Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.014
    Znaci stravot ne mi e poradi smeta na brlicamec tuku se zbora deka se borela so depresija, znaci stavot mi bese so ako I nie se izmorime I.go naptavime istoto ?Jas bev vo teska depresija I znam kako e da tones a da nema nikakva nadez I izlez.

На Sandra91 и Xristijan им се допаѓа ова.
  2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    @Babygirll3 Да чувствуваме појаки и поизразени симптоми со промена на времето, сите скоро за тоа пишуваме, прочитај низ темата :)

@GDE DA IDEM Оф мила не знам што да ти кажам, и јас се борам со опсесивно-компулсивни мисли, кои за жал некогаш стануваат дела, навистина е исцрпувачки да се бориме постојано со самите себе, ама најдобар совет е да не се откажуваш од борбата, прави го се она што те спречуваат тие опсесивни мисли, не може тие постојано да победуваат нели?
    Знам дека не е воопшто лесно, ама мораш самата да си даваш сила и да се туркаш напред :)

@Quickshare Здраво и на тебе.
    Анксиозноста дијагностицирана ти е од доктор или ти самиот си даваш дијагноза според симптомите?
    Види можеби си за на интернист само поради тешкото дишење, мачнините и стресот, не секогаш станува збор за анксиозност.
    Најубаво оди си кај матичниот лекар и тој ќе те упати за каде си.

@LUCI 99 И сама кажа дека си се борела со нешто од кое изгледа дека нема надеж и светло за спас... Е па колку и да е тешко, ти си свесна за тоа и се спаси, те молам остани свесна и бори се, не си сама:hug:

На LUCI 99, Babygirll3, Quickshare и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.285
    Допаѓања:
    119.859
    Ne se sporeduvaj so nea i so drugi lugje. Nemoj takvi misli. Sekoj so svoeto. Ne se opsednuvaj so tragedii.

На Xristijan и Rama им се допаѓа ова.
  4. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    @dunja сакам да те прашам-во период на откажување сум од хелекс инаку пиев 2 пати на ден по 0.50 мг скоро 2ипол месеци.На контролата констатираа дека треба да го исфрлам хелексот.Имам вртоглавици веќе неколку дена ,тежина во главата мачнини и нагони за повраќање ?Можно е поради откажувањето

5. Quickshare

Quickshare Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Да да бев на психијатар, воспостави докторката после сите симптоми што ги имам.Инаку крвна слика е добра екг во ред проблеми со притисок не.Ужасно ми смета и мене времево што е променливо.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Јас треба да ја намалам дозата на цитрам,ама не можам да се натерам да отидам на контрола.Луѓе што имаат искуство ми викаат ако не се чуствувам спремна да не ги намалувам.Инаку ги пијам година и 3 месеци.

7. lovely girl M

lovely girl M Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Mene iskreno pri ova sostojba mi pomaga edna licnost koja raboti kako life coach ili zivoten ucitel. Neznam kolku znaete za ovaa profesija znaci ne e prihijatar ili psiholog nego mi dava motivacija, me slusha, raboti so mene I mnogu mi pomogna da go sfatam zivotot poinaku I kako funkcioniraat rabotite okolu nas. Mozam da vi dadam iinfo ama vo licna poraka. Prvite dve sesii se free. Licnosta raboti I preku skype ili tel zosto zivee I raboti vo Stranatvo.

8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.590
    Во што е тајната па да не можеш овде јавно на форумов да ни дадеш инфо!?

9. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Да ајде овде кажи па кој е заинтересиран може да си прочита и да се консултира

10. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Последна измена од модератор: 18 април 2019
    На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  11. You can do it

You can do it Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Devojki..Sto moze da vi pomogne vo slucajov na anksioznost..prvo i edinsveno odete na lekar pobarajte strucna pomos i drzete za odredenata terapija..
    Pokraj toa doma mozete da praktikuvate pravilno disenje
    I obavezno probajte koga odite vo tush so topla voda na kraj probajte laden tush...Veruvajte mnogu ke vi budi od pomos.
    https://gostivarpress.mk/pomalku-stres-pravilno-dishene-za-da-ja-pobedite-anksioznosta/

I probajte ja ovaa applikacija
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.psiholosko.savetovaliste

Srekno :)

12. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Упаѓам...
    Каде испитувате ниво на серотонин?

