Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. sindarella123

sindarella123 Истакнат член

Edno vlece drugo eve ti gi prativ simptomite, odi pak do kardiolog i objasni mu moze ke ti dade nekoja terapija

2. Manu1

Manu1 Истакнат член

Kardiologot ne mi prepisha nisto, samo mi rece posle Godina na kontrola. Da idam li kaj drugo Za terapija?

3. sindarella123

Pa mozes da pobaras i drugo mislenje, ama ako te faka panika sekogas koga ti se sluci toa ke ja iskompliciras rabotata, i jas pominav niz toa, potoa od sto ne mozev da izdrzam piev helex sekoj den okolu mesec sega ne pijam i sum malku posmirena, ama koga osetam deka ne biva pak se napivam i sum podobra

4. Manu1

Manu1 Истакнат член

Eve odkoga procitav deka moze da se iskomplicira odma me fati nekoja zestina vo stomakot I pogore. Shto mislam deka mi e seto na nervna baza.

5. sindarella123

Haha nema da se iskomplicira vo smisla deka ke se sluci nesto kojznae sto, samo pozitivna misla. Znam deka e tesko ama ako mozes da si gi izvadis tie misli od glavata ke bides super. Moras da se pomiris deka e panicen napad, deka ne ti moze nisto. Se e del od igrata

6. mays

mays Активен член

Decki,ne pisavte dali probal nekoj informaciona medicina,sakam da se obidam so nea pa me interesiraat mislenja

Mene me faka zestina vo vratot,dali I nekoj drug ima vakov simotom,neznam dali e od anksioznost

Last edited by a moderator: Oct 30, 2018
  7. Manu1

Manu1 Истакнат член

Se e mozno, jas sekoa den imam novi i novi simptomi. Mene me interesira dali nekoa cashka alkohol shteti? Koa imash prolaps. Aj vekje Za cigarette znaeme.

8. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

dali nekoj imal iskustvo so ova koga ke izlezam vo posledno vreme ne sekoj den ama vo poslednive nekolku nedeli mi se slucuva da nemam energija,odam nekade i mislam ke se onesvestam neubavo cuvstvo vo gradite mislam ke mi se sloshi,ke padnam,kako nozete da ne me drzat.bev na lekar cekam rezultati od krv ama mislam deka so toa e se vo red.nenam dali e ova eden od simtomite na anksioznost?

gogimica likes this.
  9. najmila447

najmila447 Активен член

Prvo napravi gi ispituvanjata pa ako e se bo red,pisi pak da ti odredime dijagnoza :)

Meckicja likes this.
  10. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

nekogas moze da te opushti ama nekogash i da ti gi vloshi simtomite

11. Manu1

Manu1 Истакнат член

I jas go imam doziveano toa, odam kako da ne odam. Ili kako da vo sekoj moment ke padnam.

gogimica likes this.
  12. gogimica

gogimica Истакнат член

Istoto i mene nemoja nrsigurnost...uzas.

Last edited by a moderator: Oct 31, 2018
    Tanjice 123 likes this.
  13. Manu1

Manu1 Истакнат член

A dali imate problem I so zaspivanje. Ponekogas navecer koga ke se uspijam kako da mi se slucuva nesto so srceto, nekoe custvo kako da zabrzno mi cuka nekoa sekunda i odma naglo se razbuduvam celta ispanicena, ( ova ne mi e sekoa nokj, no mi se ima sluceno 3/4 pati ovaa godina) . Neznam kako da se Spravam so zaspivanjeto?

A momentalno osekam zarecka zestina vo stomakot, I bolka vo racete kaj muskulite I ramenjata. A ponekogas ovaa zarecka zestina jas osekam I kaj zelidnikot, grloto I grbot. I odma ke fakja strav, panika. I se si mislam deka ke si go goltnam jazikot. Dobro zarem mozno e seto ova da e anskioznost?

martin01 and gogimica like this.
  14. mays

mays Активен член

Znam kolku ti e tesko kaj mene ovie cuvstva se recisi non stop,se zapletkav vo pajazinatA ,samo nie mozeme da se razbereme, nikoj drug ne ne razbirA, Mislat preteruvame;(

Meckicja likes this.
  15. gogimica

gogimica Истакнат член

Da

16. sindarella123

Еве мене утрово ме фати пак паника, уште кога кренав на работа, додека пиев кафе почнав да станувам се понестрплива уствари не ми се допагаше друштвото. Го сменив друштвото почнавме да се смееме, потоа се зафатив со работа луге и ете помина. За денес сум супер. Сакам да казам самите мораме да се свестиме и да си го бараме начинот или подршката, мора да се борите, мора да се помирите дека ништо не ви може,ако оставите да ве обзема ке ве мачи со години

И друго јас разговарам со пријатели за мојот проблем, не вака на форум туку лице во лице и гледам дека многу од нив минале низ тоа, и секогаш кога сум во тесно разговарам со нив и ми многу помагаат да не речам ме вракаат во реалноста. Разговарајте и извадете го од себе, него чувајте оти ке ве пукне

martin01 and Meckicja like this.
  17. boy111

boy111 Истакнат член

Осеќате ли пецкање на лицето?? Некогаш и главата како да ви се наежува? Нозете ми се како гумени

gogimica likes this.
  18. mays

mays Активен член

Da

19. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Откако преживеав еден стресен период следуваше борба со анксиозноста (блага форма ако можам така да ја наречам). Истите чувства ги имав што ни се познати на сите - се потев, срцето ми биеше 500, стомакот хаос, лошење, болки, неможев да земам правилно воздух... се е од психата но кога се смирив (подолг период траеше, постепено, не може наеднаш) со разговор, прошетки, позитивни луѓе и спорт, сите физички симптоми како последица на анксиозноста ми поминаа. Се ќе се среди. Само помислете на сите убави нешта кои ги имате и на сите луѓе кои бескрајно ве сакаат. Филмови, книги, пици, насмевки, природа - лек за анксиозноста. Еднаш се живее и животот е многу краток па размислете дали вреди да се грижите за некои работи.

20. hellocity

hellocity Популарен член

Иначе немам пишано одамна 2 3 месеци моментално сум во ПМС, проладена ми е ладно, минав стресен период, и сум depressed последните 4 дена.. :( ајде и овој период ке помине..