Да. Мене Имам пишувано и друг пат овде: Немало симптом на анксиозност и паничен напад, што не сум го имала... Ама се' што може да ви текне.. Многу мачно е живеење со тоа.
Мене ме многу плашат тие прескоци на срцето, ако ги имаш и ти колку често и како се изборувас со нив. Уствари нормални ли се. Да напоменам уште дека имам проблем и со тироидната
Може да ти се и од тироидната. Провери си го срцето, за секој случај... А иначе, како ги минев... ? Никако со години... додека не почнав да примам Сероксат - антидепресиви
Da mene mi se slucuva. imam problemi so zeludnikot-"Hiatal Hernia" i nonstop nesto me pritiskuva vo gradite vo sredina nad zeludnikot i od levata strana na gradite...normalno odma si misluvam na loso deka imam i Panicni napadi eve skoro 3 meseci.pametot odma leta deka imam problemi so srceto no site doktori mi imaat kazano deka srceto zdravo mie, ama ete panicniot napad si go prae svoeto...si pijam elicea od 10mg...fala Boga ne sum kako sto bev no i nesum 100% iscisten od napadite...pritiskuvanjeto na gradite doaga i od nervoza i od anksioznosta i napadite.doktorot mi veli ako oslabnem i herniata i pritiskanjata kaj gradite ke se trgnelo pa eve sega na dieta sum...aako nekooj drug ima isti ili slicni simptomi ve molam pisetee
Многу! Од кога имам анксиозност и напади на паника, додека не ми препишаа соодветен антидепресив, бев катастрофа на периоди... Тоа траеше скоро 10 години он енд оф. До кај 96та-97ма, не ни постоеше таква дијагноза кај нас.. па не ни знаеја шо ми е Со антидепресивите сум нов човек... Не дека не се вознемирувам, ама ништо драматично.. во рамките на 'нормалното'. Еве бе јас Пак еве да повторам: Сите симптоми што ги пишувате тука, се' имам доживеано, барем еднаш
Сите овие симптоми и уште сто илјади други и плус депресија, без спиење, без апетит, без воља за живот....не ми е целта да те плашам туку да ти кажам дека се поминува со желба и воља
Тие гушења и вртоглавици што ги имав на некој начин ми поминаа, еднаш неделно ги имам (некогаш и еднаш на 2 недели) во споредба со претходно (кога ги имав секој ден), не се чувствувам како да ми е се' во сон и ми е многу добро (на некој начин) меѓутоа преку еден ден ми се случува да имам чувство како да ќе умрам, дека ако заспијам никогаш нема да се разбудам☹ ова почна да ми се случува откако престанав да пијам деметрин и магнезиум, кога пијам деметрин ми е океј немам вакви мисли ама затоа па се осеќам како да ми е се во сон, не сакам да ми е така..лелеее не знам што да правам помагајте некако ..
Jas zaradi taa zamatenos se otkazab od ad I helex, no nikako ne mi pominuva plus mi kazaa deka imam problem so tiroidnata so sto stravit mi se zgolemi,postojano e prisuten ,ne mi dava mir,puls nad100,Dali nekoj ja probal informacionata medicina? Lele tesko e da nemozes sama.da.odis nikade kako zatvorenik
Mene mi kazaa deka tiroidnata e tesno povrzana so rabotata na mozokot i deka imitira psihicki bolesti
Dali imal nekoj simptom na igranje na nervite osobeno na stapalata, mislam deka gi gledam kade sto mrdaat
Ne slusajte gluposti i ne citajte na google deka od tiroidna se fajkale bolesti ili deka srceto bolelo, skokalo od tiroidnata ili se fajkalo bolesti na mozok. Drugo e psihicki stres i sosema razlicno e fizicki stres i fizicka bolest. Tiroidnata e cest problem za zgolemen adrenalin taka sto ako se ima pokacen adrenalin se javuva nemir i nemora da znaci deka imate anksioznost. Ako imate maka so tiroidna, odete na lekar, napravete snimki i ke vi dadat terapija koja trae od 3 do 6 meseci i se pravat kontroli na nekolku nedeli za da se sledi sostojbata. Vie samo se plasite mejgusebe i citate gluposti i slusate neuki lujge koj pojma nemat i nikogas nemale maka so stres. Razlikuvajte soe stres i soe strav posto ne e isto. Srceto neboli, srceto nema vrska so losi misli, srceto nemozi da se oboli od losi misli. Preskocite na srce mozi da bidat i od los krven pritisok, nenaspanost, pregolema kolicina na kofeini vo organizmot, narkotici i slicno. Takihardia e normalno poso sekoj odnas vo denot dobiva barem 10 pati zabrzuvanje na srceto poso ziveeme vo cudesna zemja kade sto sme opkoleni so se i sesto Ova od iskustvo vi go kazvam poso ijas sum vrvel vo epten teski depresii kade sto celo detstvo mi pomina vo depresia i nisto nevidov od najludite godini.
