Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Зајче1

Зајче1 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Јас не постојано, ама неколку пати во неделата се дешава да сум омалаксана, немам сила да кренам ни рака ни ноха, ме болат ко да сум вежбала претходниот ден. Понекогаш имам гадење, ме боли стомак, дијареа, вкочанување на главата, па мравки во глава, мравки низ цело тело, вчера имав многу јака вртоглавица проследена со мачнини која траеше едно добри 2 саати, стегање во гради, болки во грб и тако то..секој ден се нешто различно..ама освен вртоглавицата вчера (буквално се околу мене се вртеше а и јас самата, не можев да станам, цела почнав да се тресам ко да ми е ладно па после само нозете ми се тресеа..свашта) другото се трудам да го игнорирам.

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.
  2. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Нешто слично ми е и мене незнам што ќе се прави и до кога ќе трае... :( болките во мусклулите веќе неможам да ги поднесам ми е пореметено цело секојдневие

3. Зајче1

Зајче1 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Не знам до кога ќе трае ама најбитно е што знам дека ќе помине. Мене ми рекоа да си купам магнезиум со б комплекс, ги опушта мускулите и да ти кажам помага..летово цел месец секој ден пиев по една кесичка и плус деметрин и се кренав..еве од јули до сега пред 1 месец си бев океј ама поради смртта на дедо ми пак малку се потресов и по потреба си ги пиев деметринот и магнезиумот. Ама еве веќе 3 дена ги пијам пак и планирам барем до крајот на месецов да терам така. Мој совет е да си купиш магнезиум+б комплекс од аптека (20 кесички прашок се 200 ден) и да си пиеш секој ден по една. За 2 дена нема да видиш промена ама за 1 недела ти гарантирам дека ќе е подобро.

4. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Мене ми го препорачаа магцитра на HealthAid 900 денари e по 2 таблети пијам во денот со поголема концентарција на магнезиум бидејќи летово пиев од кесичките ама не осетив некоја разлика. МАГцитрата го пијам веќе скоро месец па ќе видиме, а б комплекс не зимам страв ми е да не ми отвори апетит па да се поправам уште толку :|

5. Зајче1

Зајче1 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Јас си јадам нормално по 3 пати на ден (во ПМС не кажувам по колку пати хахах ) така да кај мене не делува така, исто сум си на килажа. Мада мое мислење е дека психичкото здравје е многу побитно од некој килограм плус (само да не е некоја претерана дебелина, бидејќи се што е претерано не чини).

6. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Да, имаш право.. може ќе земам посебно б комплекс ќе пијам више незнам што пијам, се пијам :) ... мене ме мачат мисли да не е некое потешко заболување ( ова со болките во мусклулите ) а јас цело време да си префрлам дека ми е се од анксот, е тоа ме мачи..:(

7. Зајче1

Зајче1 Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    18
    Не мислам дека е нешто ама ако ти е толку шубе една крвна слика напрај си. Недај Боже ако има нешто крвната слика ќе покажи. Јас да ти кажам бев за нигде ама сериозно поминува се' со тек на време. Кај некој пократко, кај некој трае подолго ама битно е дека ќе ни помине на сите. Знам дека ќе помине. Состојба е. Не е болест. Така да пушти си некоја комедија, истуширај се со потопла вода, и дај си малце време за себе. Пробај да се релаксираш. Не мисли на лошо. Оти реално недај Боже да е нешто до сеа ќе покажеше.. ти посакувам убав ден, јас одам да го правам истово што ти го предложив тебе :) а може и да излезам да прошетам бидејќи времево е петка :)

На Peaceful Warior и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  8. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Мој совет за сите што имате анксиозност е да си купите чај од маточина и да го пиете три пати на ден, испробано и воодушевена сум од ефектот, го оставив хелексот и во замена го пијам чајот, пробајте нема да згрешите

На Peaceful Warior и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  9. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.014
    Лејла дали имаше и физички симтоми? И дали знаеш чајот дали смета при обид за забременување или во бременост пошто во таа фаза сум и покрај се што ми се случува

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    He е штетен слободно пиј го. помага и против тегоби во желудник и гадење. Најдобро ти е да го земиш од на пазар, не во кесички. Јас понекогаш пијам чај од жолта кантарија и смирува многу.

На lejlla и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  11. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Пиј слободно. Јас пиев бремена кога ми се гадеше, си го пиев и до крај. Опушта многу.

