Kaj mene veke nemat kosmari ni mislejne tuku imam vistinski bolki vo gradite a koga mislam uste tolku me boli pijam sanfeha Ansilan i plus MagnezanB6 demek bolkive mi bile na psihicka baza a mene prviot den ubo sega nisto zivo ne mi pominvet bolkite mn se plasam da ne imam rak na plukata
Хелп! Се вратив од одмор и дали пд патот дали од промена на клима имам ветоглавица. Ај не е само обична туку и си паничам дека ќе плеснам. Па се уфилмав дека ми е здрвен јазикот дека не зборам ко што треба. Утешете ме некако дека пред паничен напад сум.
Пробај да се смиреш.излези надвор и диши длабоко 10 тина пати.вдиши преку нос издиши преку уста.замисли убави ситуации од животот да си го скренеш вниманието.јави се на моб на некој со кој си блиска зборувај за било што.напиј се бедоксин доколку имаш. Повторувај си во себе дека не ти е лошо,не ти се грчи јазикот.ке помине Стварно делува ова
Подобро. Ти благодарам од ❤. Се зафатив со некои обврски се ок таман седнав помислив на истото и одма грдо ми стана. Сеа ќе станам пак да тргнам мисли.
Ми дадоа антибиотик ЗИНАТ од 500мг,док ме праша дали нешто пијам друго, и реков не. А инаку пијам Зепира од 5мг и по потреба Лоразепам. Е сега нз како ке ми делува антибиотикот, оти ме праша аптекарката дали имам некогаш пиено ЗИНАТ, не и реков, се уплашив, зошто ја прашав, ми рече дека се за алергија... .
^мила антибиотикот Зинат е за бактериска инфекција и е лек кој не се дава за алергија. Антибиотик од групата на цефалоспорини.Со твоите лекови нема никаква контраиндикација
И јас да се приклучам на групата со времево + добиен циклус + празна глава + притисок нула +едвај по улица одам мислам нешто ме бутка на моменти + мислам едвај на тастатура букви си погодувам+ цел ден би спиела да ме остават сума сумарум ужас ама не сум била сама
^Мартин долгорочно пиење на било кој лек може да ги оштети овие органи.сепак главни филтри во телото ни се хепарот-црниот дроб и бубрезите.затоа на неколку месеци се прави контрола преку крвна комплет лабораторија за да се видат овие органи
Фала на одговорот, знам дека сите лекови влијаат но прашав бидејќи овие се нешто како појаки лекови да не имаат некој поголеми несакани ефекти
Здраво на сите. Дали некој ги има овие симптоми, подуен стомак ждригања кратки па по некогаш не можеш да ждригнеш, кога ке се притиснам на папокот осеќам како грутка како ко ке ти се оди втоалет ти се ждрига пак и све тоа така еве 7 недели. А исто така да напоменам сум анксиозен. Па сега имам закажано кај доктор да видиме сто ќе каже.
Каква сама умрев деновиве. Само спијам. Од 8 д 4 на работа некако гурам, препроверувам милион пати што ќе напишам доаѓам дома и се комирам. Главоболки, нервоза, нерасположеност, чуство на празнина.. би се пикнала под ќебе и би ги прележала деновиве. Ама, живот иде даље. Тоа е. За жал ние анксиозните луѓе сме осетливи на време повеќе од останатите.
Исто, а и месечниот циклус, немам сила имам црни мисли не бев пишала од дамна овие 4 5 дена имав панични напади пијам магнезиум и б комплекс, а и компулсивни мисли ме мачат.
Дали имате проблем со чести главоболки, повеќе како тензија, стегање, чудна болка осеќам со месеци наназад. ????