Деновиве имам мн јака анксиозност црни мисли кои тешко ги контролирам и ме делува мн на расположението.Може мала помош ве моламмм
Мене ме фати анксиозност последниов период. Абе стомакот ко центрифуга од машина за перење ми е и главата ми е тапан направена. Ми се врати бивш во недефиниран однос и расеана сум мн.
Деновиве не се чуствувам баш најдобро.Огромна вознемиреност,пијам терапија редовно.На контрола сум во март и треба да ми ја намали дозата,ама ми е страв дека мене престанаа да ми делуваат. Можно е после една година пиење цитрам да не ми делуваат? Притоа морам да признаам малце и претерав со алкохол изгледа периодов со празнициве па да не е последица на тоа.
AD ne smee da se meshaat so alkohol ni pod razno. Isto taka alkoholot ja vloshuva sostojbata na anks. Ako vekje tolku sakash da se napiesh, napij se 1/2 piva max. Barem pivoto nema mng alkohol i ima b6, opusta..
Ајде сите да го прочитате ☺️ Нека не биде наредба од моја страна, ама ќе ви значи многу !! Тука е напишано се' за Анксиозноста, поготово за симтомите. Напоменето е дека е епидемија !! Воедно Ивана Хаџиванова е многу добар психолог, гешталт психотерапевт, Ви кажувам од искуство за тоа што сум ја посетил .. https://www.ladybook.mk/mk/post/112...jot-zhivot-i-e-dinamichki-centar-na-nevrozata
Дека е епидемија потп Дека е епидемија потполно се согласувам.Не знам за во ваше опкружување ама во мое ги има многу.Можеби дека јас сум отворена па и луѓето ми се отвараат.
Da, ima mnogu i krijat. Jas ne krijam, ama pa i ne kazuvam na sekogo, zosto moze nekoj mng pogresno da me sfati. Nekoi go pominuvaat mng polesno i pobrzo, nekoi potesko. Mene me povtori posle 5/6 godini..
Jas im imam kazano samo na najbliskite, sekako semejstvoto, moite 3 najdobri drugarki i decko mi od koi imam mnogu razbiranje i celosna poddrska. Ne e deka krijam no ne bi diskutirala so sekogo za ova bez pricina, sekoj razlicno sfakja.
Onaj so ne go iskusil ova ili ne procital nekade, neznae.ke te gleda kako na budala. Mora samite da rabotime na sebe. pocnav da vezbam po 30 min sekoj den, opusta. A mislam deka I vezbanjeto e najdov antidepresiv. Ke vidime kako ke se odvivaat rabotite ama mora da sme I pozitivni kolku I da ni e tesko. bedoksin I b6 e isto , neli?
Zdravo dali moze da mi kaze nekoj dali pie ansilan i za sto e bas jas bev na lekar za zeludnik i mi gi dade i tie da gi pijam 1 pred spienje i nekako mi e strav da pocnam da gi pijam nz zosto
Pocni so joga ima na youtube posle pocni so kombinaci joga I drugi vezbi. Pomaga veruvaj. Jas se osekjam zashemeteno ama ne se onesvestiv Imal li nekoj simtomi da mu se zategnuva nesto pozadi ocite? Toa kaj mene se sluci denes I traese nekolku sekundi