Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Ima resenie za toa ne gledaj

2. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    Терапијата не се прекинува никако нагло, прво се намалува и се гледа како се чувствуваш па после може да се прекине. Закажи си термин и разговарај со докторката убаво.

Да, што е најнормална реакција, и ако гледаш дека имаш ваква реакција немој да гледаш, само штета си правиш сам на себеси и психата.
    И јас сакам филмови со тензична содржина, мистерии и трилери, но се воздржувам да не гледам, отпосле знам дека психата ќе си игра со мене.

3. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    vo leto tesko funkcionirame vo zima beter nekoj nemir me faka cim zatemni ne se custvuvam dobro,pa i nogava cel den me boli,kako da mi se vrti,vie kako ste?

4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.277
    Допаѓања:
    16.568
    Женска,, терапијата постепено ми ја намалуваше докторката,, цело време бев под надзор на психијатарката.

5. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    972
    Допаѓања:
    3.602
    Дали можеби ова моево е анксиозност? Последните неколку дена ме фаќа паника, чувствувам напнатост и нервоза (како немир внатрешно) Постојано мислам дека може нешто лошо да се случи , не на мене, туку на луѓе кои ги сакам. Не можам да го контролирам ова чувство. Постојано ми се враќа. Ми се случува да сум мирна неколку часа и потоа повторно исто се чувствувам. Чувствуам и студ кога сум вака нервозна и напната и постојано сум стегната како во очекување дека нешто ќе се случи. :worried:

6. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Пијам елицеа од 0,5 половина во комбинација со ксанокс. Еден месец ми беше одлично почнувјќи од датумот на првите испиени апчиња, веднаш имаше позитивен резултат, но еве по еден месец повтроно ми се враќаат симптомите? Што да правам ? Треба да се зголеми ли терапијата? Несакам да ја зголемувам некако.. А ако отидам кај докторот ќе ја зголеми сигурно. И од кога почпнав да пијам АД сватив дека дефинитивно сама ако не си помогнеш џабе се и апчиња и се! Tака да оние кои сеуште не почнале да пијат мој совет е да не почнуваат воопшто само нека работат повеќе на себе нека читаат, вежбаат, дружат и сл.:(

7. Зајче1

Зајче1 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Морав да пишам негде, да си олеснам оти имам чувство дека срцево ми е многу слабо за да издржи недај боже нешто ако се деси.
    Вака, дедо ми пред 2 дена имаше срцев, денеска еве и мозочен удар, се изгубил скроз го реанимирале и јас не знаев, сосема случајно дознав (му се испушти на брат ми). И од прееска од ко дознав ми е многу безвезе. Стар човек е знам, над 70 години е, смртта е нормална работа никој не е вечен и не сакам да мислам на лоши работи амаа многу ми е тешко. Со мајка ми не сакам да зборувам затоа што е многу загрижена, сепак за татко и станува збор а јас морав да се олеснам некако. Имам 19 години, лани во мај прв пат имав онака најјак напад на паника и од тогаш живеам во некој страв. Многу ретко излегувам сама а богами и со друштво, ама сепак сум каде каде по свесна и за ситуацијата и некако се борам. Офф..извинете на долгиов пост, стварно ми е потребен муабет во моментов и најлесно ми е вака.

8. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Kako shto sum slushnal, Otkako kje pocnes da piesh AD, pocnuvash so mala doza, pa so tek na vreme ti gi zgolemuva, pa potoa popoleka gi smaluva.. Najdobar nacin da se nadmine ( izbledi ) Anksioznosta jas mislam deka e soocuvanje so stravovite.. I sekoj den da si mislis deka ti e se podobro i podobro..

9. BOI

BOI Активен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    18
    Zdravo sakam da prasam dali ima nekoj iskustvo so persen tabletkite na prirodna baza ? Sakam da prasam dali mozat da se pijat za vreme na doenje ? Pisete mi pozdrav

10. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Ве читав и сакав да ве охрабрам сите што се мачите.....Доколку самите вие се трудите секако дека врви ова чудо......а како даа се трудите.....:поке дружење,смеење,читање книги гледање комедии,долги убави разговори со блиска личност,дечко маж и сл....и НАЈБИТНО НАЈБИТНО СППОЕТ И САМО СПОРТ, физичка активнодт е лекот за се....Избегавање негативни луге,луге што само се жалат и тажат за безвеза,алчни лоши луге.Јас бев 3 год со овпј проблем никаде не излегував буквално само лежење и плачење......Но лекот е овај и поминат е само со персен и б6 и разговор со психолог......Што значи господ на сите да ви даде сила почнете уште денес среќно

На Anie93 и mays им се допаѓа ова.
  11. SummerGirl12

SummerGirl12 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    214
    Прекрасно.браво секогаш дс останеш таква. Господ да ти помага и тебе и на сите

На Anie93 и mays им се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Здраво на сите! Ќе ве замолам да ми препорачате добар психијатар или психолог во Скопје! Пијам хелекс од 0,25мг половина на вечер веќе дооолге време, можеби 4 години, па сакам да го оставам, потребни ми се разговори, совети и подршка. Исто така доколку има некоја членка од групата што е бремена или поминала брененост нека ми пиши ЛП!

13. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    788
    Јас имам паузи и од неколку месеци.
    И сега мислев дека постигнав успех да ги забправам тие трнења. Ама се вратија
    Или јас си ги барам назад како и да е :)
    Кај мене е трнење, проследено со вибрирање, или накратко кажано покрај што е утрнато се тресе и јас неможам да го контролирам. Еве денес е лева рака, мало прсте и палец. Вчера беше на лицето под очите и устата. И така... Бидејќи долго време се соочував со ова, некако не ми беше ништо страшно. Денес мислам полудувам од страв. Мислам којзнае што ќе ми се случи.

На gogimica му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    788
    Да, најчесто исто ми се случува.

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.277
    Допаѓања:
    16.568
    Дали е нормално да бидам нервозна, да бидам мн чувствителна, да ми се плачи на добиено ? Зборувам прв ден и втор ден?

16. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    15.032
    И сама знаеш дека е нормално :)

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.277
    Допаѓања:
    16.568
    Ама тоа се случува во ПМС а не од кога ќе добиеш. Зато така прашав . Фала, сепак :)

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Дечки дали некој знае колку време е потребно за да се прочисти организмот од хемијата на хелекс кој го пијам скоро 4 години (од 0,25 мг) ???

19. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Decki dali omalaksanost vo race e anks,kako da nemozes da srabotis nesto,na pr. Da go pogodis klucot u brava,da si iseces nokti da izlupis kompir,go pravis toa no so teskotii.pozzz preplasena sum

Znaci na forumot nema nikoj:)

Последна измена од модератор: 14 јануари 2019
  20. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Dali dodeka si gi piela apcinjata ( Helex-ot ) si konzumirala nekogas alkohol ?