Еден факт што е многу битен,дека никој не починал од Анксиозност,и дека не е болест него состојба,од која за среќа се искача. Ви посакувам на сите најбрзо што е можно,да искочите од оваа состојба,ако ви треба помош,муабет,слободно пишете ми,секогаш ЈА ИМАТЕ МОЈАТА ПОДРШКА,ЗАЕДНО СМЕ ПОСИЛНИ.
Дали некогаш сте помислиле да се направи една собиранка во живо на членовите од темава? Може за некого предизвик ќе биде, ама мислам дека ќе биде од голема корист за сите. Очекувам ваши мислења
se slozuvam so EdenClen.Postoi izlez od ovaa sostojba i toa nezavisno kolku dolgo ste vo nea. Apsolutno ne e bitno dali ste 4 godini ili4 meseci vo nea, lekot e ist Veruvajte deka postoi. Si vetiv sebesi deka otkako ke izlezam od toa cudo, ke se zaclenam na forumov za da spodelam moi iskustva. Koj saka slobodno nema mi pise ili prasa sto bilo vo LP vo vrska so anks i napadi, tuka sum za da pomognam na site.
Шумот на срце обично не е сериозна појава и доста е честа али мораш да си одиш на прегледи и да ја контролираш, а погоре опишаните симтоми кои си ги имала немаат врска со шумот туку ти е од анксиозноста. Шумот на срце не дава симтоми, во главно се открива со слушање со стетоскоп.
probaj i vezbaj go sekoj den slednoto: koga i da pocne da te faka panika, ostani smiren/a. Ne se sprotivstavuvaj. Ostavi neka pomine panikata niz tebe. Adrenalinot ke proba da te izlaze i da te natera da "izbegas", no napravi se za da ostanes. Zapamti deka celta na pocetokot na oporavuvanjeto ne e da ne te faka panika, tuku da te faka sto pocesto, a ti da ja propustas kon tebe. So tek na vreme ke pocnes da gubis strav od panikata, t.e. od stravot od strav. Koga ke pocne da te faka, vdisuvaj dlaboko i izdisuvaj bavno "od stomak". Ne ocekuvaj ova da ti ja smiri panikata, bidejki nema da ti ja smiri, ne e toa celta. Celta e da svatis deka belite drobovi ti se top u deka ne dozivuvas infarkt tuku imas malku poveke adrenalin u krvta od so e potrebno vo tie momenti.
Ednostavno treba da sfatis deka nisto ne moze da ti bide, nikoj ne umrel od toa, za kratko ke pomine i povtoruvaj si go toa postojano. Eve na primer jas za vreme na panicen napad gledam da mislam na nesto drugo ili pocnuvam da brojam, za 30 sekundi vekje mi e podobro. Moze 100 nacini da ti kazeme ali ti treba da najdes svoj nacin kako najlesno mozes da pomines preku toa pa so tek na vreme ke se namaluvat. Ali sekogas imaj na um deka kolku i jak da bide napadot, samo 30 sek se vo prasanje, nisto nema da ti bide i misli na nesto drugo. Znam deka e tesko ali kolku sto mozes. Mene mnogu mi pomaga. Mene mnogu cesto mi se slucuvase porano, sega vekje ne
Пијам депрезол 5 месеци,имав подобрување,но последнава недела имав панични напади,а и анксиозноста ми се врати..имал исскуство некоји со редовна терапија пак исто да е
Дали ви се слулило да ве стегаат градите од анкс? Ми се случи 3 пати до сега во месец ипол од прилика. Значи едно кратно јако стегање и толку, после како ништо да не било.
Значи, често ми се случува да имам чувство на вознемиреност, болка во абдоменот, дијареа, нерамномерно дишење, забрзано срцебиење и одредени прескокнувања на срцето, страв дека нешто ми се случува и тоа најчесто, речиси секогаш пред да заспијам. И почнувам да мислам секакви работи, дека е крај, не можам да издржам ќе добијам удар итн. Дали се тоа некои знаци на анксиозност и панични напади? Инаку тоа ми се случува веќе 3-4 месеци и речиси СЕКОГАШ пред да заспијам вечер. Пред тоа да ми се случи имав стресен период, а и како мала од детство имам одредени трауми и проблеми кои ми биле стресни. Дали тоа може да има некои влијанија и последици на мојата ситуација?
Дали ги пиел некој и искуство ? . 5-хидрокситриптофан е аминокиселина која е екстрахирана од африканското семе Griffonia simplicifolia, а се карактеризира со продолжено дејство во организмот. 5-хидрокситриптофан е аминокиселина која нормално се произведува во човековиот организам . Најзастапена е во протеините и е следниот чекор во создавањето на серотонинот или хормонот на среќа. Серотонинот е примарно пронајден во гастроинтестиналниот систем, покрај тоа што тој се наоѓа во изобилие во мозокот и целиот нервен систем. Учествува во подобрување на расположението, контрола на апетитот, одржување на сонот. Не е додадено квасец, глутен, пченица, скроб, соја, млечни производи, шеќер, сол, вештачки бои, конзерванси и ароми.