Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mcokolada

mcokolada Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    455
    zdravo anksiozni...:)
    jas su veke 7 meseci pod terapija. 3 meseci elicea od 10 poste toa od 20mg. prvo heleks sega demitrin. poarna sum ama ne izlecena. dali postoi nekoj na forum so se izlekuval. seuste imam periodicni steganja vo gradite jaki glavobolki koi traat so denovi. pocnuvam da panicam mi se kreva pritisokot. eden zacaran krug na negativa.
    setam izlegvam odam po odmori ama sega straf deja nesto ke mi se sluci. deka ke doziveam srcev udar ulu mozocen ili deka ke se paraliziram, p a deka nema koj da mi go gleda deteto.
    sekogas koga ke odam na rabota go guskam maz mi i sin mi zatoa sto mislam deka nema pak da gi vidam.
    veke ne znam care kaj da baram....
    ova e strasno....

2. Xristijan

Xristijan Активен член

Се зачлени на:
    17 април 2018
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    11
    Jas ne sum zemal terapija do sega ne sum ni bil na lekar a sakam da probam so bioenergija. Mozhda si pravam polosho a inaku gi imam istite stravovi i jas posebno za mene a posle za roditelite.

3. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Јас порано пиев деметрин и ми делуваше одлично.Мислам дека не е ок да се мешаат бензодиазепими.Диазепам никогаш не сум пиела.Хелексот порано не ми делуваше,само деметрин.Сега па од пола хелекс и у друг свет сум.Консултирајте se sо псих. не останувајте без ништо периодов ако ви е напнат.Јас така се зезнав.Оставив Ад постепено секако и се ми се врати а бев супер.Треба да се зголеми деметринот или смени со друг ако се чувствувате напнато со телото.

5 години пиев и ми ги прекина психијатарот.Не пиев З месеци ми се врати се. пак се вратив на друга терапија,пиев пак година ипол ги прекинав и после 3 месеци еве пак ми се врати се и си терам инат самата на себе,и еве не почнувам со терапија иако сум занигде..несаканите реакции се тие.можност од повторување.Инаку ништо не чувствував кога ги прекинував

Последна измена од модератор: 30 август 2018
    На karanfilce му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jisus

jisus Нов член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    zdravo bev akciozen pred dve godini nemozev da otkrijam sto mie imav silni bolki vo vratot I zabite psihata me ubivase bev namesten site misleja deka e devojka no mi nafrlija xemija poslednoto bese psihiater no ne zemav nitu edno apce spasot go najdov vo boblijata poveruvav vo isus mi dade Nov zivot nova nadez bolkata icezna bidejki isus me isceli preporacuvam na site da go zapoznat nasiot spasitel pocenete da citate novoto zavet tamu ke gi najdete site odgovori za vasata glava blagodaram.

zadavo jas bev akciozen pred dve godini imav silni bolki vo tilot I zabite nemozev da otkrijam stomije poslednoto bese psihater toj
    mi go otkri bolesta akcioznos jas ne zemav nitu edno apce spasot go najdov vo isus pocnav da go citam novoto zavet celiot odgovor za mojata glava go najdov tamu isus me isceli sega sum Nov covek Nov zivot poobajte I vie oti gospod e golem samo vi treba verba I pokaenije blagodaram.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. karanfilce

karanfilce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Ti благодарам на споделеното искуство и мислење ❤

Јас постепено ги намалував ад речиси цела година пиев по пола , потоа постепено 1/4 и за да на крај преку два дена ...тоа беше се со консултација со др .Иначе се излекував од депресијата а анксиозноста остана Затоа ги пијам деметринот ....Но верувај се наогам во хаос период , лични приватни работи и си го прават своето .Како и да е ке се оди повторно кај др ... Инаку деметринот го пијам едно наутро , и пола навечер .А овие два дена ептен бех хаос затоа и ја скршив дражеата дијазепам чути за чудо ми помогна ... Еве денес сум суперрр скраја да е и си терам само со деметрин Како и да е ти благодарам за мислењето ❤Поздрав

6. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Kaj koj psiholog odis pisi mi te molam

7. tigree..

tigree.. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    33
    Kade se naogate vie t.s kade ziveetee momentalno?

8. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Vo skopje

Decki dalinekoj odel vo psihea kaj doktor vesna riatevska

Последна измена од модератор: 1 септември 2018
  9. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Luge kako ste gledam nikoj ne pisuva mnogu mi e loso od vremevo na vas a dajte podrska

Luge na sote vi e dobro li ili samo mene mi fali daska

Последна измена од модератор: 4 септември 2018
    На najmila447 и gogimica им се допаѓа ова.
  10. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Na site ni fali daska ne se sekiraj ne si sam

На Rama и tigree.. им се допаѓа ова.
  11. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    @avtomobil Анксиозноста е многу поизразена во летниот и топол период,не си сам,на сите ни е лошо,ама ќутиме и траеме(се бориме)овде споделуваме и искуства и помош и се....ама не можеме по цел ден да зборуваме само за тоа.
    Пушти малку мозокот на "пасење" и терај напред друже,нема друго чаре...

На Alishan30, Meckicja, H.VAGA и 3 други им се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Јас пиев 3 години АД, ги оставив пред нецели 2 години, меѓутоа мора да се консултраш претходно со психијатар, никако на своја рака. Пиев елицеа од 5мг и хелекс од 0.25мг, најпрво го намалував АД постепено па после тоа хелексот го намалувавме за да и ден денес пијам 1/2 од 0,25 (страв ми е некако да го откажам). Немав никакви нус појави, никакви реакции по оставањето на АД. Сега сум супер, има моменти кога ми е тешко, како на пример денес, но знам дека ми е така од самата промена на времето и воопшто не се вознемирувам.

13. a.5991

a.5991 Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Добар ден ..Ме интересира како се справувате со анксинозоста. Првично не ми е дијагностицирана , туку мислам дека станува збор за анксиозност бидејќи ги имам скоро сите симптоми.
    Најтешко ми паѓа што многу влијае на моето расположение и псхичка состојба. Многу брзо губам трпение и се случува со сите да се искарам ,а во друг момент да плачам, прилично се замарам и со негативните коментари од околината и нивното размислување за мене, се случува да не спијам навечер и да мислам за ситуации што биле порано и да мислам дека некои работи плус се случиле ,а при тоа знам дека е фикција , може и да не е нормално и да имам проблеми со психата :/

14. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    луѓе возите ли вие анксиозниве кола? и како се справувате? Јас кога има некој до мене сум добра али сама кога треба да идам негде со кола тоа е патешествие.Еднаш ја оставив после два километри од дома ја качив на тротоар и си дојдов со такси.Ме фати таков страв што не бев способна ни такси да си викнам :( аман веќе смачено ми е од борба, од глума од живот на шрги

посети си психотерапевт.
    што чувствуваш?

Последна измена од модератор: 4 септември 2018
  15. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Дечки дали ви се затнуваат ушите онака од нигде никаде

На bubic.k и gogimica им се допаѓа ова.
  16. avtomobil

avtomobil Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2013
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    60
    Luge daj te be nekoj dobar psihijatar ama zensko

17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Мене да,понекогаш,и како некое зуење осеќам,ама и ми се затнуваат...

18. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Да и мене ми зујат неколку секунди затнати и толку ми поминува ама многу грдо чуство

На Rama и gogimica им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.176
    Допаѓања:
    16.408
    Анкс и концерт? Дали одите или дали сте биле?

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    1.827
    Допаѓања:
    3.180
    Мене ова ме изеде последниве две недели. Не спијам додека не зазори :(