Здраво луѓе. Помагајте со совет / мислење. Пред 3-4 недели почнав да земам депрозел од 20мг. М се појавија некои проблеми со стомакот, мислев од нив е и г прекинав, иако знаев дека не смее така. Неколку дена не земав, арно ама во иод ми се појави нешто како вртоглавица. Не е баш вртоглавица, некако како да тонам е, како да немам добар фокус, како да м е празна главата, тешко ми е да гледам пред себе. Дури и кога сум надвор ми е така, а сите викаат излези на воздух ќе ти биде подобро. Изгубив апетит, не е дека не јадам ама некако хм... Ми се спие многу, летаричен сум, како дрогиран се чувствувам, како пијан ама свесен ... Исто сонувам мн реални сништа, буквално како да е реалност ми е. Ми се среди проблемот со несоница и си се будам нормално, порано спиев до многу покасно. Арно ама, овие вртоглавици и чувството ме напнуваат, не можам веќе...Бев ми мереа притисок, благо покачен беше, ама рекоа дека имам срцебења, нешто што не било така пред да ги земам таблетиве. Матичниот ме искара што сум ги прекинал, а таман сум почнал да ги пијам (немаше ни две недели, а почнав со четврт, па пола, па цели... И сега ми рече да почнам одново со шемата 1/4 недела дена па пола апче недела... ) Дали се ова нуспојави или треба да се замислам за нешто друго? По природа сум екстра хипохондрик неверојатно многу ми е страв од ситуацијава сега, секакви мисли ми летаат низ глава... Помош! П.С. Читав по нет дека тоа се нуспојави и дека кај секој човек е различно. Значи јасно ми е дека не е кај секој исто ама се плашам... Исто прочитав дека ваките ефекти можат да траат од две недели до месец, кај некои и повеќе. Јас и ослабнав, згора на се...А баш пред некој ден една женска која ги пиела рече дека и она ослабела и и бло слично ко на мене, сум морал да издржам... Ама не можам од паника Црни мисли сто на саат! Ќе полудам, нејќам ...
https://m.facebook.com/groups/1381254365529196?tsid=0.35547787715892465&source=result odi na ovaa grupa tamu clenovite se poaktivni, tuka moze da cekas so denovi nekoj da ti odgovori
Zdr decki kako ste? Jas voopsto ne sum dobro denes imav strasna glavobolka bolka vo grbot prespav pa bolkata vo glavata mi pomina ama sega sum kako zasemetena i neubavo se custvuvam nervozno me faka strav lele aman veke od ova ke puknam zdosadeno mi e Pridolzi da gi pijas jas koga pocnav da gi pijam mn povrakav i nemav sila ama posle nekolki meseci mi bese mn podobro ne se otkazuvaj
Дечки, сум се напила половина Лоразепам 2,5 мг, со поминат рок, рокот бил до 08.2018. Што ќе можи да се случи?
Вртоглавица и гадење, губење на апетитот или зголемување се нус појави кои не се страшни и може да траат само ден/два или недела дена. Знам дека е лесно да ти кажам дека мораш да ги издржиш, ама мораш, верувај не е ништо во споредба со чувството отпосле на леснотија и намалување на анксиозноста а плус и секако ние анксиозноте си патиме од вртоглавици, губење на здив и нереални црни мисли посебно кога има промена на време а сега моментално има и те како, така да ова не е ништо во споредба со тоа што секојдневно се соочуваме, верувај трае многу кратко само придржувај се до пропишаната шема и се ќе биде во ред. Ништо страшно нема да ти се случе без паника, може да не ти делува апчето или да почувствуваш гадење или течна столица, следен пат внимателно читај си го рокот на апчињата.
Понекогаш мислам дека сум полудена од што имам вакви мисли... едвај заспивам, се будам со мисла што ќе биде денес, како ќе го поминам денов, зошто волку мислам, кога ќе престане ова, дали сум јас, дали некогаш ќе ме биде мене, дали вака ќе функционирам и сл.....
Тоа од нас зависи.Кога ќе го пронајдеме вистинскиот правец и ќе го замениме незадоволството со убави мисли,тогаш ќе се намали и анксиозноста.Постојана работа на себе и окупираност.Гледај да немаш време за себе и постојано да се занимаваш со нешто за да го научиш мозокот на други мисли.Поз и среќни празници на сите со анксиозна вероисповед
Луѓенца ме уби психава за ништо не сум сппсобна...Спијам цело време, доволно е само саат да сум будна и пак да си прилегнам... Страдав одамна од деперсонализација во пубертет помина..Ама сега е уште полошо, ориентација време место слабо скроз, малаксаност, некој да ме праша нешто одговарам ама отсечно и заборавам шо сум кажала, имиња исто заборавам.. И најлошото паники ме фаќаат некогаш сама да спијам во темница бидејќи стравувам да не не се разбудам.. И суицидните мисли да не ги заборавам...Некој што го поминал 'патов' или сличен на овој?
Вака ми се случи нешто многу стресно, повеќе не сум на терапија но докторката ми рече да се напијам Лоразепам ако ми се случи нешто. Е, сега немам во мене Лоразепам, а добив голем уплав и не можам да се смирам, нз дали да се напијам Дијазепам од 2мг пошто само тоа и имам.
Напиј се слободно, дијазепамот ќе те смире, и пробај да дишиш полека, вдишувај од нос полека неколку секунди, задржи го воздухот неколку секунди и од уста полека испуштај го исто неколку секунди, повтори го ова неколку пати.
Vi se slucuva li koga kje gledate nekoj voznemiruvacki film da ve fakjaat kratki napadi na panika? Jas custvuvam kako nemir vo teloto ( stomakot ) i glavata, kako nekoi fleshovi, cudno..