Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Decki,pomagajte,dali I vie cuvstvuvata postojan strav I voznemirenost ili vi se javuva povremno,kaj mene e nono stop24/7 ne se izdrzuva veke,baram pomos od site strani,site vikaat sama treba sama da si pomognes,a jas sekoj den stravot me obzema se poveke I ,mozebi trebase da si pijam lekovite od psihijatar,vaka zabegav skroz vemolam pisete dali I kaj vas stravot e konstanten ili vi se javuva povremeno. Koj moze neka pomaga

На AngIv му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    16.608
    Ах женски...не знам по кој пат пишувам и нерва ме фаќа....Ако јас МОЖЕВ И СИТЕ ДРУГИ ДА СЕ БОРИМЕ ПРОТИВ ОВА СИТЕ ЌЕ МОЖЕТЕ.
    1. ОБАВЕЗНА ПОСЕТА НА ПСИХИЈАТАР
    2. ТЕРПИЈАТА Е НАЈБИТНА, МОРАТЕ ДА ЈА ПИЕТЕ И СЕ СО РЕД ЌЕ СЕ СРЕДИ,ВЕРУВАЈТЕ !!!
    3. СЛУШАЈТЕ СЕ СЕБЕСИ,А НЕ ДРУГИТЕ.
    Има случаеви изгледа каде што таа анкс е полесна,и во порана фаза па поленсо си поминуваат. СЕКОЈ ЧОВЕЧКИ ОРГАНИЗАМ Е РАЗЛИЧЕН.НЕ СЕ СПОРЕДУВАЈТЕ !
    Јас каква бев,сега каква сум-не сте свесни. Се изгубив внатрешно СКРОЗ!
    А,денес,денес сум сосем поразлична. Јас сум она што сум,не планирам да се менувам за другите или некој друг да сменам,првенствено таа ми беше најголема грешка, па си идеализирраз за одредена особа...тоа е.
    Ќе помине !!
    Јас денес гордо ги позз сите мои стравови,панични напади, плачки.

Инаку открив доста интересни канали за Законот на привленост и книги,па и тие доста ми помогнза и допрва ќе ми помагаат. Сите луѓе континуирано се борат во животот,па и ние. Но,ние сме и потклекнале на таа состојба хахах безвеза.
    АКЦИЈА ЖЕНСКИ !!! ЈАКИ СМЕ !!!
    Книгите што ми помагаат и често им се посветувам:
    Книгите на Дејл Карнеги
    Квантен успех- не ми текнува авторката
    Trazi i bi ce ti dano- Abraham Hicks
    И јутуб каналите на Бранислав и Leenor Alexandra.
    https://www.youtube.com/channel/UCJLz7-zIsBE70AYYZmCDd3g
    https://www.youtube.com/channel/UCvptCAXYmDZMOffniGRfomQ

3. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Многу сум исплашена , изгубена немам осет за присебност . Незнам наеднаш ме фати некој напад неможам да се смирам никако

4. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    S
    Smiri se I disi dlaboko.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Pray