На lejlla и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  12. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Чајчето слободно пијго, го зедов по препорака на доктор баш поради истата причина :inlove:

13. Simgeee

Simgeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2017
    Пораки:
    412
    Допаѓања:
    119
    Isto sum anksiozna no imav periodi koga sum super ni traga od anksioznost ne primam nikakva terapija no eve neklolku denovi takvi napadi imam sve me boli racete ko da nemam sila za nisto levata raka me boli se mislam srcev udar ke zemam sekoj den skoro isto mnogu se plasam kako mozam da se opustam inace imam bebe i ja dojam

На lejlla му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    995
    Допаѓања:
    2.383
    Ништо, земиси и ти од чајов од маточина ;) ќе има нагла промена на времето и поради тоа сите се чувствуваме така, психијатарот илјада пати ми имаше кажано дека времето многу влијае на нас а и имаше право, затоа не се вознемирувај, ќе помине :!:

На lovely girl M му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    Zdravo na site. Odamna znam za forumov, i iako sum cital po nekolku postovi godini nanazad (smetajki se za umereno anskiozen), nikogas ne sum smetal deka ke "zaglavam" vo panicni napadi, ogromen strav, agorafobija itn. Duri sega znam sto toa vsusnost znaci, i kolkav strav, "stradanje" moze da predizvika za onoj koj gi dozivuva ovie raboti sinhronizirano i sekoj den.
    Sakam samo da ve opustam site koi se "borite" so ova neprijatno iskustvo i da vi kazam deka resenie postoi!!! Ama stvarno postoi, i toa tolku blisku do vas sto ne ste svesni deka vi e na dofat :)Bez nikakvi lekovi, bez nikakvi pari, bez nikakvi investicii da recam, osven rabota na sebe (kolku i da zvuci klise)i motivacija koja, patem, site ja imame vo nas ;). Pisuvam od telefon pa me mrzi da kucam :) no planiram da go spodelam moeto pozitivno iskustvo vo "borbata" so ova psiholosko kuce sto lae :). Za pocetok sakam samo da ve ohrabram i da vi kazam da ne barate "resenie". Ova ne e vistinski problem. Anksioznost ne e problem sama po sebe :). Problem e nasiot odnos so ona kako ja dozivuvame anksioznosta, i ona sto go cuvstvuvate vo tie momenti. P.s. ne sum nitu strucen psiholog, nitu psihijatar, tuku 32 godisen masinski inzener, tatko na 2 decinja. Motivot da se zaclenam ovde e da go spodelam moeto iskustvo, nadevajki se deka kolku-tolku bi pomognal i kaj ostanatite.

На Crnookata и mays им се допаѓа ова.
  16. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    Друштво здраво. Сакам да праша еве неколку дена чуствував како во гужва ме фаќа паника, мислам ќе се онесвестам. Некни преминував улица нозете како да ми се отсекоа. Некни пак чствував как с лабост во нозете, како да не ги чуствувам, ме фаќаат жештини, напнатост.
    Дали ова се од знаците на анксиозност или мислам глвата нешто да ја снимам.
    Поздрав

17. Diki - didi

Diki - didi Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите анксиозност е тахикардија плачење за се тешкотии страв од спиење несоница кнедла во грло , мрдање на мускулите потење дланки страв од се страв од сама седење на работа ??? Прегледав тиреоидна крв , екг во ред беа...дали некоја има исто вака ?

18. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    http://www.anksioznost.net

https://www.anxietycoach.com/anxietytrick.html

Ova se dve strani koi gi citav postojano, vo razlicni fazi od osloboduvanjeto od anksioznosta i panicnite napadi. Citajte gi, ednata e na angliski, no neverojatno dobro vo niv e naveden trikot koj go koristi anksioznosta za da ve "izlaze" i objasneto e sto vsusnost vi se slucuva. :)

Posetata na psiholog, razgovorite, razbiranjeto na toa sto se slucuva, e 90% "lek", veruvajte. Posetete psiholog, ne e nisto strasno, iako taka zvuci mozebi na prva. :)

Zapamtete, celta ne e osloboduvanje od anksioznosta i losite misli. Site imame losi misli i cudni misli ponekogas i sme anksiozni pred ispit, pred intervju, pred patuvanje itn..

Razlikata e sto sega poinaku reagirame na site tie raboti. Ako porano tie misli i i na glas sme gi izgovarale, mozebi i na shega, ako srcebienjeto, tremata, nemanjeto apetit porano bile normalni pred odredeni nastani, sega istite ni predizvikuvaat stres. Toa e trik koj anksioznosta ni go prodava. Otvorete i procitajte gi stranite (imam uste mnogu), tamu e objasnuva kako trikov ustvari go ozdrzuvame u igra samite nie :)

Последна измена: 24 февруари 2019
    На lovely girl M, Diki - didi и mays им се допаѓа ова.
  19. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Od anksioznosta e, jas we oswkjam taka. Nema vrska so glavata.

20. butterflu

butterflu Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    567
    Znaci sedam so drustvo, so rodnini pravime muabet, smeska, sala i odednas pomislam na srceto i ajde pocnuva panika, mi se povraka, misli deka ke umram. Dali e se os anksioznost.