Анксиозна сум скоро 2 години пијам асентра 5 месеци симптомите ги немам но последниве 2 недели повраќам само после ручек,испитав хелио немам,дали од анкс може да ми е вака?
Дали пецкањето во пределот на шаката особено страната со која допираме е од анксиозноста? Ве молам за одговор.
Имам едно прашање докторката ми рече да сменам да пијам хелекс наместо дијазепам ама јас имам страв да пијам хелекс да не ми дејстувава лошо некој да ми даде совет ве молам Да сабалје го имав тоа
Slobodno pij helex, jas pijam sabajle i navecer od 0.25 i super deluva. Nema nus pojavi. Povekje nus pojavi imash od Dizaepamot, pospanost, zasemetenost, pagja pritisok.. A so helex si bash Hajj
Здраво. Молам за совети. Имам 30 години и страдам од социјална анксиозност. Оваа состојба ме прави многу депресивна. Имам мало бебе и откако го родив уживав во мајчинството првите три месеци и после почнаа анксиозните мисли. Главен проблем е што имам ненормална трема на состаноци и на некои презентации поврзани со работата и тоа многу ме кочи во работата. Како се ближи денот да се вратам на работа анксиозноста расте. И самата работа е стресна и со рокови. Иако имам интересна професија, јас сум разочарана зошто мислам дека не можам да одам напред во животот, да учам дополнително и да се усовршувам, а состојбава со анксиозноста уште повеќе ме кочи. Страв ми е да барам нова работа зошто се плашам од она што ме чека, какви колеги, страв ми е од интеракцијата со луѓе, страв ми е од животот, не чувствувам сигурност, дури понекогаш сакам и да умрам зошто си мислам дека не можам ништо да и овозможам на мојата ќерка. Дали има некој сличен проблем, молам за совет, состојбава е неподнослива
Здраво еве ме пак после неколку месеци веќе ми е неподнисливо не напаѓаат наметливи опсесивни мисли со страшна содражина несакам ни да ѓи напоменам но морам за да ме сватите колку страв ми внесува само една а ѓи имам многу страв од нож,самоповреда и губење контрола и тн..Веќе што отворам очи на сабајле црната мисла е пред мене.. Се грижам за ќерка ми ја сакаме најмногу на свет се борам секој ден се раѓам у умирам ..наредната недела имам термин кај псих. едвај чекам,не пијам ад само по потреба хелекс.имали некој совет да ми даде?
Se' dodeka go piesh Helex-ot PO POTREBA kje imas panicni napadi ili losi misli. Helex-ot se pie izvesno vreme, ili voopsto ne se pie. Ne mozes da go pies ti koga ke sakas, ili samo koga ke ti e loso... Samo si pravis mng polosho..
Имам потреба од разговор со лице кое ја искусило оваа состојба или се соочува со истата. Имам доста од горе наведените симптоми и досега не сум побарала стручна помош.
Од икуство, мое лично. Стручна помош одма па потоа тука ќе коментираме. Јас одев на психијатар и пиев АД и ако треба пак ќе пијам, НО НАЈБИТНОТО МОРАМЕ САМИ. Ако сакаш пиши ми ЛП ќе ти дадам контакт од мојата докторка. Позз
Веќе недела дена како почнав да имам панични напади но матичната рече дека можеби е од замор зошто сум нонстоп активна и ненаспана а со мало дете. Сигурно и тоа има уддел но факт е и тоа дека сум анксиозна. Ми даде хелекс 2 пати дневно од 0,25. Прашањето ми е дали овие апчиња се пијат долгорочно или е најпаметно да посетам психијатар? Матичната сметаше дека не треба мисли ќе ми помине за неколку дена но еве неколку дена откако ги пијам се чувствувам посмирена да, но при секојдневни стресни ситуации веднаш имам напади значи не ќе да се најефикасни. Има ли некоја со слично искуство да ми каже дали е можно да се спречат паничните напади со лекови или тоа не е возможно? Јас немам стравови од типот дека нешто ќе ми се случи само секојдневно се нервирам за се и сешто, некако се ме допира. Јас сум навидумсмирена но тоа што го собирам во себе сега се рефлектира во овој проблем и незнам дали е можно да го надминам за брзо време или ќе ми трае со години? Ова е ново за мене затоа имам толку прашања ако ми одговори некој од искуство ке сум благодарна. ПС Додека сум на почеток би замолила од искуство ако може да ми препорачате добар психијатар кој навистина ви помогнал
Од икуство, тие апчиња се пијаат по шема, строго препишана од доктор и не се за долгорочна употреба,ова ми го кажа мојата психијатарка,која доста ми помогна со разговорите на сеансата по час,час и половина. Ако си заинтересирана пиши ми ЛП,да не биде дека рекламирам некого.
Nemoj da.odis na psihijatar, od moeto iskustvo ti kazuvam apcinjata sto onmi gi dade me.doupropastija, dobra maticna imas sto ne te pusta odma na psihijatar, mojata odma ne pusti I mi napravi problem, momentalno si voznemitena ke ti pomine pobrzo pominuva bez psihijatar bidejki.apcinjata sto gi davaatja zgolemuvaat anksioznosta I stanuvas zavisen od niv, ova e moja.preporaka I.moe.iskustvo. ne slusaj tuka nekoi so godini se na takvi terapii I uste ne se dobro bidejki tie terapii treba da se davaat sami za teski slucai a kaj nas se davaat za se I za mala viznemirenost. Vnimavaj, jassezafrknav nemoj I ti
Благодарам на искрениот совет инаку мојава матична не ни спомна психијатар јас се плашам дека не ми поминува цела недела и незнам до кога ке продолжи затоа сама си мислам дека ќе треба да одам ама да ги испијам апчињата па по две нед ке одам пак на матичната за консултација па ке видам што ќе ми каже. Инаку ,многу е чудно ова мене да ми се случува бидејки фала богу немам некој посериозен проблем во животот за да ми биде вака дај боже да помине брзо и без психијатар