Decki neznam veke sto da pravam poluduvam so toa steganje vo gradi i grp neznam dali e anks ili nesto drugi ispitav ekg krv se je okej ali se uste mislam dek imam nesto na srceto ili slicno denska pocna nesto levata raka da me bole koga ke se zanesam gi nemam mnogu tie simptomi sto mislite dali e anks veke mnogu mi e strav da ne bide nesto infarkt ili slicno Ince imam 15 god mislam na tie godini ne bi trebalo vakvo nesto
На 15 години треба да размислуваш каде да излезеш и што да облечеш. (добро и други работи секако да не ме сфатиш погрешно хаха) Ослободи се инфарктот нема симптоми кои траат долго, најчесто удира и тоа е тоа не дава простор мн за мислење. Не читај по нет кои се симптомите, си ствараш страв и притисок без потреба. Најчесто лошите работи се случуваат без предупредување, затоа не го троши времето во размислување што би било кога би било, екг-то ќе покажеше нешто ако не е во ред. Стегање во гради и во грб пак ќе кажам може да е алергија, аксиозност и тн. Денес ќе е убав ден искористи го за прошетка и добра дружба, поздрав .
Fala ti premnugu na odvoneto vreme i da ti kazam malku mi pomogna i mi gi razbistri mislite fala ti premnogu
Се напив пола Лорсилан од 2,5 за да се смирам Е сега ми паѓа притисокот. Дали смеам Пепси да се напијам или газирана вода?
На 15 години е нормално да болат градите,немир,несоноца,покачен адреналин. Во пубертет си,ќе осеќаш нервоза,ти се развиват хормоните и нормално е да осеќаш некој симптоми. Срцето неболи ниту стега. Срцето еднаш мава и паѓа човек во бесознание али то се дешава кај стари лица по 70години. Млада особа на 15години шоможи да има освен пубертет. Премногу си мала за да имаш проблеми со срце,анксиозности или некој болести кој сами ги измислувате. Нечитај на гугл и не ги слушај старите кој ти дават некој нивни совети кој сеуште живеат во камено доба. Сите сне го поминале тоа кое што ти сега го врвиш. Капа настрана и уживај во младите години. Ако те мачи нешто друго слободно пиши.
Исто се осеќам неколку денови. Докторот вели оксидативен стрес. Земав ге132, мултивитамини, ц витамин, магнезиумб6 и куркума апчиња. Пијам веќе трет ден и денес малце подобро, инаку ме потеше, ми се гадеше, омалаксана, нервозна, не ме држеше место.
И променливото време ми влијае многу иста состојба како во ПМС да сум, омалаксаност, мали вртоглавици, гадење..
И нетрпелливост, во рамстор остаив пуна корпа производи, ме препоти на каса од гужва. Досега тоа не ми се случило. Од гтц до државна одмарав 3 пати, толку премалаксана. Прв пат ми се случува, али изгледа пошто слаб имунитет имам но и признавам вознемирена сум а немам причина зошто и затоа вели оксидативен стрес.
Okej ne nemam samo toa e ince fala ti premnogu denes sum podobar no grbot nogo me fajka ali ke pomine
Nikoj ne kaza deka osven knedla vo grlo dali mu idi za iskasluvanje kako na periodi da me pritiska nz kako da objasnam i moram da se iskaslam dali i toa mozi da e anks veke nz so da mislam koj da odi pak na pregledi :/
Постојат и разни симптоми кај разни индивидуи и разно ги опишуваат, може и не мора да значи дека е тоа. Но секако доколку нештата излегуваат од контрола како и да е треба да се посети матичен доктор, сепак не се препишува се на аксиозност. Не би сакала да те плашам можеби и не е ништо сериозно секако, но друго е кога ќе те види некој во живо друго е кога некој ќе ги прочита симптомите, можеби е црвено грло, можеби е аксиозност, карикирам само.
Како функционирате со партнерите во ваква состојба имате поддршка од нив или? Имам пишано погоре дека имам проблеми со излегувањето веќе неколку месеци така да партнерот кај мене доаѓаше или евентуално тука во близина негде ќе шетневме. Ми беше голема поддршка ама последниов период се оладивме нормално очекував се сменив јас полека и он, се смени се поради глупавава анксиозност и се оддалечивме. Дури не отидов на неговиот роденден. Прелошо се чувствував и често помислувам да го оставам затоа што не сакам повеќе да ме гледа ваква и да има девојка со која не може да си излезе нормално и да функционира нормално. Од друга страна во овој период он ми е светлата точка затоа што покрај него брем на кратко заборавам на реалноста и има вистина во она дека прегратката на саканата личност смирува и лекува и мислам дека не сум доволно силна периодов и со тоа да се справувам, не мислам знам ќе паднам скроз психички не сум ни ваму ни таму. Какви се вашите искуства?
Da mozno e mene mi se slucuvalo porano, ednostavno kako da imas nesto vo grloto kako da gubis vozduh pa na kraj to idi da se iskaslas.Porano mislev deka e bronhopnevmonija ama posle sfativ deka e od anksioznost.