1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Istoto mi se desavase a i posle tolkav dolg period pak imam denovi kade sto se osejkam kako da lebdam koga pesacam vo guza i mi se cini kako site da se gledat vomene a ustvari se e normalno :D Nekogas tolku so sum ko izguben i vo marketite produktite gi citam po 2-3 pati za da caktisam. Lujgeto si mislat ovaj neznaj da cita :D Anksioznosta e ludilo. Gusenjeto e vejke sekojdnevie i go naviknav taka sto ne ni osejkam pojke koga disam normalno. Koga ke se zafatis so obavezi se sezaborava.

2. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    DAli na nekoj mu pocrvenuvaat ocite

3. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    567
    Zdravo, ve molam iako e dolg postot procitajte go dali ova e anksioznost ili toa go pravi sumot na srce?
    Se pocna od smrta na eden komsija koj od srce umre za 5 min na rabotno mesto. Bese maj spremav kolokviumska, stanav utroto i pocnav so ucenje koga ja slusnav vesta mojot zivot se smeni za 100%. Koga zedov kniga da ucam postojano rakata na srce mi stoese kako strav deka i mene istoto ke mi se sluci, ke mi prestane srceto. Od tuka sekojnecno po brza pomos eden vecer me pratija na interno mi najdoa sum na srce ama rekoa toa e od sto sum bila slaba vo detstvoto. Odev na ispituvanja po skopje stravot bese se poglem, imav custvoto deka srce vo sekoj moment ke mi zastane. Koga se uveriv ne e srce, pocnav da se somnevam deka e rak na zeludnik zasto edno dete umre vo familijata mlado od toa. Odev bakterija proveriv, eho na zeludnok, na bubrezi, na zolcka, na etra se bese ok. Nekako se otrgna mislata trgnav na rabota preku leto i tamo so lugje mislata letna. Ostaviv rabota i pa istoto. Nikade ne mi se odese. Duri ni vo kupatilo mislev ke padnam od solja ili ke ne otepa struja od bojlerot. No ete nekako odluciv da pojdam na odmor bese strasno. Edvaj izdrzav tamo edvaj samo gledam koga ke mi se slosi dali ima brza pomos kako ke najdam dali ke me vidi nekoj. Posle trgnav na falutet pak dobro malko se smiriv. Eve sinojka ucev i pa istoto kako gusenje kako boli vo stomak kako povrakjanje. Vo avtobus so strav se deka ke umram. Nemam bolki a kako da ne e dobro nesto vi mene neznam kako da go opisam custovo.

4. sindarella123

sindarella123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    10
    Sumot na srce ne veruvam deka go pravi toa. Sigurna sum deka treba da si pronajdes nova zanimacija, i da gi usmeris mislite na drugo mesto

5. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    И, како денеска со времево..??? Мене мутно во глава, и тензија во очите...

6. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    567
    Fala ti mnogu i kolku se da e dobro vo moment se se gubi i losi misli samo za smrt, ako e glava mozocen udar... ako e srce infrakt...

7. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Same here.

8. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    jas. golem stres doziveav. iako bese pozitiven. nemozev da se dvizam. . ako porano. toa mi se slucuvalo samo nadvor. mene lani mi se slucuvase i po doma....p. napadi vo necelosna izrazena forma

9. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Дечки здраво, од дамна не сум пишала на форумов. Како сте деновиве со грдово време? Мене баш не ми е добро, вртоглавици, главоболки, гадење во желудник, нагони на повраќање, омалаксаност. Некој со исти симптоми?

На Manu1 и boy111 им се допаѓа ова.
  10. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Луѓе ве молам ако има некој да сподели искуство . Нешто страшно ми се случува . Ми се враќаат некој сонови , ликови незнам дали е реалност или дали полудувам . Неможам да си ја смирам душава

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Со психијатар се имаш консултирано?
    Примаш медикаменти?
    Имаш психијатар на повик?

12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Да времиња сум веќе на антидепресиви , бев добра ова сега наеднаш како дежа ву како сонови ми се враќаат незнам дали реалност или вистина . Се преплашив неможам да се смирам

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Прв пат ти се случува?
    Сон беше кој изгледаше како да е реален, или не си сигурна дали спиеше?

14. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Не спиев уз муабет ми се врати како флеш од сон некој се преплашив

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.279
    Не би требало да е ништо посебно. Ти се 'упалила' синпаса со сеќавање од сонот.
    Кога ќе одиш на контрола, кажи му на психијатарот за случката.
    Не мислам дека имаш потреба да реагираш ургентно.

16. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Исто... У секој момент мислам дека ќе паднам. Кога ќе лежам е по ОК, ама кога ќе станам, како нестабилен. Мутно во глава, очите подзатворени. Депреее :))

Дежаву, веќе видено.. Ништо страшно

Последна измена од модератор: 3 ноември 2018
  17. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Vlezen ti e stravot votebe i se plasis da ne ti se sluci nesto loso i od takva pomisla go preopteretvas mozokot i ti stanuva loso. Srceto neboli, udira infarkt i toe to. Bolki vo gradite mozat da se osejkat i od nepravilno sedenje ili dolgo lezenje. Koa covek e bolen od nekoja bolest, prvite simptomi se teski vrtoglavici, pajganje vo besoznanie, naglo slabeenje, povrajkanje i tako dajle. Nemoj da se upropastuvas samata sebesi i ne si klavaj trn vo zdrava noga. Bez bolest se pravis bolna. Ako nekoj bil bolen neznaci deka iti ke bides. Toa izbrisisigo od glavata i necitaj na internet poso se i sesto se pisi. Od iskustvo ti kazuvam posto istiot bev.

На Xristijan и sindarella123 им се допаѓа ова.
  18. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    А дали на некој од нагло прекинување на антидепресивите му се појавиле халуцинации?

19. Manu1

Manu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Ne se plashi istoto I mene mi se deshava. Na drugarka i majka pocina od edna bolest ajde da ne raspravam, deka mene mi smeta I koa citam se voznemiruvam. I poslem toa I jas odev po doktori mislev deka ja imam istata bolest. Posle drugo koa ke slushnev isto pak I jas go barav kaj mene. Premnogu sme osetlivi ni vlijaat loshite vesti. Znam te razbiram nemozese a da ne se voznemirish i taka te fakja strav paniki i ragira teloto. Mora da pocneme da se opushtame, dishi dlaboko koa ke ti dojdat neubavi misli. Eve momentalno jas imam bolki vo muskulite na rakata I ramoto I grbot I koa guglam mi dava infatkt i gotovo jas tyka se voznemiruvam I nemozam da disham se tresam itn. Znaesh veke poznato ti e. Opusti si ja dusata, od doma mene mi vikaat deka site gi “placam” I se kosam za sekoj eden sho ke cuam, “ ajde ma za trajko za petko se nervirash “ nisto ne pravime taka. Samo da se ojacame. Veruvam deka I tebe kako mene ne ni e nishto. Uzivaj

20. Manu1

Manu1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    7
    Skros istite plus bolka vo racete najmnogu na muskulot I ramoto. Plus zarecka zestina vo stomakot zeludnikot. Sho se si mislam deka mi e od helikobakter deka ja imam I do vcera primav terapija