Pray Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    6
    Jas isto taka stradav od ovoj siptom na depersonalizacija i derealizacija minatata zima i toa zapocna so napad na panika posle osesivno komplusivno narusuvanje koe go imav podolgo vreme(se premivav,precistuvav se i nikogas nemav mir).Posle toj napad na panika se custvuvav nerealno kako da ne sum jas.Izgubiv zed,glad,son.So denovi ne spiev.No,ovaa sostojba koja ne ja razbiraat doktorite e vsusnost demonska opsednatost.Imav sreka sto majka mi i tatko mi se mnogu golemi vernici,biudejki jas se custvuvav kako robot duri i svestenicite me upatija na doktor za zal.No,sepak potoa site ja sfatija mojata situacija deka ne e nitu odbliski psihicka bolest.Dvata svestenici mi procitaa molitva od Sv.Vasilij i nevideno mnogu skokav i piskav pa duri se uplasija od demonskite slil(sto ne treba tie da se plasat tuku da mi dadat poddrska ama ete).Sepak mi go kazaa lekot.Lekot ne e ni pet pari,ako si pravoslaven hristijanin.Silata na isceluvanjeto vo hristijanskata vera e nesto nadprirodno,ednostavno treba da veruvas vo Isus Hrisots i da se molis.Sekoj den so majka mi i tatko mi citavme po dva pati edno poslanie i edno evangelie od Biblijata (Nov Zavet) ja kazuvavme molitvata Oce Nas,Simbol na verata i Bogorodice devo.Odev na site mozni liturgii,stanuvav duri i za na utreno vo 7 casot.Postojano plukav (bela pena) i ispustav krici.Mnogu vikanje ne preporacuvam zatoa sto glasot moze da vi zasipne.Ako ste go gledale filmot kade sto Isus Hristos go isceluva ludiot(vsusnost besomacen) od negovata usta izleguva bela pena.Posle site liturgii,ispovedi,molitvi,posetata na svetecot Sv.Vasilij Ostroski(i molitvata pred kivotot) ne znam kolku bela pena isplukav(t.e.kolku demoni).Izleguvaa od mene so cudni nevoobicaeni krici.Ovaa situacija sigurno site sto ja imate znaete deka ne rezultira so ludilo ili gubenje na koontaktot so realnosta i ne preminuva vo psihoza.Edinstveno licnosta se custvuva tuga na sebesi.Seto ova nas lugeto ni se slucuva(so ili bez ocd)po Bozjo dopustenie poradi toa sto otpadnavme od verata i zatoa Lucifer i padnatite angeli imaat nacin da si igraat so nas kako sto sakaat.Sepak tie se samo padnati angeli i nemaat nikakva vlast pred Sevisniot Gospod Isus Hrisotos.Veruvajte,molete se i ke se iscelite.Jas sum ziv svedok za toa kolku e slina hristijanskata vera.Ne mozam da odrecam deka premnogu mi bese tesko,bez glad,zed,son,so custvo kako da sum robot,ama mozam slobodno da kazam deka za neceli dve meseci veke bev nazad vo realnosta.Isto taka mnogu e vazno krstot da se pravi pravilno(za demonite da begaat) t.e. da se krstime so tri prsti od desno na levo (simbolika dobroto go pobeduva losoto) a ne obratno kako katolicite ili pak bez krstenje kako protestanite.Od onoj moment koga padnav pred oltarot ,pa do sega ne mozam da si poveruvam kolu e silna verata vo Isus Hristos ako veruvas.Vi poskakuvam mnogu sreka ,mir i iscelenie.Imajte verba i ke bide se vo red.Aleluja

На Crnookata и Tsatsy им се допаѓа ова.
  6. Tsatsy

Tsatsy Нов член

Се зачлени на:
    29 ноември 2018
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Ve sledam nekoe vreme. I se mislev da li da se priklucam i da gi kazam moite maki...od neodamna pocnav da custvuvam otpor kon iskacanje od doma , stom trebase da idam nekade i da izlezam od doma vednas nekoja panika , strav , ladni race i noze ..mi se odese vo wc ..duri imav situacii kade mi se povrakase i dobivav grcevi i dijarea...sfativ po citanjeto tuka deka toa mozebi e napad na panika i ankcioznost...kako da si pomognam...ne mozam da funkcioniram normalno, da izlezam so maliot , da sopinguvam ili na gosti, frizer, lekar...samo doma se custvuvam najbezbedno :(

На Tanjice 123 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    zdravo na site,jas sekogash pisuvav koga mi beshe loso eve sega mi e ok pa pak ke pisham :) se e do nas samite se e do nashiot mozok,koga ke pocnite da razmilsuvate za nesto losho i negativno vednash prestanete,blokorajte ja pomilsta i izlezete,recete si ako e denes pishano da umram i da mi se sluci najloshoto neka se sluci veke ednas,i ke videte nisto nema da vi e.citam nekoj veli treba da se pijat apcinja i deka tie im pomognale,no jas ke vi kazam ne na site im pomognale.se dodeka ne se sredite vie samite dzabe e seta hemija so ke ja ispiete.najprvo da se zajakneme odvnatre nie samite taka ke smenime mnogu raboti.znam kolku e losho koga imate fizicki simtomi i jas gi imav nekoj i odma trcav na lekar i koga ke mi kazea se e ok se smiruvav.pa ajde lugje nadvor ima lugje koi se navistina bolni od razni teshki bolesti ama se pozitivni i ne razmilsuvaat ako im se sloshi sto ke bide so niv.nie site tuka sme zdravi i psihicki i fizicki,daj da ne mislime na ovaa anksioznost poveke ,na ovie simtomi.probajte edna nedela kolku i da vie losho setajte,smejte se,razgovarajte so najbliskite ...pravite so sakate samo nemoj da mislite na loshi raboti.i da vi se vrti vo glavata,i da vi se loshi i nozete da vi se tresat setajtee.izvinete za toa sto ne pishav na kirilica.pozz i sekoe dobro :*

На @Sunshine12345, Tanjice 123, Tsatsy и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Tanjice 123

Tanjice 123 Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    I kaj mene taka pocna pa potoa sleduvaa strasni fizicki simptomi so koi seuste vodam borba samo verba i mnogu rabota vo sebe momentqlno sum na heleks od 0.5 i magnezium o vitamini pa kje videme pozdrav

9. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Koi fizicki simptomi gi imash?

10. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Кој ти рекол сама да си помогнеш, а можеш ли? Зошто имате толку одбивност од разговор со лице на кое тоа му е работа, ниту родителите, ниту роднините, ниту пријателите незнаат низ што поминувате, незнаат што ви се врти во главата, не можат ни да замислат какви чувства имате. Знаете што ќе ви одговорат...мисли позитивно, што за мене е тотален апсурд, имам пишувано и претходно за тоа. Едноставно го сакате лекот овде и сега, ако може преку апче одма да се смирите, да се смеете, како ништо да не било. Меѓутоа, лекот не е во хемијата, лекот е во вистинското познавање на самиот себе, поврзување со своите чувства, љубов према самиот себе. За истото, треба борба, голема војна, со мислите твои. А како, ќе си отидеш на психотерапија. Се додека си одолговлекувате, ќе ви останат сите стравови како поздрав за добро утро.

Па не би рекла дека не треба да мислиме на лошо, баш напротив, истото секогаш ќе постои, разликата е што треба да ја смениме нашата перцепција за лошото. Како ќе го доживееме и како треба да го доживееме. Колку само грешите, што сакате да вршите супресија на себе си, а уствари вриштите од агонија од внатре и чекате некако магично да бидете ослободени. Да мислиш на лошо и не е така лошо, исто како да мислиш на добро што и не е така добро.

Последна измена од модератор: 1 декември 2018
    На lovely girl M и mays им се допаѓа ова.
  11. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    убаво кажано секоја чест, дали си била во оваа состојба со кои симптоми и како ја победи,

12. Ruza34

Ruza34 Активен член

Се зачлени на:
    9 јули 2018
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    26
    Devojko zdravo povtorno jas neznam veke od kade da pocnam za ovie napadi na paniki strav ankcioznost i taka natamu sakam da vi kazam na site sto patite od ankcioznost i od napadi na paniki deka se ima pocetok i kraj zamislete sega da mu recam na nekoj sto pati od napadi na paniki deka e bled deka ne e vo red nesto so nego pa toj ke se onesvesti znaete zosto od mislite site sme svesni za nasite misli nie sami izmisluvame vo nasata glava nie sami pravime se luge jas patam od toa jas se souciv so takov problem jas se zatvoriv vo sebe i se raspagav imav misli deka ke umram deka srceto ne mi cuka i trista gluposti devojki znam deka ne e lesno ama ne e ni tesko kakvi diezapami kakvi leksiliumi frlete vo korpa se i soocete se so stravot legnete i kazete so saka neka bide ako mie pisano da umram ke umram devojki nie sme dojdeni na vaa zemja da ziveeme kako so sme dosle taka edna den i ke otideme sednete razmislete meditirajte uzivajte zivotot e eden i treba da se zivee vredi li da se zatvorime vredi li da zavrsime vo nervno vredi li zivotot da ni pomine vo 4 sida ne vredi decki ne vredi za toa ve molam da si dademe podrska site zaedno i da ne filozofirame podobro da zememe site so patime od toa da pisuvame dnevnik od toj dnevnik ke ispadne kniga i da pomogneme na site sto patat od ova da se osvestime ednas i zasekogas i da kazeme STOP ZA SITE NAPADI NA PANIKA i STOP ZA SITE NEGATIVNI MISLI

На lovely girl M, kostadinka24 и mays им се допаѓа ова.
  13. GrimTheReaper

GrimTheReaper Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2015
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    20.404
    Да, бев и сеуште чекорам со стаклени нозе, но го знам овој пат правецот, знам кој пат треба да го следам. Доаѓам до состојба на хармонија, зголемена енергија, прекрасно чувство на самоприфаќање. Конечно маглата пред очи се тргна, конечно ги гледам вистинските светла, конечно се сакам себе си и да ти кажам волшебно е. Неможеш да победиш нешто што не постои, можеш само подлабоко да погледнеш во себе, да ја тргнеш прашината од твоето срце и да мислиш со него. Кога последен пат си го слушнала како говори? Жалам што, толку многу има како мене, жалам што ја голтате секоја кнедла, што неможете да ги исплакате своите солзи, што го собирате гнилото од вашата околина. Целта е комплетна трансформација на перцепцијата, ништо не е како што мислиме дека било, и телото е тука да ве потсети. Телото не е вашиот непријател, телото чувствува болка, телото ги чувствува вашите сензации и вибрации и соодветно реагира со симптомите на анксиозност. Неможете да дишете, ви тежат нозете како да носите оловни чевли, густа магла се гледа пред вашите очи, трнат рацете, ве облева ладна пот, срцето сака да излезе од градниот кош, страшна болка се чувствува во гради, веќе губите рамнотежа. Епа, замислете која тежина ја носите на грб, каков багаж носите во вашите кревки раце. И да, стариот добар чичо хелекс е тука моментално да ви ги замрзне вашите емоции и чувства, а утредента повторно, стариот, безличен живот кој не заслужувате да го живеете. Мора да работите на себе, изгубени сте, не го знаете патот напред, побарајте помош, побарајте дланка да ве води на вистинскиот пат.

