чувство во желудникот...Не знам дали е од времево... Инаку пијам флунисан и хелекс 0,25 секој ден ама за нигде сум...

5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    И јас сум омалаксана, веќе 3ти ден и исто како тебе, ми се спие многу. Се доиспореметив со спиењето, уште толку. Вкупно во деноноќие ми се собираат по 12-13 саати сон. И мене ми беше мисла што ми стана :) Ај барем не сум само јас :)

На ivana.0909 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Добро е не сум била само јас:D
    Се утепувам од спиење периодов,се мислев да не ми е од апчињата ама нема шанси после толку време да ме тераат на спиење.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Не бре какви апчиња... јас 100 години ги пијам. Ова ко притисокот да ми е нула. Ми е страв да легнам, да не заспијам, се на столица сум :rofl:

На Bunny2 и gogimica им се допаѓа ова.
  8. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Ama jas i celata sum zbuneta nekako...mi ide da si ja tresnam glavata od zid...kako vo nekoj grc sum celo vreme aman veke neka pomineee ne moze covek da uziva vo zivotot

9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Тоа ти е од паниката. Сега јас немам такви паники, но сум имала, одамна, пред да почнам со антидепресивите. Примаш ти нешто?

10. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    да, Флунисан и хелекс,доста долго време

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Да не' не ти е погодена терапијата? Друго си примала освен Флунисан?

12. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    Бев стварно ок до пред некој ден...Инаку да ми менуваа терапија мн.пати...Одаамна сум јас на форумов

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Ако долго ти делувале, може да си сега понапната, поради некој нов стрес деновиве? Или нешто предходно, но скоро, да ти предизвикало поголем стрес, па сега да се манифестира. И мене ми се случува некогаш.

Ако продолжи подолг период, со месеци на пример, консултирај се со психијатар да не треба редозирање или нова терапија. Од неколку денови, не мора да значи дека е нешто посебно.

14. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    ти благодарам

15. erdem

erdem Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Moze mala pomos? Нov sum vo forumov i pred edna nedela go dobiv prviот panicen napad. Ѕega se cuvstvuvam mn loso strav mi e da goltam si mislam imam grutka vo grloto i imam strav za srceto. Кako da se soocam so ova ??

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Нема да ти биде ништо. Ако ти е многу тешко, консултирај се со психолог/психијатар.

На erdem му/ѝ се допаѓа ова.
  17. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Jas ne bev zadovolna.Gi.piev 8 nes.i ne mi.bese ic dobro.od niv.

Luge panika nemam se druzam...odgovaram na obvrskite od rabota...doma se sama si gi brkam dom.raboti tahikardii nemam niti pak gusenje.Si.teram so terapijava od psihijatar...Deprezol i Demetrin navecer po pola.No fiz.simptomi nikako da isceznat...titranje igranje na nervite na noze pretezno vo dolniot del kaj prstite i kaj podkolenica musklulot...sram.mi e na plaza daidam.inaku sega od petok do 1 juli kako legnam da ne mi se primetuva ... aj ama da sedis do.mene i se zagledas ko nesto da imam pod kozava na nozeve...mi.mrdaat nervite kako oko koga ti igra.I uste nesto koga sum.vo miruvanje znae i tremor da me fati na dlankite ne stalno koga drzam.mob.Ufff se ispitav uste magnet na glava nemam...dali vi se slucuvalo nesto slicno.

Последна измена од модератор: 18 јуни 2018
    На Tanjicka123 и erdem им се допаѓа ова.
  18. erdem

erdem Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    A potoa kakvi lekovi ti dadoja od ko im kaza deka ne si zadovolen od niv

19. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Deprezol od 10mg.prvite tri nedeli a navecer pola demetrin a sega veke na 20mg Deprezol sum nautro a navcer pola demetrin

На erdem му/ѝ се допаѓа ова.
  20. erdem

erdem Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Nikogas neznaev deka ima vakvo nes imam samo 17 god i tesko e mn mi go unisti letovo inc fala vi na pomosta na sitee