Sekako deka ke izdrzis, ajde ako veke si gi napravila site ispituvanja odi na psiholog ili psihijatar, potrebna ti e podrska, razgovor.... ti ja posakuvam cela sreka na svetov i sto pobrzo da se sredi!!
Колкава треба да биде разликата помеѓу аналгин и лоразепам ( за смирување)? Ме боли заб. Се напив аналгин и сеа ме фати паника па да се напијам и за смирување.
Здраво,еве ме и мене пак назад,година и пет месеци пиев елицеа 5мг,се супер,+10 кила поправена.Ги откажав во јануари,некое време добра,сега пак со глупави мисли,цело време во исчекување ,шо ако ми се врти на работа,шо ако ме фати пролив на работа,или ако треба да одам некаде истите прашања и само што ќе помислам одма добивам грчеви во стомак и дополнителна нервоза зошто да е така ,.Несакам да пијам пак ад,сакам да пробам нешто на природна база и ако има некој од вас што го надминал проблемот без
Nemam stabilnost,od cisto sedenje ke mi se svrti,kratki epizodi sma cesti ,denes pravev I krvna slika pa ke vidam dali mi e od zelezoto(ako pijam preparat so zelezo dobra mi e krvnata slika,ako ne pijam nisto mi paga I zelezoto I hemoglobinot na dolna granica) ili od gluposti so se nerviram
Jas svativ Edna rabota imav mnogujaki vrtoglavici nemozev mi do wc Sama da odam gubenie na ramnoteza ljujlanje pri stoenje...Edna godina pred svadba nisto od toa nemav pretpostavuvam deka cela energija sum ja nasocila na toa sum se zamarala okolu svadbata I zatoa nisto ne mi bese e Sega ostanav trudna I stravot Pak e tuka Kako ke izdrzam pocna uzasno vrtoglavici do Stephen da nemozam na rabota da odam cel den leza I neznam Sto da pravam ne mozam da ja nasocam energiiata na drugo raboti mnogu mi e loso I strav Kako ke ja pominam bremenosta... Nekoe iskustvo..
Се разбудив во 3 часот после полноќ, ништо страшно и пробав повторно да заспијам кога ете ме пецна нешто на левава градна страна и се обидов да игнорирам, но ништо од тоа, па болка во рацете, па ми утрна кратко десната рака и започнав да се тресам од страв, премногу се плашам секое пецкање јас мислам инфаркт е готово и кога ракава ќе ме заболи крај...Едвај некако заспав и денес сум уште вознемирена, не пијам ништо освен железен препарат и витамин Ц бидејќи серумското железо ми е ниско, денес ќе одам кај матичната бидејќи и кашлам и ќе и ќажам се... Сакам да прекинам да се плашам, веќе 2 месеци секој ден различни симптоми, а стравот секогаш присутен... Како да се убедам себеси дека не е ништо во тие моменти? Дали мислите дека психолог би помогнал? Веќе на мама не сакам да и создавам дополнителни стресови, а и на дечко ми. Од тој прв паничен напад пред 2 месеци не сум доживеала таков повторно, но како комплетно да ме смени се заради тој страв, а воопшто не бев таква пред тоа. И главоболки сум имала, и ме пецкало така понекогаш низ телото и никогаш не сум се плашела едноставно сум минувала низ тоа, но сега секој ден де нешто ме боли, де немам сила да мрднам и преку глава ми е, млада сум имам 21 година и знам дека допрва ме чекаат уште многу работи и сакам навремено да си ја зацврстам психата.
Simni ja na tel.Moktta na potsvesta,ima tehniki kako da gi prenasocis mislite ,da mislis na ubavi raboti I ke pocnat da ti se slucuvaat,ako ne si anemicna vrtoglavicite ti se od bremenosta ,se namaluva pritisokot I svati si deka toa e normalno,pij poveke tecnosti
Како тоа се чувствувате подобро од антидепресивите.? Јас сменив многу и освен што покачив килажа ништо не ми сменија. Имам исти мисли и чувства. Немам вртоглавици, не се плашам да шетам, но имам многу суицидни мисли. Се плашам луѓето што ги знам да ме видат како дека многу сум променета физички и незнам што да им кажам кога ќе ме прашаат за причината. Едно време се обидував да идам на фитнес, искачав ама исто се исто.