На lovely girl M, nena2010, Ruza34 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Анксиозност е кога мозокот ви шлајфува побрзо во обид да ве извлече од идната ситуација и притоа ве носи подлабоко во живата кал.

На AngIv, SnowWhite8 и mays им се допаѓа ова.
  15. Tanjice 123

Tanjice 123 Нов член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Vrtoglavica nestabilnost gumeni noze trnenje na race slabost bolkq vo vratot grbot custvo deka vo sekoj moment kje se srusis haos ne prifativ terapija se obiduvam sama no tesko odi ziveam nadvor od mk i verojatno tuka kje treba da pobaram pomos pozdrav mnogu

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.294
    Допаѓања:
    16.608
    Вака,пијам антибиотик Амоксиклав , воедно пример и Зепира. Денес бев на забар и ме праша дали нешто др пијам и ми беше срам да кажам за АД дека примам. Ми стави анестезија, дали смее? јас не знаев и реков во ред.

17. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    treba da si iskrena so doktor ne stramora so pies AD sekoj vtor covek recisi pie :) nema gajle anestezijata,ama vo idnina ne lazi toa moze da ti nasteti.pozz

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. @Sunshine12345

@Sunshine12345 Активен член

Се зачлени на:
    9 септември 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    53
    Дечки здраво, не сум пишала од дамна. Не се демотивирајте, секоја состојба е минлива па и анксиозноста! Од страшни панични напади со јаки физички симптоми, до секакви мисли и стравови кои ги чувствував, по некое време се се смирува. Не викам дека ми е помината скрос, еве моментално сум во ПМС и денес ме лупна паничен напад и константно сум нервозна, но знам што ми е и не паничам. Откако прифатив дека имам анксиозност ми е многу полесно. Не треба да се борите и справувате со неа, тоа е полошо, баш напротив. Кога ќе ми дојде паничен напад (со симптоми кнедла во грло, неможам да голтам, како да се кочам пред зборот што ќе го кажам, вртоглавица, срцебиење, губење воздух, треперење на цело тело, мисла еве баш сега ќе ми се случи нешто-ви ги кажувам детално симптомиве да знаете дека не сте сами дека многу ги чувствуваме) едноставно почнувам да дишам длабоко низ нос и издишувам низ уста и си викам во ред ова е од анксиозноста, поминува. Верувајте делува и помага. Со тек на време се намалија паничните напади. Исто така многу ми помогна идење на биоенергија ( одбив да пијам апчиња, тоа е мое мислење, респект за сите што пиете, и на тој начин си помагате) и решив да се справам сама со себе. Едноставно мора да најдете каде "лежи зајакот". Кога ќе најдете што е тоа што Ве потиштува и Ви ствара анксиозност (лоша работна средина, домашни проблеми, негативни луѓе). Си ги најдов сите точки и многу ми е полесно.
    Подршка за сите, сфатете ја анксиозноста како пријател, она ни дава аларм дека се движиме во погрешен правец за некоја работа, телото едноставно не може да го поднесе притисокот и затоа се јавува. Исто така е сеанси со психолог многу помагаат, се наоѓа коренот. Сите паники и стравови се резултат дека чашата е прелеана.
    Еве ви позитива, споделете искуство и тука сум за совет.
    Позз

На Tanjice 123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    KADE ODIS NA BIOENERGIJA

20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Јас дефинитивно имам лош период, а сето ова започна кога нагло ги прекинав антидепресивите пред нецели месец дена . Започнаа да ми се дешаваат халуцинации, цело време црни мисли, страв, изгубеност, нереалност. Добра бев неколку години функционирав нормално , со повремени напади .. ама ова сега што го осеќам е измачување право. Постојам а како да не постојам со еден куп мисли во главата . И многу се плашам , неможам да функционирам . Мислам ќе полудам

На Crnookata му/ѝ се допаѓа ова.