Како да се осеќам... го изгубив осетот за мене... гледам со пола очи, слушам со пола уши... концентрација и внимание на најмало ниво, правам нешто и го губам осетот за што сум направил пред 10 секунди... терам механички... преокопиран сум со тоа шо го правам пошто осеќам дека немам самоконтрола и внимавам како ги извршувам активностите, а со тоа губам и целосен осет за тоа шо се случува околу мене... сумљам на деперсонализација/децентрализација ама немам такво чувство дека сум надвор од телото, повеќе осеќам дека сум ептен внатре во мене, ама истовремено губам чувство и за мене и за надвор... којзнае... а сеуште не сум бил на лекар...
Dali nekoj moze da mi kaze pijam mesec ipol elicea od 10 i heleks od 0,5 sabajle i napladne ako ne se napijam napladne dali moze 1.2 piva da ispijam edna vo nedelata a sabajle pak da zemam heleks i elicea pozz.mislev za navecer pivo rimer za nova god.
Prasaj si doktor najubavo, deka pies AD elicea, ne znam dali smees alkohol ( iako 1/2 piva ne se nesto mng ) Inace jas pijam na sabajle Helex 0.25, i sum prasal doktor dali smeam da pijam 1/2 piva isto taka, mi dozvoli posle 6/8 chasa otkako kje go ispijam apceto..
Zdravo, dali e mozno da imam trnenje na lice , race , noze od ankioznosta ? Pozdrav Srekni praznici na site
Дечки морате да се борите со самите себе, јас до сега не сум имала ваков проблем, ама пред 20 дена почина татко ми и целиот стрес и сите слики кога му се слоши што ги гледав и све ми се насобра, кога бев испадната пред некој ден се шетав и ме обзема едно чувство како да ми се врти паметот и ќе паднам на среде улица, како да ми гореа стапалата, ми трнеа рацете и нозете и знаев што е одма претпоставив, ама само продолжив да одам и си викав поради целиот стрес периодов од тоа ти е, не мисли на лошо и исчезнаа мислите, кога ви надоаѓаат такви мисли мора одма да се трудите да ги отргнете, верувајте во вас самите е силата и можете да го победите тоа.
Srekjna nova godina na site anksiozni Pa ovaa neka bide godina koga anksioznosta ke iscezne od site nas da se spasime
Vi se slucuva li kako pritisok i tenzija vo predniot predel kaj glavata? Kaj cheloto, tenzija vo ochite..?? Mi smeta svetlina i nekogas ostri zvuci ( fonija i sl. )
Колку време може да трае трнењето на раце, нозе ? Мене веќе неколку дена со паузи. Како мала струја да ми иде низ тело... поздрав
Деперсонализација е, и сигурно ќе ти помине. Максимум една година ќе те измачи. После ќе бидеш као ништо никогаш да не ти било..Ама дур пројде коса ќе ти побели. По пеколно чувство од тоа нема, ама ти викам, во ред е, бидејќи само симптом на анксиозност е.
Ama nemam jaka glavobolka. Nemam problem so vidot, samo nekogas sum kako zamizan, mi smeta svetlina.. Nekolku meseci mi e zatnat nosot, mozno e da mi e od sinusite, deka teskotijata mi e kaj celoto, kako tapa bolka..
Odi kaj maticnata neka ti dade upat da si proveris sinusi i ke ti dadat lekovi ke ti olesni. ne e strasno nisto
имам некои болки во препоните си праам филм дека имам хернија (кила) немозажам да заспијам утре ке одам на хирург да видам што е нема спиење и вечерва
Се додека не си ги средите проблемите кои ги имате и кои ви ја причинуваат горенаведената состојба-анксиозност нема да ви помогне ништо, ниту лекови ниту психијатри. Јас повеќе од 4 години се борам со ова, речиси се навикнав, стана дел од мене.
И мене нешто слично вака ми е . Ми беше пред 2 години, траеше со месеци па бев одлично па сега пак ме фати. Од анксиозност е. Игнорирај колку можеш ќе поминее ☺☺☺
Jas imam dobro iskustvo so deprozelot bev za nikade fala bogu so deprozelot se vrativ u normala pij gi ic da ne se sekiras za brzo vreme ke pocustvuvas podobruvanje toj se vika hormon na srekata deprozelot e cudo od apce
Дрога, исто како и канабис. И мене ми беше подобро на момент кога земав некој дим но тоа не ми ги реши проблемите поради кои патам од депресија и анксиозност.
дали нагло намалување на дозата на ад има некои симптоми како несоница губење апетит нагони за повраќање заматен вид