Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Normalno kje ti e pokacen pulsot od tolku alkohol :) I mene mi e taka na sabajle, i preku nokjta otkako kje pijam vecerta. I od alkoholot anksioznosta se zgolemuva mnogu.. Ti sigurno si se isplasil od visokiot puls, i si dobil panicen napad, i pritisokot se kacuva.. Cim si se sredil so Helex 0.25 znaci bilo panika. Ako si imal problem so pritsok ili slicno, ne go simnuva pritisokot helex :)
    A, ne te sfativ, piesh AD Elicea, i pies alkohol ??

2. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.282
    Допаѓања:
    16.574
    Тешко е тоа,тежок е периодот,добар психијатар,апчиња и тоа е тоа,и внимавај треба да рабптиѓ на себе,во тебе лежи зајакот, погледи го виодето што го постирав погоре.

На Blue000 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    Знам дека морам да се движам и искачам и верувајте со панични напди искачав и работев не им се плашев ама сега сите овие симптоми како x10 да ми се зголемени иако кога почна сето ова се борев против него и колку и да сакам да излезам ако излазам знам дека ке биде голем паничен кој не поминува никако. Како и да е денес излегов со голем страв отодов до црква со моите побарав молитва да ми испеат и се чувствував смирено мислам дека можев во црквата да седам со саати и ништо да не ми биде што иначе за мене е чудо зошто буквално и до продавница да отидам на самата помисла дека треба да одам се гушев и губев воздух. Многу смирено се почувствував, ке видам вечер како ќе ми биде и наредниве денови ќе постам па ќе се причестам искрено само во тоа верувам. Ова е нешто посилно од нас и реално апчиња мене не ми помагаат ако се бориш со нешто со кое медицината и не ти помага баш верувам дека треба да побараш помош во некоја сила што е над сите нас нешто со што ќе можеш против тоа да се бориш. Тоа е мое верување секако луѓе си помагаат и со психолози и апчиња ама мене тоа не ми помага, затоа цела верба ја полагам во ова се надевам дека се ќе биде во ред.

4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Здраво пред се,мораш да се смириш,мораш да намалиш со мислите дека ако искочиш,ке имаш напад,со тоа што го мислиш нападот го привлекуваш уште повеќе,затоа и ти се зголемиле нападите,знам дека е тешко да не мислиш на нив,знам дека не е лесно како што зборувам,но мораш да најдеш занимација која ке ти ги отргне мислите од напади.

Јас се борев и сеуште се борам 7 години (сега сум без апчиња,терапија,иначе пиев,елицеа и хелекс од 0.25),во овие години имав напади,па немав,па зголемени,па мали,поминав баш се и сешто,и едно заклучив,ЖИВ СУМ,НЕ МИ СЕ СЛУЧИ НИШТО ЛОШО,И НАЈДОВ ЦАКА ВО МОЈАТА ГЛАВА,КОГА КЕ ДОЈДЕ МОМЕНТ ДА ОСЕЌАМ ДЕКА КЕ ИМАМ НАПАД,ПОЧНУВАМ ОДМА ДА МИСЛАМ НА ДРУГО,ДА БРОЈАМ ВО СЕБЕ,ДА СИ ГИ КАЖУВАМ БОИТЕ КОЈ ГИ ГЛЕДАМ ОКОЛУ МЕНЕ,КЕ ГО ИЗВАДМ ТЕЛЕФОНОТ И ОДМА КЕ СИ ПУШТАМ НЕШТО НА ИНТЕРНЕТ,И ЗА 2-3 МИН ПОМИНУВАА СВЕ,И ТАКА СЕКОЈ ДЕН,И СЕКОЈ ДЕН СИ ВИКАВ ВО СЕБЕ,НИШТО НЕ МИ МОЖАТ НАПАДИТЕ,ЈАС СУМ ПОСИЛЕН ОД НИВ И КЕ ГИ ПОБЕДАМ ПА ШТО САКА НЕКА БИДЕ,И КОГА КЕ ИМАВ НАПАД,СЕ НЕРВИРАВ ЕПТЕН,КЕ ЗАСТАНЕВ И СИ ВЕЛЕВ,АЈДЕ ДА ВИДАМ ДО КАДЕ КЕ ОДИТЕ,НИШТО НЕ МИ МОЖЕТЕ,ЕТЕ ПОМИНА,И ТАКА СО ТЕК НА ВРЕМЕ ГИ ОТРГНАВ ОД МЕНЕ.

На TheVampire и GirlLove им се допаѓа ова.
  5. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Дечки едно прашање.
    Лани овој период ми беше еден од најлошите.Почнав терапија и во теков на годинава имам доста напредок.Меѓутоа кога дојде периодов пак некоја вознемиреност,лоши мисли.Дали е можно потсвесно да се присетувам на лани?
    Притоа морам да додадам работам една сезонска работа што се работи само некои 2 недели пред нова година.Лани едвај ги издржав,годинава терам добро ама некако постојано сум вознемирена.Како нешто да ми виси над глава.