13. You can do it

You can do it Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    1
    Seuste nemam ispitano

14. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    во последната сесија мојот ментор ме праша што ќе направиш ако сакаш да имаш здраво и убаво тело? Јас реков ќе се хранам здраво и ќе вежбам.а што е здраво за твоето тело? Па реков момалку масти и шеќери повеќе овошје, зеленчук и протеини.А тогаш ми рече па исто и со умот како го храниш таков ќе биде и таква ќе бидеш ти. Ако го храниш со негативни мисли ти ќе се осеќаш нервозно, ќе осеќаш страв и несигирност.а ако го храниш со позитивни мисли и работиш на себеси ќе бидеш исполнета со сигурност, среќа и т.н. На каков начин размислуваме на таков ние постапуваме и према себе и према другите.

Се додека вежбаш и си физички активна, спиеш по 8 ч,излегуваш на сонце или земаш витамин д3 , јадеш чоколада нема да имаш мака со низок серотонин.

Последна измена од модератор: 18 април 2019
    На Rama, Quickshare и You can do it им се допаѓа ова.
  15. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    625
    Деновиве се соочувам со страшни непријатни тресења низ цело тело. По раце по нозе, прсти, надлактици, бутини, уста, лице. Внатрешноста на стомакот исто. Се фаќаат мускулите и сами мрдаат и се тресат.
    Толку ми е непријатно и неподносливо, што веќе чувствувам страшен наплив на лутина и бес. Ми доаѓа да врескам.

На Xristijan му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovely girl M

Се зачлени на:
    20 септември 2018
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    627
    Si bila na lekar?namalenost na vitamin d predizvikuva slabost vo muskuli.magnezium, b6 I vitamin d3 popij mesec dena ke vidish dali ima podobruvanje.

17. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    625
    Како не сум била :) И кај психијатар и кај невролози. Д витамин немам пробано. Ќе земам обавезно фала :)

18. Quickshare

Quickshare Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2019
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Нема потреба од паника, сигурно е од недостаток на витамини или акумулирано стрес.Истото ми беше мене пред недела дена.

На Rama и ginger им се допаѓа ова.
  19. dandelion_

dandelion_ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2019
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    9
    Дечки, јас и претходно сум пишувала во темава, денес постојано се опседнував со мисли за што ми е, имам кашлица која трае 2 месеци и сега пијам лекоклар антибиотик од понеделникот, не знам дали од него сум поосетлива, но многу тешко заспивам последниве дена, во несакан ефект стои ова, но прв пат вака од антибиотик ако е воопшто заради него, имам и лош вкус повремен во устата за кој ми кажаа дека е нормално од антибиотикот, но мене, навечер особено ме болат рацете, исто и градите пецкања, па болка имам, кратко знае да ме заболи една секунда и толку и пред еден час толку лошо ми стана наеднаш некоја топлина, дијареа, нагон за повраќање, треска, мочање, кашлицата плус, ме држеше некој половина час се тресев и плачев, пиев чај од нане сега сум посмирена, но никако не можам да прифатам дека ова е резултат на стравот кој го чувствувам. А, по цели денови денес особено мислам на тоа што ми е, па најразлични дијагнози ми се вртат во глава. Пред помалку од месец кашлав и тогаш, но крвната слика беше во ред, освен железо за кое пијам лек, исто и екг правев пред некое време и тоа беше во ред. Но, премногу се плашам па и грбот знае да ме заболи кога ќе кашлам, но највеќе ми е за рацете и градиве,пецкањата и болката и оваа кашлица која баш кога ми беше лошо се засили и очекував да повратам, но ништо...Совети ве молам или некој со слични симтоми како ги игнорирате? Од првиот паничен напад почеток на февруари немам мир, таман ќе помислам готово ќе ми помине пример кнедла во грло имав 2 недели, помина тоа доаѓа нешто друго. И сега мака мачам со физичкиве симптоми, а утре сум на роденден кај едно бебенце и не сакам заради ова да не одам, се радував за настанот...

На ginger му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ginger

ginger Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2010
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    625
    Душичке мислам дека скоро сите се соочуваме со вакви нелагодности.
    Потполно те разбирам. Од аспект на такви лоши мисли и мене ми се вртат низ глава. Да не ми е ова, да не ми е она.
    Штом се радуваш на настанот да одиш. Фокусирај се на радосни мисли. Посвети со време на себе, утре, посвети повеќе време нс спремање за роденденот Се надевам ќе ти помогне.
    Физичките симптоми ги имамее сите.
    Конкретно со пецкање и јас имам.

На dandelion_ му/ѝ се допаѓа ова.