Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Zdr ,vcera si dojdov od odmor dobro pominav e sega od vcera odrucekta napati me zaboluva glavava ama ne glavobolka tuku kako so shajka nekoj da me udira nekolku minuti I pominuva,nekoj so takvo iskustvo me faka panika pomisluvam na gluposti na mozocni

2. Xristijan

Xristijan Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    Istoto i mene mi e ponekogas a nekogas sum dobar vekje godina i pol sum so ovie gluposti. Ima denovi koga sum podobar ama redovno si idat i tie losite koga sum mnogu razocaran. Ne se sekiraj ke bidish podobro.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    619
    Мислам дека на сите ни се случува ова.

На La diabla му/ѝ се допаѓа ова.
  4. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.037
    Незнам дали одредени карактеристики во однесувањето можам да ги сместам во анксиозност или сепак е само карактер во прашање.
    Поприлично имам проблем со контролирање на психата. И од најмали ситници се вознемирувам, забрзано чукање на срце, потење и тресење на дланките, несоница. Ноќ пред испит, ноќ пред тргнување на патување, независно дали е нешто добро или лошо јас неможам око да склопам. Секојдневни банални ситуации се доволни да ме побркаат или да ми се тресат рацете до тој степен што неможам ни пенкало да држам стабилно во раце. Не секогаш, но се случува доста често.
    Да не напоменувам за мрачни мисли, поготово после минатогодишната смрт на млад познаник од рак, станав опседната со болеста. Променив начин на исхрана, се околу мене го гледам како потенцијален извор на канцер, зрачење од уредите, фактот што летово и не сум физички активна, храната, стресот кој си го задавам, постојано мислам дека ќе ми се случи нешто, се ставам во позиција да размислувам како да сум веќе носител на болеста, добивам напливи на емоции и солзи, окупирана сум со тоа.
    А немам со кого да разговарам, на кој и да му се обратам од блиските го имаат коментарот дека сум песимист, дека со страв не се живее и да престанам со глупости. Ама тешко ми оди, поготово кога немам некои обврски во текот на денот и сум препуштена на мислите.

Последна измена: 25 август 2018
    На bubic.k, gogimica, Ringishpil_ и 3 други им се допаѓа ова.
  5. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Ne smees taka jas se obolev posle smrtta na tatko mi...pretererano opteretuvanje psihicki.I eve sega danokot doaga,mi.igraat muskulite na race na noze treperenja imav vnatresni ko da mi igra celo telo site organi.I morav na psihijatar i psiholog.Mi dade Deprezol 20mg i Demetrin po pola tab.ok sum.no znse da me strefi misla negativna.Zatoa druzenje poveke.Mi ostanaa mn.fiz.simptomi kako igranje na muskulite i sl.sto ne veruvam deka ke se povlecat

Dali se popravivte od tabl.

Ne da mi mrdaat palcite i pokazalcite od dvete raci posebno denes.vcera rab.mn.fiz.rabota...i se si mislam mi e od toa i od porano sto ne znaev da zadtanam.motor ko da imav vgradeno...minat trud.41g sum i ne plasat tie vibracii na nervite posebno na ekstremiretite....

Последна измена од модератор: 26 август 2018
  6. Xristijan

Xristijan Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    So istoto se zamaram i jas. Zaboraviv kako e da zhiveam ama ke nadminime i jas i ti i site sho se osetlivi na ovie raboti. Pozdrav i gospod da ve blagoslovi.

На bubic.k и karanfilce им се допаѓа ова.
  7. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    не знам дали пиете некаква терапија но со соодветна терапија со тек на време ќе го снема тој проблем.Јас го имав пред неколку години но понатака исчезна со тек на време.Не се разочарувајте ќе се смири сето тоа

освен ад треба да пиете и некои за смирување од групата бензодиазепими.Доволно внес на мегнезиум и овој проблем ќе се реши.

Луѓе анксиозноста се средува со соодветна терапија.Не се мачете без терапија .Јас неколку години бев раат.Престанав да пијам Ад,имав стресен период и повторно ми се врати.Не прекинувајте терапија ако сте во стресен период или ако не умеете серотoнинот да го кренете на друг начин.Нашиот мозок едноставно не функционира како на другите.Серотoнинот допаминот веднаш се доведуваат во тотален хаос.Штом еднаш ја искусиме анксиозноста шансите за да се врати е многу голема.И секоја наредна е т.н научена анксиозност.
    Ќе кажам гола вода е анксиозноста во споредба со депресијата.Нема ништо полошо од депресијата.Се борам и мачам секој ден со желбата за живот.Станувам од спиење и се што сакам е да продолжсм да спијам и да не се разбудам.Го мразам секој нов ден.Тоа чувство не се опишува колку е мачно.Само ради фамилијата и луѓето околу мене се будам.Не можам ни да одам од што сум исцрпена психички.Ме држат за рака за да излезам и не паднам.
    Затоа радувајте и се на анксиозноста и не се измачувајте,прифатете ја како дел од себе.Ништо не ви може се додека имате желба за живот.Се би дала да ја имав само неа

Последна измена од модератор: 27 август 2018
    На WildMk, karanfilce, gogimica и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    619
    Одев на психијатар скоро 7 месеци, и докторката сметаше дека не сум за ад. Како и невролозите кај кои одев.
    Ми дадоа неуробион, магнезиум, б комплекси и триптавон.
    Невролозите ми проверуваат рефлекси, следеа како стојам и извршувам некои вежби, со некоја светилка ги проверува зениците. Барав испитувања, не ме упатија никаде, сметајќи нема потреба.
    Немам некои особени нервози, стравови, стресни денови.
    Проблемов постои . .. И не знам како да го тргнам...
    Фала ти на поддршка.

9. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    38.731
    Мене не ми мрдаат мускулите туку имам чувство како да ми врие телото, како цел крвоток да го чувствувам низ вените. Особено ко ќе мирувам. Баш гледав и лани исто овој период сум и пишала на докторката за вакви симптоми, идентично исто ми се случуваше. А мислев дека сум добра одреден период, ама една мала работа ми треба за да излезе анксиозноста на површина.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Jas ovie denovi pocnav da pijam lunerba posto sum bremena ne mi davaat antidepresivi da pijam I stvarno pomagaat sega vo bremenost a pocnav da imam takvi anksioznl depresivni napadi prethodno nemav oti bev zafatena rabotev na dve rabotni mesta a sega morav odednas da sedam doma da miruvam bez prijateli bez drugari bez nisto po celi denovi

На Ringishpil_, La diabla и najmila447 им се допаѓа ова.
  11. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Da,pocetnata terapija e taa no ako prodolzuva i ne deluva taa terapija sleden cekor e benzodiazepimi.Ako otidete povtorno na ispituvanja sigurna sum deka ke vi dadat vakva terapija za smiruvanje i opustanje na muskultaurata.Ad ne se davaat no benzodiazepimi mora..Pozdrav

12. Sara.Be

Sara.Be Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    143
    Девојки не знаев каде да го поставам прашањево, бидејќи и не сум насочена добро. Ако има тема за ова, упатете ме. Долго време спиев на ниско, односно на 1 перница. Еве скоро 3 години спијам на 2, односно на високо. Пред 1 година почна да ме боли главата заради тоа што спиев на високо. Ја оставив едната перница, но ми се појави друг проблем. Во спиење снемувам воздух и се разбудувам задушена. Морам да спијам на високо заради тоа што немам воздух. Знам дека ова е некока болест, ама не знам која. Пребарував ама не можев да најдам. Настината сум и денес легнав да спијам, а носот ми беше затнат. Капките не ми беа во близина па ај си реков ќе спијам со отворена уста. И спијав на една перница. Само што ќе задремев се штрекнував и немав воздух. Ај си реков од носот е. И тоа ми се случи 5-6 пати. Па ставив уште една перница и заспав. Знаете каква болест е и како можи да се излечи?

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    и мене истото ми се случи у сред ноќ и паничниот напад ми се повторува секој ден :(

14. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    7.826
    Дечки, колку пати на ден пиете чај од маточина? Јас пијам една чаша наутро и една пред спиење ама си велам да не е многу?

15. karanfilce

karanfilce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Здраво дечки , едно прашање : кој пиел димитрин и искуства, и кој пиел дијазепам искуства Јас веке 2 месеца не пијам ад , а др ми рече само димитрин.Е сега психички ме опушта димитринот а телото ми е напнато , ко темпирана бомба сум Па зедов пола димитрин и 1/4 дијазепам од 2 ими се намали напнатоста ...Секое мислење е добредојдено , инаку во моментов ко за беља имам проватни работи што минувам низ хаос Па се плашам пак да не ме удри депресијата Поздрав

На najmila447 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. RESANKA

RESANKA Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2018
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    430
    Mislis na DEmetrin?
    Kako uspevas da krsis drazei diazepam od 2mg na 1/4?
    Najdobro e na doktorot da mu kazes kako se osekas so demetrin deka antidepresiv ne se ostava tuku taka treba postepeno da se namaluva dozata.

17. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Дечки после колку време ги оставивте АД? И дали имавте некои несакани реакции?јас ги пијам една год и сакам да ги откажам се чувствувам подобро, некој совет?

18. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    Консултација со доктор.АД се оставаат постепено со намалување на дозата.лекар најдобро ќе ти дозира колку и како да намалиш.
    Нагло никако не ги прекинувај лековите

На dayla и fana им се допаѓа ова.
  19. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Тоа го знам дека нагло не се прекинуваат ама дали има некои ефекти како што ги почнуваш оти кога ги почнав мн.ми беше лошо околу 2недели ми. повраќав немав сила за ништо

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.068
    Допаѓања:
    119.020
    Нагло оставање праве несакани ефекти.дури и полоши од започнувањето.затоа постепено нема да имаш никакви несакани ефекти

На tasikike му/ѝ се допаѓа ова.