1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Mamatatolazar

Mamatatolazar Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2018
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    9
    Helex piev po potreba
    Bas deneska doktorkata mi kaza da pijam 10mg seroxat I diazepam 2mg po potreba
    Deka seroxatot ne bil steten

2. Sani2018

Sani2018 Нов член

Се зачлени на:
    29 мај 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Dali od vremeto ovie denovi custvuvate nemir,odsutnost pomalku koncentracija,inaku sostojbata znacitelno mi e podobrena 6 meseci pijam antidepresiv.Osobeno po ciklus ili pred ciklus.Dali e normalno da se custvuvam ponekogas vaka odednas?

На gogimica и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mene vcera mi dadea dijazepam da pijam za depresijata vo bremenost bil dozvolen

4. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    И јас пијам 6 месеци и пмс/овулација секој месец имам некоја вознемиреност.

Дечки јас имам од неодамна една негативна случка и многу ми е страв да не ми се врати се.Си пијам тетапија си терам,ќе одам и на контрола наредна недела ама многу ми е страв да не се вратам таму кај што бев пред 6 месеци.

Утре патувам во друг град на свадба,обично касно заспивам ама дома е друго.И сеа се мислам од досада утре да не заглавам пак со 300 мисли.

5. erdem

erdem Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Едно нешто треба да запаметиме анскиозноста неможе да не убие туку е само мн лошо чувство кое трае некое време и поминува

На Pozitiven му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Малечко Кикенце

Малечко Кикенце Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2016
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    54
    Само што излегов надвор и направив десет чекори и одма задишаност замор . Ухх

7. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Da sekako...mn.vlijaat promenite

8. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.096
    Допаѓања:
    6.687
    Лани ова време се зачленив на форумот поради оваа тема бидејќи никој не ме свакаше и тражење луѓе за подршка како мојата ситуација што се, лани воа време жешко време, променливо пак сака да ме напаѓа ама игнорирам дури да ви кажам и се заљубив во анксиозноста бидејќи си ставив дека ке ме направи подобра личност, во последно време сум доста креативна, ме интересираат нови парчиња облека, чевли, излегувања.. Значи сватив дека мора да се прифати ситуацијата и да ја гледаш на добро:D

На Larichka8, LoveRain, martin01 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Mnogu loso se custvyvam.od ovie promenive..kako zagubena.. mislam deka.ke.padnam, kako da mi se zatnati ysite, me stegaat slepoocnici, peitisokot normalen...mi idat misli deka.ke dobijam mozocen udar oli srcev... psiha ma utepaa

На martin01 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Jas sum na ostrov na more so mojatw familija.Teram so deprezolot nautro ok mi e no fiz.simptomi uste...treperenje po podkolenicite imam i ko ke izlezam od plivanje pak.koga spijam mirno e teloto a se razdvisam mi ee slucuva treperenje na race i noze potocno dolniot del.I me panici.

11. Pozitiven

Pozitiven Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    80
    Незнам за вас ама мене оваа промена на времето циклони ми влијае и тоа многу.Овие два три дена тешка анкс дури и несоница имам.голем метеопат :sweat::D

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Zdr lugjenca edno prasanje do vas .
    Dali nekoj od vas koi osven ansioznosta ima problem so t.n Sindrom na nervozno debelo crevo ili Irritable bowel sindrom I kako se spravuva so toa?Vo golema mera znam deka golema uloga vlijae rezimot na ishrana I stresot normalno,zavisi individualno kaj sekoj razlicno se manifestira pa mal sovet od nekoj so slicno iskustvo....Vi blagodaram

13. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Objavi javno ako mozes ,mnogumina sakaat sovet

14. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Луѓе мили не очајувајте ова е состојба која ке помине не губете надеж.Доволно е да знаете дека ке помине а самото тоа ке ве натера да изнајдете начин преку кој ке излегува она негативното од вас.Дали тоа ке биде читање,вежбање,кратка прошетка или лежење дома со слушалки во уво.Од сето тоа би имале полза и малку по малку ке се навикне организмот и душата ваша дека постојан начини со кои сами во моментот ке си помогнеме. Одамна не сум пишала на форумов а така ми е убаво кога ви пишувам.Несакам ни да се сетам низ што се поминувам со оваа анксиозност уште пред две години имам потоа малце ме подзаборави а сега еве ја пак. На голема врата влегува и јас повторно со анти депресиви. Интензивно го следам форумов со години и знам дека сите минувам е низ исто.Кај некој помалку изразено а кај некој повеке.После се можам да кажам дека борбата е многу тешка ама едно запамтете вие ке бидете победникот на крајот .Тоа е 100% сигурно и докажано.Не сме луди не сме болни ова е едно будење со кое животот понатаму ке ви носи само радост оти кога ке помине лошава состојба тогаш ке видите колку е убав животот , во секој миг ке уживате , ке сакате се околу вас бидејки ке ви стане јасно што се сме пропуштиле додека се затвараме дома болни а сепак здрави. Зборува моето искуство. Со почит кон сите форумџии.Бидете силни и храбри идат многу убави денови за вас.

На tasikike, Alishan30, Ringishpil_ и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Custvuvam bolka vo predniot del.na glavata, ne bolka kako tezin na.slepoocnicite, delot kaj ocite, zamten.pogled, kako da me.zamava nesto cat pat I sum.nogu osetliva na zvuci??? Simptomi.na anks se ili??

16. Cora

Cora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    5
    Toa e,mene 1 nedela me bolese glavata ne cela glava tuku eden del,nad useto sekoj den tepanje psiha od so e,zamaten pogled pecenje oci I tako dalje

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Uate potesko.mi e posto mislam deka imam visok pritisok I ke dobijam.udar.. neznam kako da si pomognam

18. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    A dali vie piete nekoja terapija zaradi tie simtomi sto gi cuvstvuvate.

Последна измена од модератор: 6 август 2018
  19. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    B6 piam samo.. posto.pijlev porano terapija I toa e samo.togas.za.togas.. sega sakam da probam.na.prirodna baza I da zavrsam.so ova sostojba.. veke tri godini nis ne pijam

20. emi_810

emi_810 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    40
    Ako sakas mozes da pies magnezium od 400 mg. I neurobion tableti(toa se B vitamini) toa mene mi go dade doktor od skopje od filip vtiri koga ne primav seuste antidepresivi. Moze i caj od matocina ili valerijana. Inaku ako me prasas vo momentot mene jas bi zemala heleks od 0.25 mg za da ne zeme zamav anksioznosta.(nirmalmo ednas dnevno ili dva pati najmnogu samo 2 nedeli)