Тироидната директно влијае на работата на срцето. Со лекови се контролира, ама нетретирана, може да биде опасна. Башка што влијае на расположението и раздразливоста. Ако плус си и анксиозен, тахикардиите уште повеќе ќе си ги предизвикаш. Меѓу првите нешта кои се проверуваат кога ќе отидеш со симптоми на анксиозност се: Функцијата на тироидната жлезда, ЕЕГ, крвна слика и општа амнеза на симптоми, навики на живеење, исхрана, алкохол, цигари, дроги итн.
Za tahikardija ne se misli koga ti lupa srceto koga si isplasen ili koga si pod stres toa e normalno, Tahikardija e koga ti raboti srceto zabrzano koga si vo miruvanje, i takvata tahikardija ne e normalna, treba da i se najde pricinata i da se tretira. Prvo nesto sto ti davat da ispitas e teroidnata
Ne se gluposti za zal I te Kako tiroidata vlijae na psihata jas imam mnogu ubavo znam kako mi vlijae na raspolozenieto
Zdravo jas sum clen od pred godina, no nikoj ne reagirashe na moite objavi. Od pred godina ipol imav glavobolki kako nekoe peckanje vo glavata, pravev magnetna i eeg I se ok ispadna. Si pieev apcinja na health aid neuroforte mozebi 3 shishinja I mi pomognaa. celo Leto nemav nisto sega od septemvri pocna nekoj treper na srceto I teshko zaspivam navecer. Pocnaa I bolki vo ramenjata vo grbot pa mi se napravi film Za srceto I bev na kardiolog I pravev nekolku ekg se si e super. Samo mi najdoa nekoj prolaps na srceto no toa mi bilo vrodeno ( ne bilo Strasho) . Sega najmbogu me maci toa shto custvuvam treper na srceto navecer I nemozam da zaspijam. Isto, mnogu filmovi mi se pravat vo glavata, kako ke mi bide nesto osven bedoksin neam primano drugi apcinja I nesakam. Ednas se napiv heleks od 0.25 kako da me treseshe od nego. Isto nekogas custvuvam i kako nekoja zestina, zeshko topce da mi mine niz gradite, srceto, do grloto . Nz kako da se spravam so seto ova? Naj mnogu mi e strav od treperot sho go custvuvam na srceto, gradite?
Pri toj prolaps sto go imas na mitralna valvula tie se normalni simptomi, ako veke ti se pojavi tahikardija aritmija veke togas ke ti dadat da pies beta blokatori I jas imam preskoci i treperenje na srceto znam kolku se strasni, i vo toj slucaj pijam helex od 0.25 ako ne se smiram ziam uste pola apce
Imam hormoni na tiroidna ispitano , I eho na tiroidna sve ok Jas ovie treperenja ne gi povrzuvam so srceto tyku so anksioznosta?! Dali Gresham? Bolkite vo ramoto, muskulite, zestinata vo gradite, prethodno glavobolkite, zaboraviv da kazam deka imav I mali vrtoglavici i nagon na gadenje seto li e toa simptom na prolaps?
Koji su simptomi i znaci prolapsa mitralne valvule? Simptomi i znaci prolapsa mitralne valvule najčešće su tahikardija (ubrzan rad srca) lupanje i preskakanje srca (palpitacije) napad panike aritmija (nepravilan rad srca) tegobe u naporu i umor malaksalost stenokardija (pritisak u grudnom košu) vrtoglavica nesvestica anksioznost i nervoza