Do site koi mi pisuvaat licni poraki no i ostanatite koi smetaat deka e nevozmozno da izlezat od krugov na strav: Vikendov imav malku neprijatna situacija, i vednas me obzema strav, panika, nestabilnost, misli, ednostavno se ona sto prvicno mi bese problem. Sepak ima imaa ogromna razlika, poinaku reagiram na napadite, mislite i stravot. Znam deka nisto ne mi e, ubeden sum . Mnooogu e neprijatno da sedis na sostanok za vreme na panicen napad, veruvam site znaete otprilika. No ne me plasi sega nestabilnosta, srcebienjeto, dlaboko disam, ostavam srcevo da lupa, ostavam da sum zamelusen itn. Posle toa ne mozam da stojam. NO - razlikata e sto ne se plasam za slednata epizoda. Neprijatno e, no ne se razmisluvam za toa. Ednostavno sum sreken koga ke dojdat panika i custva, bidejki togas e momentot da go prekinam krugot na stravot. Togas e momentot poinaku da reagiram, t.e. da ne reagiram da ostavam da pomine. Ova e izlezot od stravot i anks i napadi, kako i rabota na sebe. Drug izlez nema! Da ste iskreni kon sebe, da sfatite deka vie veke imate mnogu pricini za sreka i deka vsusnost veke ste srekni Meditacija, dozvolete da se osekate uzasno, isplaseno i pravete se sto bi pravele pred da stanete anksiozni. Prifatete se sebesi kakvi sto ste. Jas se prifativ sebe si deka {citiram}: "sum glup", "neinteresen", "ne sakan", "dosaden", "ne sum kako drugite", "ocaen" itn itn. Prifatete gi tie misli, bidejki ne se fakti tuku potsvesni misli koi ve dovele so tuka. Tie se lenta koja vrti, i koja ve pravi depresivni. Svatete gi tie misli kako nekoj trolach koj samo ve tapka po ramo i vi gi kazuva ovie raboti. Duri i da sum " glup" si se prifakam takov. Tuka zapocnuva srekata, koga ke se prifatite. Zavrtete se i pogledajte sto ste postignale zad sebe bidete gordi na sebe. Poentata mi bese deka na patot do vnatresniot mir, se slucuvaat podemi i padovi, ova e toa sto na site vi go kazuvam deka oporavuvanjeto ne e linearno i deka relapses se nevozmozni dokolku ne im obrnuvate vnimanie. Samo napred i hrabro do site. Vase telo e spremno i ceka na oporavuvanje, bez ogled kolku dolgo ste vo ovaa sostojba, apsolutno e nebitno.
Kaj mene e problem so se nerviram za se I seshto i nervozno reagiram I mislam deka cela energija ja nasochuvam na nepotrebni raboti I anksioznosta me pravi uste poveke za nikade.treba mislite da si gi sredime pa posle se ke se sredi samo po sebe.ako sme pozitivni nema da imame stravovi i paniki.ima lugje bolni od seriozni bolesti I nasmeani se shetaat mislam deka pozitivnosta vo niv im dava Sila. A nie zdravi pravi po pat ne mozime da odime.
Оди и разговарај со психолог за суицидните мисли. И општо чим имаш терапија медикаменти а се чувствуваш вака ти треба разговор, да работиш на себе. Од лично искуство ова Вака, во темава се имам изначитано и не само тука, насекаде и многу преживеано. Само сакам да ви кажам да не си се дијагностицирате сами, да не си го анализирате секој чекор, сркој симптом, звучи лесно да се каже ама мора и да го направиме да е лесно. Во денешно време постојат најразлични лекови, терапии, психотерапии. Затоа ако имате проблеми најдобро е да си се обратите на стручно лице, што помалку со жалење и споделување делумно или еден сегмент од вашиот живот, па да чекате тука некој да ви каже нешто. Мора да се знае комплетната слика за да се помогне. Вакви работи не се лечат преку нет. Плус апчињата индивидуално кај сите делуваат исто и негативните ефекти.