Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Da :(

2. Peaceful Warior

Peaceful Warior Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    85
    Nemojte da gi pisuvate simptomite tuka poso koga nekoj e Anksiozen samo ako gi cita tie simptomi ke misli deka i nego ke mu se sluci istoto....

Bidete malce pozitivni jas 1 godina sum bil anksiozen ne sum otidel nitu vo psihijatar nitu sum koristel lekovi nitu nisto samo sum svatil deka ne e nitu bolest nitu nisto tuku nesto sto sekoj covek ke go pomine ova cudo so tek na vremeto i jas uspesno go pominav ova borba vo mojot zivot..

Kako da ja pominete anksioznosta vo 5 Cekori... ( ova mene mi pomogna mnogu na Angliski e napisano jas ke se obidam da go prevedam na Makedonski i ako makedonskiot ne mie majcin jazik)

1. Prvo PROSTETE i na sebesi ili na nekoj drug sto vi napravil loso... (Ova ke vi ja smiri psihata i isto taka nema da mislite na minatoto... )

2. Ne dozvoluvajte da imate 0 (nula) denovi... Sekoj den pravete nesto novo i PREDIZVIKUVAJTE se samite sebesi so nesto sto stvarno vi e tesko ili se plasite da go praite.. ( So ovoj predizvik ke zemete pogolema SAMODOVERBA i ke pocnete da go izgubite STRAVOT)

3. Teretana ili trcanje vo Kej ili na priroda.. ( Vo zdravo telo zdrav duh :) )

4. Google e kriv za 40% od lugjeto sto se anksiozni.. (Nemojte sekoj vas simptom da go googlate ili da citate losi prikazni za anksioznosta.. )

5. BIDETE HRABRI poso od panicnite napadi i anksioznosta nikoj ne umrel... 97% od slucaite so anksioznost i panicni napadi se uspesno 'lekuvani' (go pisuvam pod navodnici lekuvani poso anksioznosta i panicnite napadi ne se bolest.....)

I ne ocekuvajte rezultati za 1 ili 2 nedeli poso ova neprijatno custvo kako sto i trebalo vreme da se razvie vo vasite emocii taka i treba vreme i da izleze ako idete spored ovoj plan posle 1 mesec ke gi vidite rezulatite..

Srekjno ! ! !

На maja.mitrova, Stark, Alexat и 7 други им се допаѓа ова.
  3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Прашање, дали е ок да се испие некоја чашка винце кога си на терапија со елицеа? Заборавив да го прашам докторот...

4. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.315
    Не се препорачува Алкохол,барем јас кога ги пиев забрането ми беше.Али јави се на докторот и прашај све,што смееш и што не смееш.

5. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Da ama kratko. Pomaga

На Sireni му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Diki - didi

Diki - didi Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Lugje pomagajte segde bev se isproveriv ...no mi mrdaat muskulite kako da vibriraat, mi se vkocanvat racete se tresam od strav dlankite mi potat...znaci sega samo sto se vrativ od na doktor merenje pritisok, prislusuvanje so slusalki disenjeto se vo red ...nz so mi e anksioznost e no kako da se spravam?? Ima li nekoj vakvi simptomi oseteno

7. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Анксиозност е,чим доктор ти кажува дека се р физички океј.Пиеш терапија? Си била на психолог/психијатар?

Инаку одамна не сум ве читала дечки.Како сте? Се држите ли? Јас некако терам напред еве добив денес па малце поемотивна од вообичаено.Инаку една година 5мг цитрам пијам,па треба да одам на контрола да ми ги намали,ама некако не сум сигурна во себе.:worried:

8. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    1.358
    Pie li nekoj priroden antidepresiv?

9. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Ima li nekoj koj ja pobedil ovaa sostojba. Potrebni mi se pozitivni iskustva, za da se utesam deka ima spas.

10. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    1.358
    Tesko deka ima nekoj.

11. mays

mays Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2018
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    25
    Pobarav pozitivni odgovori, negativnite si gi imam I samata.

На Diki - didi му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Diki - didi

Diki - didi Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    mora da se uspej bidi silna Mozokot e najtezok ke te kreni i ke te padni

На mays му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandra91

Sandra91 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2017
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    137
    da, pecenje zezenje zdrvenost pa duri i cesanje mi se slusuva od zivcite

Bev podobra nekoj period mal stres i pak se od novo :( negativni emocii, misli ton simptomi aptetit nula :(

Последна измена од модератор: 5 март 2019
  14. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    1.358
    Tolku ni treba na nas,za zal.

