Edno vlece drugo eve ti gi prativ simptomite, odi pak do kardiolog i objasni mu moze ke ti dade nekoja terapija
Kardiologot ne mi prepisha nisto, samo mi rece posle Godina na kontrola. Da idam li kaj drugo Za terapija?
Pa mozes da pobaras i drugo mislenje, ama ako te faka panika sekogas koga ti se sluci toa ke ja iskompliciras rabotata, i jas pominav niz toa, potoa od sto ne mozev da izdrzam piev helex sekoj den okolu mesec sega ne pijam i sum malku posmirena, ama koga osetam deka ne biva pak se napivam i sum podobra
Eve odkoga procitav deka moze da se iskomplicira odma me fati nekoja zestina vo stomakot I pogore. Shto mislam deka mi e seto na nervna baza.
Haha nema da se iskomplicira vo smisla deka ke se sluci nesto kojznae sto, samo pozitivna misla. Znam deka e tesko ama ako mozes da si gi izvadis tie misli od glavata ke bides super. Moras da se pomiris deka e panicen napad, deka ne ti moze nisto. Se e del od igrata
Decki,ne pisavte dali probal nekoj informaciona medicina,sakam da se obidam so nea pa me interesiraat mislenja Mene me faka zestina vo vratot,dali I nekoj drug ima vakov simotom,neznam dali e od anksioznost
Se e mozno, jas sekoa den imam novi i novi simptomi. Mene me interesira dali nekoa cashka alkohol shteti? Koa imash prolaps. Aj vekje Za cigarette znaeme.
dali nekoj imal iskustvo so ova koga ke izlezam vo posledno vreme ne sekoj den ama vo poslednive nekolku nedeli mi se slucuva da nemam energija,odam nekade i mislam ke se onesvestam neubavo cuvstvo vo gradite mislam ke mi se sloshi,ke padnam,kako nozete da ne me drzat.bev na lekar cekam rezultati od krv ama mislam deka so toa e se vo red.nenam dali e ova eden od simtomite na anksioznost?
A dali imate problem I so zaspivanje. Ponekogas navecer koga ke se uspijam kako da mi se slucuva nesto so srceto, nekoe custvo kako da zabrzno mi cuka nekoa sekunda i odma naglo se razbuduvam celta ispanicena, ( ova ne mi e sekoa nokj, no mi se ima sluceno 3/4 pati ovaa godina) . Neznam kako da se Spravam so zaspivanjeto? A momentalno osekam zarecka zestina vo stomakot, I bolka vo racete kaj muskulite I ramenjata. A ponekogas ovaa zarecka zestina jas osekam I kaj zelidnikot, grloto I grbot. I odma ke fakja strav, panika. I se si mislam deka ke si go goltnam jazikot. Dobro zarem mozno e seto ova da e anskioznost?
Znam kolku ti e tesko kaj mene ovie cuvstva se recisi non stop,se zapletkav vo pajazinatA ,samo nie mozeme da se razbereme, nikoj drug ne ne razbirA, Mislat preteruvame
Еве мене утрово ме фати пак паника, уште кога кренав на работа, додека пиев кафе почнав да станувам се понестрплива уствари не ми се допагаше друштвото. Го сменив друштвото почнавме да се смееме, потоа се зафатив со работа луге и ете помина. За денес сум супер. Сакам да казам самите мораме да се свестиме и да си го бараме начинот или подршката, мора да се борите, мора да се помирите дека ништо не ви може,ако оставите да ве обзема ке ве мачи со години И друго јас разговарам со пријатели за мојот проблем, не вака на форум туку лице во лице и гледам дека многу од нив минале низ тоа, и секогаш кога сум во тесно разговарам со нив и ми многу помагаат да не речам ме вракаат во реалноста. Разговарајте и извадете го од себе, него чувајте оти ке ве пукне
Откако преживеав еден стресен период следуваше борба со анксиозноста (блага форма ако можам така да ја наречам). Истите чувства ги имав што ни се познати на сите - се потев, срцето ми биеше 500, стомакот хаос, лошење, болки, неможев да земам правилно воздух... се е од психата но кога се смирив (подолг период траеше, постепено, не може наеднаш) со разговор, прошетки, позитивни луѓе и спорт, сите физички симптоми како последица на анксиозноста ми поминаа. Се ќе се среди. Само помислете на сите убави нешта кои ги имате и на сите луѓе кои бескрајно ве сакаат. Филмови, книги, пици, насмевки, природа - лек за анксиозноста. Еднаш се живее и животот е многу краток па размислете дали вреди да се грижите за некои работи.
Иначе немам пишано одамна 2 3 месеци моментално сум во ПМС, проладена ми е ладно, минав стресен период, и сум depressed последните 4 дена.. ајде и овој период ке помине..