Нема зошто да ти е срам да побараш помош. Побарај некој психолог, психијатарот само со лекарства ќе те лечи, а од нив нема потреба. Во некои случаи треба, ама во повеќето не. Инаку сменив два психијатри и на ист начин работат, 10 минути те слуша и мисли што да ти препише.
Мислам дека вчера го имав првиот паничен напад... Имав чувство дека срцето ќе ми излезе од градите, вилицата неконтролирано ми се тресеше како кога ми е ладно, а и целото тело, имав огромна потреба да плачам и викам, лице го чувствував како здрвено, посебно левата страна ми беше како одземена. Имав огромна мачнина и вртоглавица. Ова траеше 10-15 мин, по што имав силен нагон за повраќање... Како ви изгледа, дали се ова симптоми на паничен напад?
И јас да си прашам нешто, знаете какво е чувството кога ви се затнуваат ушите поради промена на надморска висина (кога се возите со авион или пример кога накачувате некоја планина (со кола)), е мене исто така ми се затнуваат ушиве и дури чувствувам и гадење на моменти а се немам изложено на промена во надворешен притисок, дали може да е поради тоа што деновиве ми варираше крвниот притисок, де висок де низок или пак е нешто друго во прашање? Планирам да појдам утре кај матичната ама ајде сепак и тука да си прашам. А да, и анксиозна сум, моментално сум со деметрин и магнезиум.
Razgleduvam ponuda za soping vo solun za sabota no anksiosnosta veli ne ke se desi nesto so mene ..... Dali da trgnam ili da ostanam doma .....
Ke se desi nesto garant.Ke te fati napad na panika.I ke te drzi edno 20 minuti.Ova ke ti bide najjak napad vo zivotot.Srekja sto ke imas nekoj okolu tebe inace strasno e Moras da otides da vidis deka sum vo pravo
Cista anksioznost, istite simptomi gi imav i jas na pocetokot brzo cukanje na srce, kocenje na vilica, potenje, povrakjanje, malaksanost... Za plakanjeto da ne zboruvam po priroda sum licnost sto neznam sto da e solza nema da izleze od moite oci, no sega si placam i mi olesnuva... Isplaci se koga ti se place i mnogu zboruvaj so drugi za sostojbata otvoreno kazi si se olesnuva...
Najmilaa,jas za drugite davam soveti deka nisto nema da im e,a jas sama go Imam toa I se plasam a znam deka nisto ne e.
Oo nema den da sme dobri dodeka sami ne se spravime so anksioznosta no prasanjeto e kako da go napravime toa
Zdravo decki,odamna me nemase,ama neumorno ve sledam ...da ne se povtoruvame deka se e vo nasata glava,nekogas pobeduvame nekogas taa ne pobeduva ... dali nekoj nekogas imal cuvstvo kako nekoj da mu go shmuka vozduhot vo gradite i naednas srceto zabrzano cuka i nekoe cudno cuvstvo... ne znam tocno kako da go objasnam,kako shmukanje na vozduhot i kako srceto da se potkreva nagore ....deneska 3 pati mi se sluci,znam deka e anksot ama pak u pozadina mi se motaat misli da ne e nesto drugo slucajno ...imal li nekoj vakov simptom?
Ja toa custvo go natekuvam kako zastanuvanje na srceto, kako vozduh da mi vleguva vo grtlanot i toa najmnogu me plasi mislam gubav vozduh umiram...