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    @ЕденЧлен знам и тоа не мисли и вакви совети и онакви ама пробај не мисли мисли кога не можеш воздух да земеш буквално седам на кафе со друштво и се смеат кажуваат шеги не можам да се сконцентрирам на тоа што го зборат не можам зошто се борам со тоа да се стабилизирам и да не се онесвестам ама не можам џабе си кажувам дека се ова е само до мојата психа кога физички телото ти трпи се тресеш и мислиш ќе се онесвестиш. Дури се обидував да кажам нешто нели да направам муабет за да ги отргнам мислите ама ако кажам нешто губам воздух уште толку и мислам готово и ќе станам ќе истрчам надвор. Не знам вака претходно не ми било ама знам дека некако морам начин да најдам и мора еден ден да помине тортурава не може вечно да трае

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    Потсвесно ти е 100% во потсвеста се врежани сите битни работи дури и ако мислиш дека си ги заборавила и си реагира ти испраќа сигнали дека памти. Исто како на некое место ако имаш непријатно искуство некое кога ќе се вратиш на тоа место пак ќе се чувствуваш непријатно ама со тек на време избледнува ќе видиш дека зимава нема да ти биде како претходната и наредната зима ќе чувствуваш помала вознемиреност можеби и никаква.

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Toa e samo misla sto te machi, potrudi se da gi menuvas mislite i misli pozitivno ( znam deka e lesno da se kaze “ NE MISLI NA TOA “ ama potrudi se.. )
    Mene ovoj period mi beshe pred 6/7 godini, koj go pominav bez apcinja, odnosno bez AD, ( piev od vreme na vreme Diaezepam )
    Mi pomina posle godina dena ( ne znam kako, naednas ) i si terav posle najnormalno..
    Mi se javi povtorno pred nekolku meseci, mesec dena pred svadba :) Nekoi vikaat deka od potsvesen stres mi se javilo..

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mafar

Mafar Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Lujge kako ste jas fala mu na gospod mnogu podobro ali sega custvuvam bolki vo vratot i grbot i custvuvam toplina vo glavata i vratot i racete dali e toa normalno nz temperatura nemam

10. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Eeee, pa ti nisto ne sakas da ti bide :)) Super si, ne se sekiraj

11. Mafar

Mafar Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Bas sakam nisto da ne mi e ali ete i denes istoto mi se slucuva

12. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Site sakame se’ da ni e super, nisto da ne ni e. Nas i nisto ne ni e, samo si mislime deka ni e :))) Sve e do Anks. I mene me boli vratot, nestabilen sum, mutno vo glava, zamizan vo ocite itn itn..

13. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.170
    Допаѓања:
    81.691
    Пробај да медитираш, ќе ти помогне да ги контролираш мислите кога те фаќа таков немир.
    Јас следам еден канал со вакви туторијали за медитација на Јутјуб (jbittersweet). Девојкава има тоооолку релаксирачки глас, ми доаѓа да ја гушнам преку екран. :lol:

Има неколку видеа за дишењето и верувај многу ми се нашло во моменти кога ме напаѓала некоја криза и лоши мисли. :)

На Bunny2 и Rose96 им се допаѓа ова.
  14. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    Дечки да ве прашам за ансиланот дали некој го има пиено и колку време и за аклонил дали сте слушнале? Зборев со човек што има панични напади скоро цел живот и ми рече дека откако го пие аклонилот веќе година ипол нема паничен напад. Многу сум против било какви апчиња амаа не знам веќе што да правам. И слушнав за некои си таблети на природна база за подигање на серотонинот дали некој пие такво нешто?

15. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    Jas pijam valerian root tableti I 5hpt Neznam dali gi ima kaj nas ama ovie se na prirodna baza I toa za anksioznost pisuva. Probaj na internet ako mozis da najdis. Smiruvaat ama za da vidis rezultati treba barem 2 nedeli da gi pies. Jas gi pijam nekolku dena veke.

На Blue000 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Здраво дечки, немам пишано незнам од кога бев добро со мали исклучоци ги откажав ад веќе неколку месеци, ама вечерва синми мн преташе и се рзбудив да го покријам и ногава како мравки да ми фаќа ја чуствувам безвеза ме фаќа страв нешто да не ми се случи

17. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Pa si spiela losho, ti otrpnala nogata, nisto strasno.. Jas kolku pati kje se razbudam so racete otrpnati, kako da ne se moi :))

18. erdem

erdem Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2018
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    9
    Se boram so ovie raboti anksioznost i panicni napadi uste od 15 god sega vejke postar se cuvstuvav podobro no se pojavi od nigde nikade cuvstvo na depresija zaedno so anksioznost mozam da gi kontroliram do nekade ali e tesko osobeno e tesko nautro koga sum gladen.vemolam nekoj ako saka da mi dade sovet kako da go nadminam ovaj tezok period

19. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    . Poseti psiholog i napravi nekoj promeni vo navikite nesto so ke te motivira na primer vezbaj, citaj knogi I dr. Mora umot da go Cuvas aktiven, barem jas taka pravam.

20. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629
    Kako ste denes? Vcera imav mnogu nizok pritisok 90/40 i mnogu mi beshe losho sekakvi misli mi pominaa niz glava se dodeka ne gi izmeriv pritisokot i ne svativ deka mi e od toa. Kako si pravime da nie uste po losho znaci malku panika I gotovo.