Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Tocno, dobro e koga imas zdravo srce (vo drug slucaj ne smee da se zamoruva osven so pesacenje ) ali jas so filmovive sto si gi pravam vo glavata mislam deka neso moze da mi bide. Psiha.

So kakvi vezbi pocna ti?

Последна измена од модератор: 27 јануари 2019
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne e ista dozata vo magnezan b6 ima pomalku miligrami

3. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    579
    Допаѓања:
    629

На Далија, Babygirll3 и Nellie им се допаѓа ова.
  4. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Praime muabet za cisti b6 vitamini i Bedokdin koj se isti jas toa ti kazuvam. Prasaj vo apteka ke ti objasnat. Vo nekoja apteka drzat samo od ednite, a vo druga od drugite nikade gi nema dvete zaedno bidejki e istoto samo firmata e razlicna a Magnezanot e drugo, tuka imas i magnezium i drugi vitamini i aminokiselini, antioksidansi i slicno. Zatoa se i tolku poskapi. Jas licno nemam probano magnezan, zemam kesicki Magnezium so b komplex plus Bedoksin.

Vsusnost glavnata sostojka na Magnezanot e Magneziumot. Drugite se sporedni.

Последна измена од модератор: 27 јануари 2019
    На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    568
    I pokraj seta ansioznost resiv utre da odam vo krusevo so pomos na lekovi, se izvibuvam prasanjeto ne e za tuka no dali se proodni patistata do tamu ili ipak da si sedam doma ?

6. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Bi trebalo da se proodni, nema vekje sneg, mnogu malce.

7. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Мене докторот ми велеше ништо немој да пропушташ во животот, каде што имаш можност да одиш и да се дружиш, немој состојбава да те ограничува....а богами и си го послушав и никогаш не зажалив зошто сум отпатувала, напротив се чувствувам се посреќна, похрабра и поисполнета :muscle:

На Meckicja, lovely girl M и Babygirll3 им се допаѓа ова.
  8. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Ti koi fizicki simtomi gi imas ?

9. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Здрaвo дечки .Дaли некoј oд вaс имa летaнo сo aвиoн .Кaкo се спрaвивте сo aнксиoзнoстa и прв лет.Ве мoлaм aкo некoј имa искуствo некa спoдели.Требa дa летaм прв пaт aмa незнaм кaкo .Стрaв ме фaќa .А пo штo имaм и мaчнини кoгa пaтувaм сo aвтoбус / кoлa си пијaм дрaминa.
    Мoже ли дa се нaпијaм и кoгс ќе летaм .Или пaк хелекс :|

10. gogimica

gogimica Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    148
    Dali nekoj se ima popraveno od tab.Deprozel 20mg ... jas da i toa hi pijam od april 2018 eve usre po edno sabajle i po pola Demetrin nautro i navecer...no mn.bolje mi e dr.civek sum.ama kilazata otide edno 8 kg plus.i vcera bev na vezbanje so struja...kosta treningot trae samo 20 min.no moram dvapati nedelno.

11. Dupetreskalo

Dupetreskalo Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    12
    Незнам веќе што да правам, правев 3 ЕКГ тестови, Ехо кај Жан Митрев, притисок и пулс нормални. На ехо ми рекоа дека се ми е одлично и дека имам здраво срце, но сепак добивам болки во гради, во лева рака и грб.
    Сите ми кажуваат дека ми е стрес и дека морам да се опуштам ама неможам веќе вака да издржам, мислам дека ќе полудам.

12. Sireni

Sireni Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    48
    Здраво ке ве замолам за искуство за доктор невроспсихијатар ДР,Мице Дудуцки од Куманово во однос на аннксиозност.поздрав и убав ден.

13. boy111

boy111 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2018
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    48
    Moj drugar bese kaj nego, i on bese anksiozen. Mu dal terapija, za pola godina go sredil skroz. Sega si funkcionira bez terapija top... Sakam i jas da odam, mi vika nema da zgresis.

14. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Јас летав пред две години и сега треба да летам пак.
    Јас поминав супер.До моментот дур стигнав на аеродром цело време мислев што како ќе биде ама се изненадив од сама себе.Прв пат во авион и тоа сама.Си се опремив со апчиња за секој случај зошто се чуствував посигурна така,ама на крај не ги ни искористив.Мислам дека искуството само по себе ми беше преинтересно за да ми биде лошо.
    Опушти се,симни си музика,или филмче серија и верувај ќе уживаш.
    Јас физички симптоми немам,најчесто се црни мисли,премногу размислувам за иднината.Се доведував со тој степен да не гледам апсолутно ништо добро во иднина.Демотивација,безнадежност итн.Создавав проблеми каде ги нема.Меѓутоа со терапија е друго.И сепак бевте изгледа во право за алкохолот.

15. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.664
    Допаѓања:
    29.417
    И јас сега во ноември летав. Многу ми беше страв и бев анксиозна, но успеав да поминам без дијазепам/хелекс, меѓутоа за лошењето си пиев драмина, можеш и ти да се напиеш. Кога ќе се качиш во авион пробај да дишеш длабоко, да мислиш на нешто друго, гледај како патниците околу тебе си функционираат најнормално, пушти си музиче на слушалки. И ќе видиш дека нема да биде лошо искуството

На presiosaP и lovely girl M им се допаѓа ова.
  16. tasikike

tasikike Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2017
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    204
    Zdr decki kako ste? Jas mn nervozno so glavobolka bolka vo grbot nervoza vo zeludnik napnata, neznam dali od vremevo ili...

17. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    2.384
    Каде работи докторот?

18. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Ти благодарам многу.Морам да сменам многу нешта зошто така не не бидува веќе.Доста е давам подршка во оваа тема не ја отворам многу бидејки несакам да знам веќе колку луѓе се соочуваме со ова.

Доста е мора да престанеме страв од ова страв од она веќе ми е смачено да не можеме да функционираме нормално.Знам дека нема ништо стршано но ете мојата бујна фантазија ке си најде тема да се плаши од нешто.Ти благодарам сепак.

Се надевам дека ке биде така.Тој пусти страв ме ограничи ептен.

Последна измена од модератор: 29 јануари 2019
    На Bunny2 и sweet-cherry им се допаѓа ова.
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Tiroidna zlezda imas li ispitano

20. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    181
    Не е тироидна и јас ги имам истите симптоми.