Форумов ми дојде како благослов од Бога, не познавам никој што се соочува со ваква ситуација, а тука сфатив колку всушност не има и полесно ми е кога знам дека не сум сама и кога ви пишувам...ќе се потрудам да отидам утре, а пред првиот паничен напад кога искрено се осетив дека готово дојде крајот, воопшто немав вакви маки. Од тогаш се вгнездија стравот и анализите на секој симптом...А, уште еден таков не сум имала и тогаш болка осетив во десната рака пробувајќи да заспијам и испаничив страшно...Сега веќе на дневна база ме болат рацеве...
Во однос на болката во рацете, некогаш ми се случнува да ме штрекне болка какп струја Искрено брзо поминува, но самиот момент е страшен. Исто, некогаш ме болат наутро цели дланки со се прсти, и така добивам и пецкање во прстиве дури и нокти, и тска најчесто и ми треперат односно мрдаат прстите. Имам приметено во многу тскви случаи дека сум спиела згрчена во рацете во тупаници и најчесто стегнати под стомак. Не знам мжкако се изместувам така. Болки ми се јавуваат и кога несвесно, ама дтојам згрчена и мускулите ми се мн напнати. Сама си го правам тоа а не сум свесна како.
Стравот кој го доживуваме е нереален, постои само во нашите глави и како што им дозволуваме на мислите да се множат една по друга без да го контролираме тоа така тој расте. Кога ќе почниме малку по малку да ги контролираме мислите ќе почниме и да го намалуваме стравот. За неколку месеци се решив од стравот и физичките симтоми ама мора да работите на самите себе. Знам дека и вие можете.
Симптомите се исти кај сите, дали после паничниот напад пиеш некои апчиња?Стравот е многу лош што се јавува после напад кои реално сами си го иницираме.
Погадно нешто нема од ова, 2 години се борев со анксиозност. Првите 2-3 месеци имав панични напади од кои бев тотално убиен од страв, поима немав што е, мислев дека нешто сум болен и неколку месеци сон во око немав,од кога го добив првиот напад страв ми беше да излезам да шетам мислев истото ќе ме снајде,замаглен вид тешко дишење тахикардија, едноставно лудило. посетив 50 доктори и сите ми викаа исто. Почнав да пијам зепира скоро година дена по едно апче, па следните неколку месеци намалив на пола апче, потоа еден период пиев по пола апче на два дена и сега скроз ги остајв,плус заборавив дека пиев апчиња. Само цврста волја повеќе пиење Б-комплекс и ако сте во можност почесто излегување во природа, на секои два дена излегвев во планина. На почеток е тешко но пробајте и ќе се уверите, и плус ќе се смеете за тоа што сте се плашеле. Поздрав секое добро
Повторно јас заради моите болки во рацете, денес плус имав дијареа, се мачкам со фастум гел, но не ми помага, болката шета па и вчера и завчера неколку пати осетив вилицата дека ме стега десно...Страшно се плашам за срцево и почнав да гуглам луѓе се потресов, прочитав за некоја која месец дена ја болела левата рака игнорирала и доживеала срцев удар... па и други кои имале така нелагодност во вилицата, болки во раце, недигестија и ги снашло истото, значи период чувствувале симптоми, а јас најмногу од тоа се плашам, ЕКГ-то ми беше уредно пред месец дена, но дали ехо покажува подетално? Секоја моја мисла е фокусирана на болката и не знам што да правам ужасно ми е страв од сите искуства за срцев удар кои ги прочитав особено за рацеве, пецкањето во градите...Не сакам постојано да се измачувам со ова
Nemoj da se plases,i mene srcevo mi lupase kako nenormalno, 50 pati na den merev pritisok i puls. A toa dijarejata ti e nervozno debelo crevo koe reagira na Strav,Nervoza,Napnatost.Pustigo srceto neka lupa i ke vidis deka nema nisto da ti se sluci, tesko e znam. Nekoj uspeva bez lekovi da gi sredi simptomite no jas edno vreme piev Zepira minimalna doza i toa mi pomogna da zastanam na svoi noze. Pozdravsekoedobro
Промената на времево ме утепа. Со години сум стабилна, пијам антидепресив под надзор на лекар нормално. Деновиве попладне и пред да си легнам тахикардија лупање на срцето и несоница. Што да купам на природна база да ми помогне во заспивање?
Нормални симптоми се тие, пецкање и стегање во гради како да губиш воздух.Срцев удар не се добива од тоа ако ЕКГ ти е добро, моменталната болка ќе помине земај некои витамини и пробај да не се плашиш во таква ситуација.
Јас сум преплашена и денес ме боли левава рака на моменти посилно и кај лактов, ја чувствувам тешка, а и десната знае да ме боли...прочитав дека ЕКГ-то само во моментот детектирало срцев удар и немам мир, си ветив веќе да не читам ништо, но мислите и болката се тука, а рацеве веќе долго ме болат, некогаш заборавам, но и првиот паничен напад ми започна со силна болка во десната рака и најверојатно прогресираше во паничен напад бидејќи се преплашив да не е срцев удар...од друга страна скоро 3 месеци поминаја од тогаш, само што болките сега се поинтензивни и речиси постојани, мразам што изначитав и што се пронајдов за рацеве и особено секое мислење беше проследено со ,,немојте да ги игнорирате симптомите" и уште толку испаничив.
Melatonin, valerianovi kapki... Znam kako se cuvstvuvate zatoa sto I jas go pominav istoto. No pak ke recam mora da rabotite na samite sebe, i najmala promena ke vi go smeni nachinot na razmisluvanje. Ako vi treba motivacija pishete mi slobodno.
Само да ти кажам, да не гуглав толку, немаше да се загрешам. Гуглањето ме упропасти. Затоа многу одамна престанав
И јас ептен сум заглавена во тие води, но нема веќе, кога имав 2 недели кнедла во грлото и киселини повремени, си мислев рак на грло/хранопровод дека имам, тоа помина, а сега дури додека пишувам вилицава ме боли и рацете и нормално инфаркт е.. едвај чекам да дојде моментот кога ќе се смеам што вака сум размислувала...