Сонував престеашен сон и се превознемирив, страв ми е да заспијам пак, многу неубаво чувство, дури и главата ме заболе, гледам уште будни, нешто од времево ќе да е оваа зголемена вознемиреност
Мојата најголема слабост, соништата. Затоа сум будна уште, равенките во мојата глава пресметаа дека ако се измачувам до зори и заспијам што покасно, помалку ќе ги памтам соновите = на помала вознемиреност. Прегрозно чувство. Читни нешто забавно и ќе помине. Но, мој совет, никако ама никако немој да читаш толкувања на сонови, од тоа ќе се поболев. Откако заклучив дека 90% од толкувањата се негативни и ме утепуваа у поим, реков стоп, во живот повеќе соновник не отварам. И така малку си олеснав.
Ке ти помине верувај и јас така мислев ова ми е она ми е и сега понекогаш помислувам не дека не ама не како порано
здраво луѓенца.Јас почнав со терапија,колку и да одбивав се истрошив и морав.Полошо ми е од порано. На почетоков додека почнат да делуваат вака ќе биде. мораш да посетиш психотерапевт.сето погоре напишано укажува дека имаш опсесивно компулзивно пореметување и тоа мора да се лекува.Само психотерапии можат да ти помогнат.Не се мачи сама и не пробувај сама.
Деновиве ептен ми е зголемена и мене анксиозноста. Се е тоа од времето, нашиот нервен систем реагира и на најмала промена на воздушен притисок.
Истото е. Не е ни кај мене на 5 минути и јас мислам дека сум болен од разни болести зависи кога како ќе помислам на некоја нова. На пр. лицето на десната страна го осеќам како здрвено понекогаш ама прилично често и секакви мисли.. Болки во градите и од тоа си измислувам па главоболки итн. А нападот за кој шо кажав беше само исходот на секојдневниот стрес шо го трпам поради лошите мисли.
Dali vi se slucuva da imate slabost vo ekstremitetite.jas eve imam igranje na muskulite na nozete i toa vidlivo...mi igraat nervite na podkolenicite.Na racete isto ako drzam nesto mi igra palecot i pokazalecot ne stalno no znae...i.mi.pravi strav
Драги мои веќе цела година имав треперење со десното око потоа продолжи стегање со десната рака и десната нога по цел ден ми така треперат на секоја секунда дали ова е анксиозност имам и многу тешки главоболки скоро секој ден...
И така дојде Винофест и сеа се мислам дали да се напијам вино едно мало шише од 0,187 или пивце? Инаку сум на 5мг зепира која ја пијам насабалје.
Mora li nasabajle da se pie zepira prasuvam za majka mi ili ne kaj mene se sredi sostojbata otkako gi prekinaa progesteron depo inekciite sto gi davaat vo bremenost za podrska na bremenosta
Дали е можно поради анксиозност (фобија од болести) човек да си умислува симптоми и истите да си ги реализира ? Во најголем дел да си мисли дека сто посто има некаков симптом, а да го нема? Само да си го замислува? На пример - температура, да мислиш дека вриеш, а топломерот да ти покажува нормална температура? И, дали анксиозноста предизвикува губење на апетит?