1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Веднаш чим се сетам.Пред некој ден дури во 7 навечер го испив иако треба да го пијам кога ќе станам.Ама така ми има кажано и психијатарот,а така пишува и на упатството.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Исто. Се надевам дека е од Анкс. Испитував крв, се’ ми е у граница на нормала... Иначе слаба точка ми се трговски центри, нема шаааанси да одам. Ме фаќа одма паника, поготово у Сити мол :) Ви се случува и кога ќе голтете да ви се одзатнуваат ушите, да ви прават так так ? :))

3. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Lujge kako ste denes??? Posebno denes imam kako steganje vo gradite neubavo mi e crni misli,razni bolesti mi minuvaat niz glavata.....a pominuvam i niz stresen period pa moze li i i od toa da mi e??

4. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    koga covek ednash ke iskusi anksioznost posle i najmal stres ne stresuva i odma se cuvstvuvame losho.jas denes bev na lekar pravev kompletno ispituvanje na krvta i se beshe ok samo nivoto na vitamin d mi beshe malku nisko.se e do psihata lugje i toa sto se osekjame kako da ke se srushime se e do umot.pametam pred mesec ipol koga se osekjav losho kako da nemam energija edvaj odev po pat sretnav eden doktor prijatel na moi rodnini koj se zanimava so bio energija,me dopre za rakata i mi rece energijata ti emnogu opadnata,jas mu rekov ne mi e dobro i mi rece samo se e do umot,me prasha deli imam nekakvi problemi,mu rekov ne a istavrno nemam se e ok.ama eta kako sto rekov preosetlivi sme i na najmal stres.

На boy111 и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Ti gi imas tocno istite simptomi sto gi imav jas!!! Se kako ja opisuvas! Toa ti e anks!!

6. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Dobro, i kako go pomina ti seto ova?? Mene mi se javi ova 2 meseci pred svadba. Ama svadbata ja pominav super, normalno so malce povekje alkohol :) Mislev kje me pushti skroz posle svadba, ama sum se izlazal, seuste me drzi..

7. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Jas se boriv 8 meseci so ovaa glupost!! Od tie fizicki simptomi sto gi imav nemase doktor, psihijatri i analizi sto nemav napraveno...i mi bese nisto, a sepak me vozese filmot deka imam nesto! Placev, bev voznemirena za nikakva pricina...sum zemela AD celo vreme Elicea od 10mg ednas na den, mislam deka mi pomognaa mnogu so tekot na vremeto!
    Ne sakam da zvucam bidi pozitiven, posto vo sostojbata koja bev koga mi kazuvaa taka...se nervirav najvekje i vikav nikoj ne me razbira, mnogu e lesno da se kazuva bidi pozitiven, ne zamisluvaj losi raboti!! Ama sega, ja ti kazuvam:
    Raboti vo sebe, opusti se, gledaj ubavi filmovi...bidi fizicki aktiven...pravi se sebesi sto povekje zafaten so drugi raboti, kje vidis kako tie fizicki simptomi ke izceznuvaat!! Ne dozvoluvaj povekje tie gluposti da te nadvladeat!!! Veruvaj mi....anksioznosta bese najgolemata glupost sto mi se imase sluceno!! Zuenje usi, usite tak tak celo vreme, zabrzuvanje na srceto, mrdanje muskuli, glavobolki....se pravime nie sami, nasiot UM go pravi toa!! Koga se fokusirav na glava i usi tak tak mi pravea..mi bese tesko, koga izlegov za prosetka ili film da gledam, mi bese NISTO! Toa ti e!!!

8. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Znam se’ deka mi e od Anks. Ama kaj mene problemot mi e sto imam vrtoglavica, kako nestabilnost koga se dvizam ili stojam u mesto, i od toa me fakja panika da ne padnal i slicno :))

9. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Исто и јас, плус болки во екстремитетите :(

10. Ariess

Ariess Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    25
    Како се справувате со настинки ,вируси периодов ?
    Анксиозноста ми го заслабе имунитетот често се настинувам а претходно ми беше секогаш топ. Крвта ми е добра. Сега кога се настинувам почесто многу лошо ми влијае на психата знаете одма филмовите во глава ми почнуваат

11. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    I jas imav vrtoglavici, nestabilnost koga stojav, zamaglen vid, se! Ama nikogas ne padnav! Celo vreme ispanicev, ama ne padnav...samo sum se plasel od NISTO!

