Скап ли е овој Неолексан? Бидејќи, пред извесно време се истргнав од пари давање за едно вакво слично, на природна база серотонин... Изгор скапо и ич не ми помогна
Zdravo, ete me mene pak , nova sum na forumov, gi citav vasite mislenja no dali moze nekoj da mi kaze dali mu se slucuvalo istoto, eve denes pak stanav na sabajle celoto telo mi bese omalaksano, nozete kako da ne me drzat, vrtoglavica, sekakvi misli si pomisliv gotovo ke padnam ke me snema.. teloto kako da ne e moe, se plasam da ne e nesto organski ili mozebi nesto so srceto, sekakvi dijagnozi si postavuvam. Duri koga ke se omalaksam si vikam.nemam poveke sila, gotovo e so mene, nema da izdrzam
Isto, insomnija, tresenje na celo telo, koga ke sednam da jadam kako da nemam apetit, jadam so nekoja nervoza, edvaj cekam da dojadam za da stanam od masa... grcevi po muskulite od nozete , se obiduvam periodov so kombinacija od B6 I B-Complex, navecer caj od matocina I B6... po malku me smiruva no od vnatre pak se pojavuva istoto...
Isto I jas,no jas piev helex pa sega gledam da gi batalam pa pocnav so neoleksan da probam na prirodna baza,zemi I magnezium za grcevite
ZDR DECKI kako ste?jas ne sum bas najdobro imam golema bolka vo grbov i pritisokot mi e pokacen 130 i kusuro so 93,i ne cuvstvuvam bas najdobro nervozna sum i kako zasemetena
Zdravo jas imam koristeno Cena 500 den za 100 mg i 600 den za 150 mg Daj edna stotka plus i zemisi od 600 pozz
Еве подолг перио сум со анксиозност и уште ги учам симптомите. Значи све сто постои симптом од анксиозноста сум го добил на телото. И секое пореметување внатрешно и надворешно што можат да се добијат на телото од анксиозност. И што ли уште ке очекувам да покажи. И едно нешто досега никаде не сум прочитал некој да го има овај симптом, и ако е симптом. Легнеш да спијаш и само што си заспал неколку секунди се разбудуваш и некоја тежина во градите те мава исто чуство како ко ке се случи нешто на страшен филм некоја изненадувачка сцена. Ова ми се случува во периодот од кога изгрее сонцето па се дури зајде, во текот на денот, и тој цел ден нема шанси да заспијам па макар и да не сум спиел со денови. Еве така година дена.А од ко ќе настани мрак па се дури се раздени јас се осеќам нормално о спијам нормално, функционирам како ништо да не се случувало. Дали некој го има ова исто пореметување - да го наречам? Благодарам
Здраво, за прв пат сум на странава и гледам дека има доста опширна дискусија на темава. Не знам дали мојот проблем е за ова место но чувствувам дека можеби некој ќе ми помогне со совет или слично искуство. Има многу за објаснување но ќе гледам да скратам. Со проблемот живеам многу долго време можеби подолго од 15 години. За прв пат почувствував страв и паника после употреба на марихуана со друштво и од тогаш чувството е страшно. Првите години проблемот беше многу изразен. Се повлеков во себе, го оставив друштвото и пријателите и не верував никому. Како што помина времето поминаа и лошите симптоми и сега во суштина сум ок човек со среќно семејство и добра работа. Сепак ситуацијата која ја доживеав претходно си остави траги. Сега неможам да патувам подалеку од мојата околина и на подолг период освен коа тоа го правам со моите најблиски. Наскоро треба да одам на службено патување надвор од земјава на само 4 дена но јас уште еднаш барам начин како да го избегнам и да најдам изговор да не одам. Иако знам дека реално ништо нема да се случи ни на моите нити мене, јас сепак деновиве пред заминување ги поминувам со помисла што ако таму ме фати паника, ако почнам да се плашам, ако сите забележат дека не сум во ред. Едноставно имам страв дека ќе ме фати страв и паника, дека ќе се вратат старите филмови од младоста. Ова не го чувствувам секој ден и некако се трпи кога патувањата се поблиску и траат еден ден. Но кога треба да се замине подалеку секогаш се јавува како тука да било постојано. Живеам во мала средина каде што немав можност да посетам стручни лица. Дури не знам за што се работи, дали е анксиозност или некое друго заболувањеи дури ми е страв да дознаам што е затоа што мислам дека е нешто страшно. Но сега ве најдов тука и се надевам дека ќе наидам на позитивни луѓе кои имаат сличи искуства и ќе можат барем малку да ми помогнат. Би сакал совет за некои лекови за да можам деновиве пред одење да се приберам малку а потоа и совет за стручно лице кое би ми помогнало да го решем овој проблем кој навистина ми пречи. Поздрав до сите и извинете што бев малку подолг во излагањето на проблемот.
Ilija kolko vreme gi piese,I kako se trudese daj nekoj sovet, mene mi e pojacana ankz. so telesni simptomi sakkam sto pobrzo da izlezam od nea denes mi prepisaa calixta ama mi e strav da gi pijam
epa ako ne se lazam tie bea 30 tableti vo edna kupija a jas piev sekoj den po edna, so znaci 30 dena, jas isto taka imav problemi (strav, teskoti, depresija) i sl. Ali so samoto moe aktiviranje kon sportot, planinarenje, i sl aktivnosti, a isto odenjeto vo crkva i molenjeto mi pomozija mnogu. ete i sam osetiv deka na nekoj raboti na koj sum pagal taka kazano sega sum podrugo , samodoverbata mi se vrati isto taka. mozis da mi pisis i vo inbox da ostajme prostor drugite da si pisat za temata pozdrav.
Ве молам за инфо дали некој од вас кој ја преживува оваа состојба има грчеви во нозете и рацете ( како мравки ) но чувството е многу лошо неможам да седам во место ми доаѓа да станам од биро и да почнам да трчам или да скокам... пијам магнезиум и калциум по препорака од доктор џабе.
Сите имаме срцка , се си имаме. Добро е ако се само тие симтоми. Си имаме вртоглавици , нервози, па нагони на плачење , па повраќање . Единствен одговор е да се игнорираат. Кој еднаш ја доживеал анксиозноста моли бога побрзо да поминат симтомите.