Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hopes

hopes Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    334
    Dali ako odam so taksi do kaj nea pred ordinacija ke me ostavi. Zatoa sto ne sum od Skopje i neznam da se snajdam.

2. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.133
    Pa ke the ostavi ako mu kazesh na taksito da te ostavi pred ordinacija

3. Mafar

Mafar Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Ke moze nekoj da mi odg na ova dali mu se ima sluceno ova na drug

Ke moze nekoj da mi odg na ova dali e mozno dali nekoj go iskusil istoto

Последна измена од модератор: 9 ноември 2018
  4. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Како може крвната слика да ти е добра, а да имаш леукемија?? Параметрите ќе ти се ДАЛЕКУ од добри.. Не читај на интернет симптоми за леукемија зошто одма и ти ги чуствуваш истите, а тоа ти е од самата помисла... ЗНАЧИ НИШТО НЕ ТИ Е, НЕМАШ ЛЕУКЕМИЈА. :) Си патиш од Анксиозност, како и сите ние тука :) Ако продолжиш со мислење на болести, ќе мислиш дека си болен и од многу други болести :)) Олабави се

5. Mafar

Mafar Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Fala vi mnogu

6. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    почнав да ги пијам велафакс 37.5 хр со продолжено ослободување. имате некое искуство со леков ?
    има улица само таксистот да знае да ја погоди зградата а можеш и да се симнеш таму негде и да прашаш некој, инаку во зграда е во стан на прв спрат и има табла

7. Mafar

Mafar Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Kazete mi bolka vo vratot i muskulite dali e mozna od anksioznost i kako se spravuvate so nea znaci ovaa anksioznost mi go unisti zivotot nemam mir a se mi e privereno i se e dobro ve molam za sovet:(

8. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Да, и јас имам болки во вратот и вкочанетост од време навреме, јас болка во мускулите немам, ама некогаш ми се нозете како гумени, омалаксани. Секој има различни симтоми. И потсмири се малце со мислите, не се оптеретувај толку со анкс. Или најубаво да идеш на разговор со Психијатар, ќе ти биде многу подобро. Дека гледам цело време тука прашуваш за секој симптом, а со психијатарот ќе си направиш муабет, ќе си се опуштиш ;) Послушај ме

9. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Јас на интернист, има доста интернисти што можеш да идеш на редовна контрола за тироидна и плус доплер. Прашај ја матичната ќе те упати.
    Убав ден

@Mafar Сега ти ги читам постовите и би сакала да ти објаснам и дадам совет од искуство. Штом физички си во ред со преглед од доктор и крвни слики прво што треба да направиш е да се опуштиш а вторио да ја сфатиш и прифатиш анксиозноста. Анксиозноста е баш одвратна состојба која може да даде и физички и психички симптоми. Психичките се секакви црни мисли, стравови дека боледуваш од некоја болест за која дури и чувствуваш физички симптоми. Мора прво да сфатиш дека си здрав и дека пред тебе имаш пат за прифаќање и справување со ансксиозноста. Тие болки и трнење и што уште не што ги чувствуваш во телото се на психичка база. Тебе нервниот систем ти е понежен, понапнат и затоа ги имаш тие симптоми. Покрај сите треперења и болки во мускули и коски може да имаш иште мал милион симптоми како трнење на глава, главоболки, вртоглавици, трнење на раце и нозе, срцебиење, гушење, кнедла во грло и да не ти набројувам се. Сфати дека се е тоа од претерана загриженост, оптоварени мисли и постојано чувство на трав дека може да ти се случи нешто.
    Треба да се опуштиш и да почнеш да работиш на себе во позитивна смисла. Насочи ги мислите напред, мисли позитивно и почни да правиш работи што те прават среќен. Тргни ги сите негативни луѓе околу тебе за почеток и добро размисли што те вознемирува и те прави нервозен. Работа, врска, домашни проблеми. Кога ќе сфатиш што е тоа што ја предизвикачо анксиозноста ќе почне сама да се смирува, само мора да најдеш "каде лежи зајакот". Ова што имаш страв од болест се појавило зашто нешто не е во ред, нешто те тишти одвнатре. Да те насочам позитивно, во еден наврат психолохот ми кажа дека психата е способна да ја емитира секоја можна болест. Во кој правец размислуваш така и ќе се чувтвуваш. Има многу техники кои може да ти помогнат да се справиш полесно. Доколку сакаш може и тоа да споделиме!
    Убав ден
    Позз

Последна измена од модератор: 11 ноември 2018
    На Mafar му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mustName

mustName Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Здраво, денес прв пат се напив апче конкретно занфекса по препорака на психијатар, една половина, и многу лошо ми почна ова. Прво почнав ненормално да се прозевам, со солзи, иако не ми се спиеше.. За да после добивам чести нагони на повраќање и за да на крај неконтролирано почнам да повраќам, не успеав ни до купатилото да стигнам... Дали се соочил некој со вакво нешто?
    Не ми се јави психијатарот, веројатно одбива повици за викенд...

Втората доза ми е вечер и се мислам да не ја пијам. Не се чувствувам добро, сега цело тело ми се тресе и сум во паника..
    Пишав и во друга тема и очајно чекам одговор, затоа пишувам и тука. Да не ме осудувате, да си кажам

11. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Не се плаши тоа е реакција од лекот. Прочитај несакани ефекти ќе ти стане јасно.

12. mustName

mustName Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    сепак, во план сум да престанам да ги пијам. Вака во живот не ме фатила паника...

13. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    121.794
    Не земај веќе. Очигледно не можеш да го поднесеш.

14. martin01

martin01 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2012
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    530
    Leukemijata e teska bolest i so takva bolest ne si sposobna za nisto. Koga krvnata snimka e ok, znaci zi zdrava kako dren. kako moze da mislis na takvi raboti. Necitaj na net od iskustvo ti kazuvam poso istoto go pominav i znam kako e. Se i sesto proveruvav. Zafatise so izleguvanje so rabota i terajsi kefot. Kemi gi pamtis zborovite. I ace bolkite ti se od nastin. Ima pak virus so bolki vo koski i omalaksanost.

15. tigree..

tigree.. Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2018
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    33
    Zanfexata
    sosema isto beshe i kaj mene od zanfexata, epten tesok anti depresiv, jas nemam sretnato nekoj nesto pozitivno da kaze za zanfexa.. od koga veke mora da se zema anti depresiv , bareem neka e nesto sto ke gi ispolni nasite ocekuvane.. kazi mu go slucajot na psihijatorot!

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    121.794
    Zanfeksata e uzas. Vednas da kazes na psihijatarot a ako ti kaze izdrzi, smebi go psihijatarot. Ne se normalni takvi reakcii.

17. Mafar

Mafar Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Daj kazete mi kako da se spravam so ova cela snaga me boli me pecka nasekade me cesa se custvuvam topol temperatura nemam znaci 300 evra dadov za ispituvanja i kompjutersko snimanje nnapraviv znaci mozebi go znaete profesor doktor klime vo drzavna bolnica se zivo me proverija za dva meseci napraviv 4 krvni sliki koj site bea super znaci se zivo veke stram mi e da odam po doktori pomognete

18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593

Зошто бараш нешто што не постои!?

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.628
    Допаѓања:
    121.794
    A na psihijatar?

20. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не е ужас. Тоа се првите симптоми при земање кои траат неколку дена пред да почне да делува лекот. После тоа постепено ќе се средува. Доста јак лек е, лечи сериозни депресии. Ако е даден, даден е со причина. Никако оставање таблети на своја рака. Патем, кај кој доктор се лечиш @Mafar ?