I tebe nema nisto da ti bide, samo toa kje te mami celo vreme!

Последна измена од модератор: 8 ноември 2018
    На mistrivce и Meckicja им се допаѓа ова.
  12. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Fala ti mnogu. Ke te poslusam. Mi pomogna mnogu. Mora da se pobedi anks, iako e nekogas mnogu posilno od nas...

13. Venus 12

Venus 12 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2018
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    31
    Uste nesto da ti kazam: Veruvaj deka site lugje, barem ednas vo zivotot pominuvaat niz slicna situacija, duri i onoj najsilniot, no se zavisi kako nie go menadzirame toa sto go cuvstvuvame! Se zavisi od toa dali sakame da izlezeme ili da potoneme!!
    Nema nisto sto ne moze da se napravi, dovolno e lubovta i doverbata vo sebe! Pozz..

На Bunny2, Cherry_cherry, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Вие што сте студенти, како ги " преживувате" сесиите ?

Ми создаваат огромна нервоза, тотално сум демотивирана. Сакам да научам и да положам, свесна сум. Но , не знам како да си ја задржам концентрацијата?

Некој совет, искуство, се е добредојдено :l:

На Panicarka. му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Чипичано

Чипичано Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Дали зуење во ушите има врска со Анксиозноста или друг психички проблем ? Или пак си е сосема друго и ништо не е поврзано со психата?

16. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Koj lekovi za anksioznost gi piete , I iskustva ako moze.

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.314
    Допаѓања:
    179.194
    симптомите на анкциозност и намалено лачење на тироидна жлезда се скоро исти
    затоа апелирам до сите првично да си ја изпитате тироидната жлезда па ако е она ок тогаш лечете анкциозноста
    кај мене шом почнав со терапија за тироидната сите симптоми на анкциозност изчезнаа

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Здраво на сите, гледам последниве постови се околу вртоглавиците. Искрено од кога имам анксиозност имам константни и секојдневни вртоглавици и би можела да ги опишам не како се да ми се врти туку како нестабилност и како да ќе се срушам секој момент, без разлика дали стојам, седам или вршам некоја активност. Воедно, со нив доаѓа и страв дека ќе ми се случи нешто, дека ќе паднам, филмови дека имам проблем со главата... Некој дали се чувствува исто околу ова и како се справувате? Јас гледам повеќе да одмарам и пијам неуробион форте.
    Позз

19. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Па да, не е класична вртоглавица. Тоа е тоа. 80% од симптомите се нестабилност и срцебиење. Истото ми е и мене, јас па се тешам дека ми е од вратот. Сакам да идам да проверам дали имам добра циркулација во вратот :) Мене ми е ок само кога ќе лежам, чим станам одма ми се мислите дека ќе ми се сврти и одма фиууу :))) Исто така во кола ми е топ, кога возам ми е супер, ама кога ќе треба да застанам и отидам некаде, почнуваат паниките, штом се враќам накај кола ми е топ :))) Јас пијам на сабајле хелекс 0.25 ама скоро и не ми ги смирува вртоглавиците, а паниката да..
    Тебе ти помагаат Неуробион Форте?!

Зуењето го осеќаш кога си во потивко? Или имаш “ пиштење “ во ушите на моменти?? Мене ми е како да има штурчиња околу мене :) Кога ќе легнам да спијам и ми зујат...

Последна измена од модератор: 8 ноември 2018
    На @Sunshine12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Чипичано

Чипичано Активен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2018
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    4
    Кога сум на потивко или кога ќе легнам или пак кога ќе станам тоа време обично ама не секој ден али битно го има еднаш левото еднаш десното како зуење т.е. свирење Ваљда не е психички проблем хахах пошто што и да ми е се на тоа ми иде психа психа а нема врска хаха