Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Чипичано

Чипичано Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Па и јас така, на некој нешто му се случило и мислам готово ете и мене истото ќе ми се случи хахах скоро 2години поминаа и ништо се нема случено од тие стравови! И фала ви многу за вашите коментари, премногу ми помогнавте

На @Sunshine12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Нема никаков проблем, тука сме да споделиме и заедно да надминеме! :)

3. Lonely1604

Lonely1604 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    350
    Допаѓања:
    300
    Taman pomisliv.oti se smiriv... tatko.mi go skrsj kolkot, tetka mi dobi infarkt, mazmi ja ydrj kolata, svekormi si ja sina nogata... sto da pomislam??? Mozno li e ova????sto bi pomoslile vie.. se mislam nesto loso ke se sluci

4. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Тенк ју **

На @Sunshine12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    zdr decki kako ste?mene me fati panika me zaboli nogata i odma panika nesto deka ke mi se sluci

6. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    Здраво, ме интересира дали некој се соочува со анксиозност и истовремено хормонално пореметување? Хормоните ми се изместени а гинекологот ми кажа дека ако пијам ад бетер ке ми се пореметеле. Ужасен пмс иам некогаш ми трае и 2 недели буквално од смирена станувам депресивна анксиозна со опсесивни мисли и плачење без причина. Единствена препорака ми беше физичка активност и здрава храна. Совет?
    Депрозелот е антидепресив кој се зема континуирано а деметринот е класичен седатив и не се препорачува подолго да се зема секојдневно од 4 недели така да ако ти е ок со депрозелот немаш потреба од деметрин . Него пиј го само по потреба

Последна измена од модератор: 8 октомври 2018
    На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    737
    Јас ти препорачувам книга да читаш и да пешачиш навечер кога е поладно доколку немаш физичка активност.

8. @Sunshine12345

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Душо здраво. Јас конкретно се соочував и соочувам со анксиозност, но пореметување хормонално сум немала. Исто би ти кажала дека сум против апчиња, јас ги одбив не ги конзумирам. Во твојава состојба според мене би помогнало стварно физичка активност, повеќе време поминато во природа и повеќе мешање со луѓе за да не се чувствуваш скршена емотивно и да плачеш. Можеш да си земеш и чај во билна аптека за хормонално пореметување, не е на одмет нели. Јас повеќе сум за алтернативна медицина и хомеопатија отколку за хемија
    Апчето не може да направи нешто а ти да не можеш :)
    Позз

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Zdravo pred dve godini posle zemjotresot stanvav anksiozna imav i panicni napadi no ne sum primila nikakva terapija se sama se boram nekako ostanav bremena so 3 dete vo tie 9 meseci imav panicni napadi losi misli ama si pomina od kako ja porodiv kerka mi sve bese ok sega ima 8 meseci pred edna nedela pak nekoi losi misli od sto mnogu se plasam mislam deka nesto ke i napravam na mojata kerka deka ke ja povredam mnogu gadno cuvstvo taman mi pominuva pak ne me ostavs raat ta misla kazete mi dali nekoj go imal ovoj problem ili kako se snaogal sto da pravam neznam ???

10. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Здраво другари,ме немаше некое време,па сакам да ве гушнам и да ви дадам поддршка,нема откажување :)

@theunforgiven Ама ти си навистина за карање,ти кажав и порано немој да бидеш толкав хипохондрик,само си наштетуваш себеси,немаш никакви болести,имаш само анксиозност и панични напади,страв,соочи се со себе,секој втор поминува низ тоа...

@presiosaP Цели два месеци останав по забари,буквално секој ден одев,поправав заби и сменував стари коронки,значи местев нови заби,пред да одам пиев Деметрин,и пак ме фаќаше блага паника,ама и кажав на докторката и со мене се однесуваше внимателно како со мало дете,опушти се и ти,не се плаши и оди си слободно на заболекар :)

@Simgeee Им требаш свесна и психички здрава на своите деца,добро е што си свесна за твојата состојба,затоа да си одиш на лекар и да ти дадат некој совет или терапија,не се мачи да се бориш самата.
    Јас скоро две години сум анксиозна и се инатев не примав терапија и се полошо ми беше,па почнав да земам,па прекинав,пак почнав и еве скоро еден месец пак не земам терапија,ама подобро сум,само еднаш имав паничен напад во еден месец.
    За твое добро се работи,не се плаши и оди на доктор за да се средиш.

На theunforgiven, @Sunshine12345 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  11. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Kazete mi nekoj psiholog vo sk posto ne sakam psihijatar znam deka odma ke mi dadat lekovi sakam prvo so razgovor da probam

12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Ти благодарам мила моја @Rama на подршката те гушкам...

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Mislenje za vladimir ortakov sistina

14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    И мене ми е ПМС страшен,некогаш овулација.Меѓутоа јас пијам ад и ми помогнаа многу иако кај мене,морам да нагласам,не знам дали е хормонално пореметување.
    Инаку вие кои сте повеќе за хомеопатско лечење,супер.Мило ми е што ви помага.Меѓутоа има добар дел од нас кои сепак мораат да пијат ад и ваквите постови од типот на "апчињата не помагаат" и сл. само прават да се чуствувам уште повеќе како нешто да не е во ред со мене.Така да ве молам во иднина бирајте зборови,сепак форумов ни е позитивна платформа да си помогнеме.

На LUCI 99 и GirlLove им се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.180
    Допаѓања:
    16.413
    Дали е можно од промена од еден во друг град да чувствувам умор? Денес пешачевме со другарка ми, и се уморив од само 20мин одење. Тешко дишев на угорница. Се вратив вчера од СК инаку.

16. @Sunshine12345

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Душо јас не реков да не пиеш, ти кажав само дека јас не користам и дека сум против лично за себе, тоа е мое мислење:). Секако подршка за состојбата зашто ни е тешка на сите и изборот на секој поединечно, без разлика дали прима медикаментозна терапија или не. Сакав да ти посочам дека покрај медикаменти можеш да земеш и нешто на билна база зашто не е на одмет. Треба повеќе време но делува. Ако сакаш пиши ми во приватна порака ќе те упатам. Ако си слушнала има и улошки Тианде кои многу помагаат за секаков женски проблем.
    Позз

Последна измена: 7 октомври 2018
    На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. @Sunshine12345

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Дечки како сте со времево и со променава, зашто јас психички сум тапа скрос и физички ми е мука, слабост, омалаксаност и константна вртоглавица, баш за нигде.

18. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Nekoj da koristel istovremeno seroxat I zanfeksa?????denes mi pisaa plus zanfeksa no mi e strav da gi pijam.

19. indijana29

indijana29 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    44
    Lele gospode boze sea gledam od koga sum na sajtov...Lugeee od 2012od pocetok..Sea sme 2018 kaj i da e 2019god .... Nekoi moze ako ve ima od postarive vo grupata me pamtat... Poso nadminav taa sostojba aksioznost i so nea zabiraviv i sintomi... Pa posle tolku vreme gradite me stegaat pa da prasam dali go imase toa vo aksioznost?????????? koj ima neka pise...Inaku strssvot napadite na site ke vi iceznaat veruvajte..poso jas bev u najlos stadiom anksioznost..koga jas pobediv i vie veruvajte mi...

На Libra ❤, La diabla, @Sunshine12345 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Indijana da simptom e I kazuvaj kako. Ja pobedi te molam