Здраво..Сега ке бидам најкратка што можам.До сега не сум се сретнала никогас со нешто вакво..Пред три месеци имав нокта тахикардија нокеска сеуште не бев заспана во 4 сабајле.Отидов одма на болница ..Ми направија екг се беше во ред и ме вратија дома.После тоа неколку дена почнав да осекам ккако дрвење на вилицава трпнење на раце на нозе како гадење..Отидов испитав крв мокрача и повторно екг бев на две места и птиватно и државно ррзултатите беа исти..Крвта прејака железото ми беше над нормала..Ме пуштија да дам крв отидов ама еве 3 месеци поминаа јас скоро секој ден ги имам истите симптоми на болница кажуваат дека е психички се на нервна база.На моменти како гадење или како цело тело да ти тежи некогаш се ти трпни па осекаш вилоцата како да си мртов пијан пред повракање па се шири кај гушата осекаш буквално како да те фатиле за врат и да те дават...ми дадоа апчиња на природна база ама не ми помагаат..Прв пат сум во ваква ситуација дали е можно сетоа ова да се случува од времево од стрес бидејки кога да отидам на болница тоа мо кажуваат немам што да ти дам освен апчиња за смирување ..Ве молам кажете ми искуство и мислење..Извинете на долгиот пост.. Седиш убаво најубаво и наеднаш некој немир во душата и пак истите симптони и не ми се изчегува никаде нити сакам некој да мие во близина..Имам изгубено и апетит..Просто се чудам дали е можно преку ноќ да ти се мени животот..Се мислис готово срцето е или нешто друго ке се случи..
Јас искрено сум многу задоволна, ја пијам година точно. Во почетокот ми беше комбинираната со Лоразепам. И имам едно прашање сали на вашите дечковци /женски /сопруги /сопрузи па и пријатели им кажувате дека примате терапија и како реагираат на тоа?
Здраво.Беше ли на психијатар...невролог...ендокринолог.Тироидна знае да прави вакви проблеми...но ете не е штом си давала крв може и испитале."Данокот" после доаѓа ако си имала акумулирани стресови и се појавува ко од нигде никаде...јас бев со треперење и немир во душата ко внатре да ми игра сцела снага...од 2015 г.почна да ми се случува ова но претходеше мн.стресен период се преселивме во нов стан...дипломирав на раб.добив др.решение се разбира поголемо и колку и да се позитивни сите раб.се стрес.и кога се ослободив почна голготата...по ситеможно лекари.Не читај мн.по нет за болести од тоа бетер ми беше.ми се јави гол.хипохондрија...сега еве сум презадоволна од Др.Психијатар што ме води и погодена ми е терапијата.Се противев несакав и јас немав апетит нон стоп имав нагони за голема столица пред да почнам со терапија но морав да прифатам АД и мн.ми е по ок.возам велосипед...пешачам по 10км сега и подруго е.Не паничи само...работи на себе и побарај омош од стручно лице
Da bev sekade mi diazepam da pijam po potreba no ne pomaga..Sekade pominav site istoto se e psihicki mi kazaa mora da se smiris ..vo red ete i jas si kazuvam sama na sebe stom e krvta vo red znaci ne e nesto opasno znaci e navistina se psihicki ama mi treba terapija ne mozam vaka po potreba zosto ne mi pomaga ..2 sati sum ubo posle 1 sat loso..па те болат раце па те болат нозете па те боли несто друго..Веке сум свесна дека е со до умот ама се чудам како р нормално секој ден два месеци веке секој ден
Дали апчињата заласта се доби за лоши мисли и проблеми со спиење, на мајками и ги препишаа бидејки читам на интернет тие биле за шизофренија и?(2.5мг пред спиење) А сега пие хелекс(0.25мг)+заласта(25.мг) До сега има пиено хелекс+не ми текнува што но пред 25-30 години можда
Читав може да се препишат и за опсесивни мисли, оти веројатно на тие лоши мисли мислиш. Нема врска што е антипсихотик заластата, а не анридепресив, се даваат и при некои неврози како окп.
Ке се среди се само мораш да бидеш упорна и да си даваш воља...и серотонинот да се подигне.јас бев за никаде...мислев цела снага ми трепети страшен немир...и еве сега со Депрезол и Деметрин сум мн.по ок.
Значи сепак нема месѕо за паника тие се симптомите..На моменти се плашам многу да не е нешто друго мада резултатите од крв се супер..Тоа ..
Многу сум исплашена .. седев си правев муабет и одеднаш се изгубив , не се сеќавам ни што сум.кажала ниту пак за што сум правела муабет , колку повеќе се трудам да се сетам толку повеќе ме фаќа паника .. Ми се вкочани телото , мускулите , носот како да ми е под анестезија неможам да вдишам воздух. Дали некој го осетил истото
Ufff zasto sekoj vtor e so takvi problemi...jas naj sto se plasam e sto koga drzam mob.vo LEVA raka na uvo mi se trese rakava t.e.dlankata tremor...ili koga se lakiram isto mi pravi.I tolku mi e strav sho sum citala da ne e nekoja multiplex...ufff da ne pocnes da se filmas.nemam treperenja vnatresni no ete so rakava si se opteretuvam
Да ти кажам искрено и мене ми се тресат и дланки , на момени очите не ми гледаат , носот ми се здрвува , струја низ главата , ме стега во градите , лебдам , се губам ... ама еве 5-6 години си мачам и жива сум фала богу ништо не ми се случило .. се е само паника и ништо неможе да ни биде , ама во тоа треба да си го убедиме мозокот. Има лоши има добри моменти и што ни преостанува друго освен да се бориме
Luge,kako funkcionirate so promenava na vremeto,jas godina dena pijam elicea I taman pomisliv deka sum skroz izlecena ,nokeska od son se razbudiv so napad na panika ,nekako probav da go ignoriram I sabajle povtorno rastrevozena so pritisok 110/85,nagon za povrakanje,I dopolniteno se nerviram zosto mi se vraka,si vikam gjabe I apcinja I sve ova nema kraj!
zdr na site odamna nemam pisano zosto su mn podobro ne deka nemam napad na panika uste imam ama vo pomali dozi od koga gi pijam citramot,e sega gi pijam veke edna godina sakam da gi otkazam ama mi e strav da ne mi se vrati povtorno pojaki simptomi,iskustvo so otkazuvajne na AD?
Како сте другови? Јас онака, се крепам. Фали нешто позитивно, фали мотивација Епа ќе помине, еден ден овај ден ќе биде минато, ќе помине се треба време, некој викаат, дајте му време на времето.
Пак ми почнаа кошмарите некако како да се гушам неможам да земам убаво воздух и уплашам се и ми се стемне мислам ке паднам..