15. Alexat

Alexat Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    164
    milo mi e sto ima se poveke pozitivni iskustva. Te pozdravuvam i zaedno so tebe ohrabruvam site clenovi ovde da citaat, da se informiraat za sostojbata. prifakjajte se sto se slucuva, anksioznista ke izgubi sila. :) srekno :)

ima!!!. i ne e pobeda, tuku izlez od nea ;) te molam citaj anksioznost.net i anxiety trick na anxietycoach.com. Mene toa, zaedno so psiholog i rabota na sebe mi pomogna vo najgolema mera. Bitno e da ne bides skoncentrirana na celta (izlez od anks) tuku na samiot proces. Taka garantirano izleguvas
    I treba vreme.. ne zaboravajte. Vremeto e vas prijatel. :)

Odgovor od "maziste" koj znae od sto stradase :) - isto i jas bev, na 4-5 kardiolozi, eho ekg, krvni sliki.... pritisok si merev po 5 pati vo denot.. ne znam ti od sto stradas , no jas uspesno se oporavuvam od panicni napadi i anksioznost. sto i da e ne e strasno, otidi na psiholog i nemas gajle. ne odlozuvaj, ne deka e strasno, tuku za da porano se otarasis od grizi ;)

Последна измена од модератор: 5 март 2019
    На Jaki Maki, Peaceful Warior, Bunny2 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Marti96th

Marti96th Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    57
    Zdravo, imam ogromen uplav od bolesti od 14ti fevruari otkako moj blizok beshe u bolnica navodno mu kazaa slepo crevo posle ne toa tuku debelo crevo pa go operiraa sega e super i od slucajot so avtobusot od togash dobiv uplav nekoj celosno se smeniv. Postojano se plasam bidejko me bolese na momenti desno mislev deka e slepo crevo idev na dezuren vo ambulanta mr stiskaa nemav boli napraviv krvna slika super mi e bev i na ginekolog i toa se mi e super jas sesuste premnogu se plasam. Malku ke me stegne odma pomisluvam neso mi se slosuva. Eve vecerva treba da spijam doma so dedo mi samo, majka mi i sestra mi nema da se doma i me fakja panika ako me fati slepo crevo kako ke idam so ke pravam. Vcera me bolese vo gradite od desno zavcera me bolese od levo i od pozadi. Ve molam za nekoj sovet. I ako moze da mi kazete kako da idam na psiholog ili psihijatar? Treba neso od maticnata da pibaram ?

На Peaceful Warior му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Peaceful Warior

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    85
    Se nadevam deka ke mi pomognes da im objasnis i ti deka ova ne e nisto i so tek na vreme ke pomine... :)

Nemoj vednas da ides vo psihijatar da trosis eden kup pari, probaj pij Kamilica 3 pati vo den veruvaj mi ima dobar efekt i fati se nesto vezbaj probaj prirodno prvo.. Jas prirodno uspeav da ja nadminam ovaa situacija.. :)

На Sireni, Marti96th и mays им се допаѓа ова.
  18. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Jas!!! Posle godina ipol pekol koj si go napraviv samata konecno slobodna...300 patesestvija, 300 simptomi od glava do peti, 300 dijagnozi izmisleni, panicni napadi, doktori i sto uste ne...Ziveam i disam slobodno i bas deneska razmisluvav za toj period i zatoa go posetiv ovoj forum...Posilna i posrekjna nikogas ne sum bila...Veruvajte deka se ke pomine i od nekoja distanca ke vi bide smesno posle...
    P.S. ne sum zemala nikogas nikakvi apcinja

На Sireni, Bunny2, mays и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Peaceful Warior

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    85
    I jas sum ist slucaj i jas ja nadminav ova situacija bez apcinja....... Kako go nadmina bez apcinja sigurno imas svoja sema pomogni im na ovie lugje sto stvarno se pocetnici raskazi im ja prikaznata.. :)

На Crnookata му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Diva0710

Diva0710 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2016
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    208
    Ako pocnam da ja pisuvam prikaznata ke treba cela vecer da kucam bas objaviv pred 1 godina da gi motiviran lugeto tuka ke se potrudam da ja najdam objavata

На Sireni, Alexat и Peaceful Warior им се допаѓа ова.