Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. rf24

rf24 Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Imam anksioznost i imam silna glavobolka...Dali i vas vi bilo taka?

На _pcela_ и bibiiii им се допаѓа ова.
  2. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Како ја победи состобава ? Мислам ова крај нема...

На Sandra91 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Dali nekoj probal so caj od kantarion da se izleci

4. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    DAli nekoj upotrebuva neoleksan?

На zaki96, Meckicja и Ringishpil_ им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Mila golem del od nas sto sme so hipotireoza imame anksiozno depresivni napadi neznam dali imas ispitano antitpo I antitg ako ne ispitaj gi I vit d isto

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  6. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Gusenje i nemir vo gradite e od anksioznost ali i ako se uplasis od nesto se pojavuva gusenje ili steganje :D

7. Em Al

Em Al Нов член

Се зачлени на:
    11 октомври 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Да

8. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Kade se proveruva toa,i sto e ?

9. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Zdravo Sandra, jas dolgi godini sum anksiozna , I sega imam poremetuvanje vo ciklus, mi trae po 10 dena, a posledniov pat dobiv ciklus na 14 dena. Ziva se izedov, znam deka mi e od toa sto postojano sum napnata, ama non stop. Jas mislam deka antidepresivite ke pomognat da se smiris a so toa ke ti se stabiliziraat I hormonite. Bas me zacudi ova sto go pisa. Prasaj doktor na koj nacin da se sredat hormoni. Kade pravese ispituvanja za hormonalen status?

Ehej kolku pati da znaes bilo taia

Последна измена од модератор: 12 октомври 2018
  10. zaki96

zaki96 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    114
    Јас го употребував и го препорачувам за сите што имаат послаба анксиозност. Помага.

На mays му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Dali predizvikuva nus pojavi kako drugite ad I kako go dozzirase ?

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Toa se proveruva na klinikata za endokrinologija

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  13. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Што се проверува на клиника за ендокринологија, не разбрав?

14. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    ,тироидна жлезда.хормоните кои ги лачи тироидната жлезда.Тсх испитував јас пред гофини кога прв пат почувствував анксиозност.И ми беше скоро 6.тогаш пиев некои антидепресиви,не ми текнува кои,откога ми ги сменија ми се намали на 1,5.Така да луѓе не мора да значи дека тсх е причината за појава на анксиозност.Сите хормони се поврзани а погрешната терапија антидепресиви прави тотален хаос на сите хормони.Моментално пијам терапија антидепресиви кои не ми делуваат и ми прават хаос на хормоните.Морам да ги сменам.Сега да отидам да испитам тсх којзнае колкав ќе ми биде.Затоа пред да почнете било какви антидепресиви прво испитајте ја тироидната жлезда.Само тогаш може реално да се види дали анксиозноста е од тироидата.

луѓенца, нешто слабо пишувате?!Дај Боже да сме сите добро па да пишуваме на други теми и да се смееме и зезаме.Би сакала некој да ми препорача добар психолог!?Немам пари повеќе,последните ги давам за некои безвезе психолози и едвај го преживувам месецот.

Последна измена од модератор: 12 октомври 2018
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.874
    Допаѓања:
    45.095
    Јас долго време се соочувам со една состојба и пробам да ја ставам под контрола ама во последно време се помалку ми успева. Не знам дали е анксиозност, ама веројатно е па затоа сакам да се олеснам во темава. Ситуацијата најмногу ми се влошува пред добивање, кога сум во ПМС. Постојано имам мисли и страв дека нешто ќе им се случи на моите, на најблиските, а јас нема да сум тука, имам црни мисли дури и за кучето, мислам на тоа дека ќе умрат некој ден и тоа ме доведува до лудило. Плачам, се чувствувам тажно и безпомошно и само се молам да не им се случи нешто. Сега како знам дека ќе се селам во странство оваа ситуација се повеќе ескалира, зошто секако нема да сум тука ни за лошо ни за арно. Се случува да сум среќна сум, расположена и ништо не ми фали и наеднаш некоја мисла ќе ми се уврати во глава и готово. Дури мајка ми или мм да не ми се јават кога им ѕвонам, јас не помислувам дека не гледаат телефон туку дека нешто им се случило и почнувам да паничам. Знам дека е нормално да се грижиме за блиските и да ни е страв од нивна загуба, ама осеќам дека моево не е во граници на нормалата.
    Мислам дека ова е последица на загубата на луѓе кои ги знам и кои ми биле блиски, на млади години па и сега, загубив другарка, нејзината мајка, другар, и др познајници кои беа млади и полни со живот и ги снема за една секунда. Порано дали не сум била толку свесна не сум согледувала како може да заврши живот, се ми било далечно и нереално, а сега ми е толку опипливо и коренот на оваа моја состојба мислам дека е од таму.
    Знам дека вие имате состојби кои се многу пострашни и поалармантни, ама мене ова на моменти ме парализира и не знам како да се справам.

На Libra ❤, Herrera, gjoker4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Купете си магнезиум со б6 и пијте го одредено време.Ќе ве опушти.Вие имате блага анксиозност поради претрпен стрес,ќе се среди со тек на време.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    57
    Zdravo, bi sakala da ve prasam okolu mojata momentalna sostojba I toa sto mi se slucuva. Postojano sum pod nekoi stravovi, strav deka ke umram deka ke mi se sluci nesto, pred izvesno vreme doma naednas mi se slosi, mi se presekoa nozete, pocnav da se gubam mislev bukvalno deka umiram. Napraviv krvna analiza, ekg, sve bese vo red, no eve uste imam vrtoglavici, nozete koga odam kako da ne se moi, muskulite od nozete mi se grcat, neznam sto mi se slucuva, dali e postojan strav I misla ili sosema drugo..

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Lusi10

Lusi10 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    28
    Ме немаше на форумов од декември. Ми се погоди терапијата и бев мирна скоро една година. Го осетив животот , убавината на секојдневито без паники и срцебиења. За се имав решение и ништо не ми беше тешко. Ама се си држев во една нормала. Ниту бев пресрекна ниту тажна. Едноставно смирена и стабилна.
    Последнава недела се чуствував посебно срекна. И си реков колку ми е убав животов. Со маж ми сме во супер односи , дома убава топла атмосфера со детето. И му реков - многу сум срекна.
    Откако го кажав тоа почнав да мислам што ако пак ми се врати анксиозноста ?
    И еве ја тропна на врата. Како се разбудив почна срцето да ми чука силно , ми се укочија рацете , пролив повраќање....
    Сакав да прашам -
    Дали кај некој анксиозниста се јавува и од преголемо чувство на среќа ?

На Libra ❤ му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Не анализирај премногу тоа се само емоции осети ги и пушти ги, ако еднаш си поминала низ анкс веќе се ти е познато и знаеш дека после некое време се губи ако не му придаваш важност. :)

На Lusi10 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    567
    Вчера си седам и оддеднаш како празнина во гртланот да снемувам воздух, потоа тоа помина и почна да ми се повраќа. Дали некој има совет? Дали е ансиозност или некок друг проблем?