Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. sindarella123

sindarella123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Edno vlece drugo eve ti gi prativ simptomite, odi pak do kardiolog i objasni mu moze ke ti dade nekoja terapija

2. Manu1

Manu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Kardiologot ne mi prepisha nisto, samo mi rece posle Godina na kontrola. Da idam li kaj drugo Za terapija?

3. sindarella123

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Pa mozes da pobaras i drugo mislenje, ama ako te faka panika sekogas koga ti se sluci toa ke ja iskompliciras rabotata, i jas pominav niz toa, potoa od sto ne mozev da izdrzam piev helex sekoj den okolu mesec sega ne pijam i sum malku posmirena, ama koga osetam deka ne biva pak se napivam i sum podobra

4. Manu1

Manu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Eve odkoga procitav deka moze da se iskomplicira odma me fati nekoja zestina vo stomakot I pogore. Shto mislam deka mi e seto na nervna baza.

5. sindarella123

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Haha nema da se iskomplicira vo smisla deka ke se sluci nesto kojznae sto, samo pozitivna misla. Znam deka e tesko ama ako mozes da si gi izvadis tie misli od glavata ke bides super. Moras da se pomiris deka e panicen napad, deka ne ti moze nisto. Se e del od igrata

6. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Decki,ne pisavte dali probal nekoj informaciona medicina,sakam da se obidam so nea pa me interesiraat mislenja

Mene me faka zestina vo vratot,dali I nekoj drug ima vakov simotom,neznam dali e od anksioznost

Последна измена од модератор: 30 октомври 2018
  7. Manu1

Manu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Se e mozno, jas sekoa den imam novi i novi simptomi. Mene me interesira dali nekoa cashka alkohol shteti? Koa imash prolaps. Aj vekje Za cigarette znaeme.

8. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    dali nekoj imal iskustvo so ova koga ke izlezam vo posledno vreme ne sekoj den ama vo poslednive nekolku nedeli mi se slucuva da nemam energija,odam nekade i mislam ke se onesvestam neubavo cuvstvo vo gradite mislam ke mi se sloshi,ke padnam,kako nozete da ne me drzat.bev na lekar cekam rezultati od krv ama mislam deka so toa e se vo red.nenam dali e ova eden od simtomite na anksioznost?

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. najmila447

najmila447 Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    80
    Prvo napravi gi ispituvanjata pa ako e se bo red,pisi pak da ti odredime dijagnoza :)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    nekogas moze da te opushti ama nekogash i da ti gi vloshi simtomite

11. Manu1

Manu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    I jas go imam doziveano toa, odam kako da ne odam. Ili kako da vo sekoj moment ke padnam.

12. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Istoto i mene nemoja nrsigurnost...uzas.

Последна измена од модератор: 31 октомври 2018
    На Tanjice 123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Manu1

Manu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    A dali imate problem I so zaspivanje. Ponekogas navecer koga ke se uspijam kako da mi se slucuva nesto so srceto, nekoe custvo kako da zabrzno mi cuka nekoa sekunda i odma naglo se razbuduvam celta ispanicena, ( ova ne mi e sekoa nokj, no mi se ima sluceno 3/4 pati ovaa godina) . Neznam kako da se Spravam so zaspivanjeto?

A momentalno osekam zarecka zestina vo stomakot, I bolka vo racete kaj muskulite I ramenjata. A ponekogas ovaa zarecka zestina jas osekam I kaj zelidnikot, grloto I grbot. I odma ke fakja strav, panika. I se si mislam deka ke si go goltnam jazikot. Dobro zarem mozno e seto ova da e anskioznost?

На martin01 и gogimica им се допаѓа ова.
  14. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Znam kolku ti e tesko kaj mene ovie cuvstva se recisi non stop,se zapletkav vo pajazinatA ,samo nie mozeme da se razbereme, nikoj drug ne ne razbirA, Mislat preteruvame;(

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Da

16. sindarella123

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Еве мене утрово ме фати пак паника, уште кога кренав на работа, додека пиев кафе почнав да станувам се понестрплива уствари не ми се допагаше друштвото. Го сменив друштвото почнавме да се смееме, потоа се зафатив со работа луге и ете помина. За денес сум супер. Сакам да казам самите мораме да се свестиме и да си го бараме начинот или подршката, мора да се борите, мора да се помирите дека ништо не ви може,ако оставите да ве обзема ке ве мачи со години

И друго јас разговарам со пријатели за мојот проблем, не вака на форум туку лице во лице и гледам дека многу од нив минале низ тоа, и секогаш кога сум во тесно разговарам со нив и ми многу помагаат да не речам ме вракаат во реалноста. Разговарајте и извадете го од себе, него чувајте оти ке ве пукне

На martin01 и Meckicja им се допаѓа ова.
  17. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Осеќате ли пецкање на лицето?? Некогаш и главата како да ви се наежува? Нозете ми се како гумени

18. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Da

19. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    465
    Откако преживеав еден стресен период следуваше борба со анксиозноста (блага форма ако можам така да ја наречам). Истите чувства ги имав што ни се познати на сите - се потев, срцето ми биеше 500, стомакот хаос, лошење, болки, неможев да земам правилно воздух... се е од психата но кога се смирив (подолг период траеше, постепено, не може наеднаш) со разговор, прошетки, позитивни луѓе и спорт, сите физички симптоми како последица на анксиозноста ми поминаа. Се ќе се среди. Само помислете на сите убави нешта кои ги имате и на сите луѓе кои бескрајно ве сакаат. Филмови, книги, пици, насмевки, природа - лек за анксиозноста. Еднаш се живее и животот е многу краток па размислете дали вреди да се грижите за некои работи.

На Зајче1, Meckicja, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.088
    Допаѓања:
    6.678
    Иначе немам пишано одамна 2 3 месеци моментално сум во ПМС, проладена ми е ладно, минав стресен период, и сум depressed последните 4 дена.. :( ајде и овој период ке помине..