Ајде ве молам до оние кои имаат опсесивно-компулсивну растројство со опсесивни мисли.Како ги третирате мислите.Овој период значително ми се зголемени и навистина ништо не можам да правам.
Значи аман веќе што слушнам нешто негативно видам веднаш ми се јавуваат и ме заплашуваат.Всушност тоа е целта на анксиозноста сака да создаде негативни автоматски мисли кои би не плашеле.Ти како с
Кога ќе ти дојде мислата речи си стоп не можам јас да правам нешто што не сакам да го правам, сопри ја компулзијата и анализирај ја мислата дали навистина може да се реализира или е само мисла, ќе ти помогне. Исто и јас. Може е до времево што се променува или до тоа што сме нашле нешто повеќе слободно време за размислување.
I jas stradam od istoto so stomakot gasovi poduen I sve mislev od anksioznosta I na krajot se proveri mi otkrija deka ima bakterija I sega ja zemam taa tarapijata sa bakterija I sum podobro. Probaj vidi napraj eden test mozebi ke ti pomogni se nadevam I nee e nisto strasno
jas 6godini vodam borba so negativni misli sekoj den se po voznemiren i se po nervozen sum za voa sranje lek do sea ne sum nasol mozam da zamislam kako ti e ako nasol nekoj lek neka pise pozz macni dusi
Здраво ајде ве молам споделете искуства со Неолексан од Новамед (природен антидепресив).Колку што можам да видам на страната на Новамед има само аптеки и нивни локации , но кометарите ги нема поточно не ги дозволуваат јавно. Зтоа ако има некој примано или сеуште користи Неолексан ве замолувам да го споделите вашето искуство.Ви благодарам.
Користев и не ми помогна воопшто. Можеби за благи неврози да делува, или за редуцирање на стрес, ама мене не ми помогна за ништо. Џабе фрлени пари.
И јас се борам со тоа за жал деновиве сум хаос хаос во главаа срце испод 120 не спаѓа цело тело ме боли немир амн веќее нека помине веќе
Доста добар лек. Може нема толку силно дејство како антидепресивите, но за помали неврози или пред започнување на пиење антидепресиви е одличен.
Ама се имам испитано немам бактерија кога имам болки во грбот ми се подува и стомакот денеска гратис и главоболка иѓам
Moze mala pomos jas sum nov so ovie raboti ispitav se se e vo red srce gradi i plus koga pojdov na kardiolog se zacudi kolku dobar hemoglobin imam i gradite cisti solza no sepak imam misli crni moze nekoj da mi kaze kako da gi trgnam i da produzim dalje